HomeΣΠΙΤΙΧειμερινό σκηνικό…

Χειμερινό σκηνικό…

Ο χειμώνας στη ρεαλιστική πραγματικότητα αντιπροσωπεύει το κρύο, τις βροχές τη μουντή ατμόσφαιρα, αλλά και τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά μεταφέρονται και στο λεξικό της διακόσμησης. Τώρα, όλα αλλάζουν. Τα χρώματα γίνονται πιο σκούρα, τα υφάσματα πιο βαριά και πλούσια, η επίπλωση πιο ζεστή και η διάθεση για αλλαγή της διακόσμησης και της ατμοσφαιρικής διάθεσης του χώρου αρχίζει.

Ο χειμώνας είναι μια εποχή πολύ χαρακτηριστική και διαφορετική γιατί είναι η μόνη περίοδος που διαφέρει έντονα από τις υπόλοιπες. Πολύ κρύο, σπιτίσια διάθεση και ζεστό περιβάλλον.

Κλασική θαλπωρή

Σε ένα χώρο κλασικής μορφής, αυτές οι αλλαγές γίνονται πιο εύκολα και είναι πιο διακριτικές. Ήδη τα σκούρα χρώματα υπάρχουν…Καναπέδες σε σκούρες αποχρώσεις, ταπετσαρίες σε μικροέπιπλα με δέρμα ή chenille. Για ένα χειμερινό σκηνικό σε κλασικό σπίτι λοιπόν, απαιτούνται ζεστά χρώματα σε ποικιλία αποχρώσεων, υφάσματα σε διάφορες υφάνσεις, ακόμα και γούνες! Είναι η μοναδική περίοδος του χρόνου που έχουμε την ευκαιρία να εντάξουμε στους χώρους μας όλων των ειδών τα γαρνιρίσματα, αν και εφόσον ταιριάζουν φυσικά με τη διακόσμηση.

Τα δέρματα και οι γούνες τα βελούδα υφάσματα, είναι μικρές πινελιές που προσθέτουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν έχετε καναπέδες σε καφέ χρώμα ή μπορτώ ή σε σκούρο πράσινο, τότε επιλέξτε να παίξετε με την ίδια γήινη βάση χρωμάτων αλλά σε διαφορετικά texture. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουμε συνδυασμούς υφασμάτων και όχι χρωμάτων. Ντύστε τα μαξιλαράκια των καναπέδων σας με υφάσματα εντυπωσιακά και στιβαρά. Επιλέξτε ένα ριχτάρι το οποίο να ταιριάζει χρωματικά και απλώστε το ανέμελα στον ένα ώμο του καναπέ σας ή ακόμα και στο κέντρο του. Επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του χειμώνα είναι το χαλί. Με την τοποθέτηση του, το δάπεδο και ο χώρος ντύνονται αμέσως. Τα χαλιά είναι must στο δεδομένο σκηνικό αφού προσθέτουν στο χώρο την απαραίτητη ζεστασιά και αρμονία.

Μοντέρνα αντίληψη

Ένα σπίτι που ακολουθεί τις λιτές και μοντέρνες γραμμές τότε θα χρειαστεί περισσότερη μελέτη ούτως ώστε να αισθανθείτε την αλλαγή της εποχής.

Προσπαθήστε με διάφορα υφάσματα να χαμηλώσετε τους τόνους του σπιτιού. Αν φυσικά, αυτό είναι εφικτό. Στην περίπτωση αυτή ταιριάζουν μεγάλα χαλιά σε έντονους χρωματισμούς. Όσον αφορά τα διακοσμητικά διαλέξτε λίγα, μα εκλεκτά δημιουργήματα από πέτρα ή ξύλο ή άλλα υλικά όπως το γυαλί ή το nickel. Εντάξετε στους χώρους σας διάφορες ομάδες από κεριά κυρίως μεγάλα για να βιώσετε τη μαγεία του ρομαντικού φωτισμού αφού έτσι μπορείτε να απαλύνετε τα έντονα χρώματα.

Το τζάκι είναι η μεγαλύτερη αλλαγή της εποχής. Δίνει την απαραίτητη θαλπωρή στο χώρο κάνοντας τον ζεστό και ρομαντικό. Σε περιπτώσει που δεν θέλετε να ανάψετε το τζάκι σας, μην το αφήσετε άδειο ή κλειστό. Βάλτε μέσα μερικά ξύλα και βάλτε ανάμεσα τους ψηλά κεριά που θα τα ανάβετε ανάλογα για δημιουργία ατμόσφαιρας.

Όμορφο decor

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο χειμερινό μας σκηνικό παίρνει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όποιο στυλ και αν έχει ο χώρος η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν διαφέρει και πολύ. Κατά την άποψη μας αυτό ολοκληρώνει και την ιδέα της χειμερινής περιόδου. Το κάθε σπίτι λάμπει με τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Χρώματα πολλά αλλά και τάση προς το χρυσό και το ασημί, που χαρίζει αυτό το κάτι…το ιδιαίτερο, το glamour. Στο σύνολο, ο χαμηλός φωτισμός δίνει στο χώρο αυτή τη μαγική ζεστή νότα που όλοι αναζητούμε τις μέρες του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ