HomeΣΠΙΤΙΚΟΥΖΙΝΑΑισθητική άποψη!

Αισθητική άποψη!

Αν ο χώρος της κουζίνας μπορούσε να μιλήσει, θα έλεγε πολλά. Όμως αυτό που κυριαρχεί και εδώ, είναι η ρήση μια εικόνα χίλιες λέξεις. Αυτό στην κυριολεξία εκφράζει, όχι μόνο το θέμα περιγραφής, αλλά και πράξης. Το κάθε μοντέλο, το κάθε στυλ, προβάλλει το δικό του μοναδικό, αισθητικό αποτέλεσμα.

H κουζίνα στο σύνολό της, αποτελεί το βασικό πυρήνα της κατοικίας, σε άμεση σχέση με τους υπόλοιπους χώρους, γι΄ αυτό τυγχάνει κάθε προσοχής, όσον αφορά τη λειτουργική και αισθητική άποψή της. Η κατασκευαστική λογική των επίπλων κουζίνας, είναι πλέον τα τυποποιημένα στοιχεία, που προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και του χώρου. Το αισθητικό αποτέλεσμα όμως, το καθορίζουν, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που είναι πρόσθετα και ουσιαστικά, αφού αυτά  είναι, που θα τοποθετηθούν κάτω από την κρίση και την επιλογή του καταναλωτή. Η κουζίνα σήμερα μεταμορφώθηκε, διευρύνθηκε και έγινε κάτι παραπάνω από χώρος ετοιμασίας του φαγητού. Είναι ένας χώρος κομψός και όμορφα διακοσμημένος. Για να δημιουργηθεί και να οργανωθεί μια κουζίνα με αισθητική άποψη, απαιτούνται δημιουργίες και υλικά με εξελιγμένες τεχνικές κατασκευής, που συνδυάζουν, τον υψηλό σχεδιασμό, τα υλικά, το χρώμα και όλα αυτά, έχουν άμεση σχέση με τα έπιπλα, το δάπεδο, την επένδυση τοίχων, τις ηλεκτροσυσκευές, τα πόμολα και πολλά άλλα. Οι κουζίνες στις σύγχρονες κατοικίες, απέκτησαν εξειδικευμένο σχεδιασμό, που εξυπακούει σχετικά μεγάλο κόστος αγοράς ή κατασκευής και εξοπλισμού. Ελέγξτε την κάθε λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια της μελέτης, έτσι ώστε στην πορεία να έχετε ένα αξιόλογο, διαχρονικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Είναι πλέον γνωστό ότι, η κατασκευή της κουζίνας απαιτεί ειδική μελέτη. Ένα από τα βασικά σημεία, είναι η επιλογή των υλικών και των χρωμάτων, τα οποία πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Σαν κυρίαρχα υλικά κατασκευής της κουζίνας στα σημερινά δεδομένα, επικρατούν το ξύλο στη φυσική του μορφή, το MDF, το inox, το stainless steel, το γυαλί, διάφανο ή αμμοβολημένο και το κρύσταλλο. Όσον αφορά τις επενδύσεις, επικρατούν ο γρανίτης, το μάρμαρο, ο συνθετικός γρανίτης και τα επίσης συνθετικά silestone, corian, caesarstone και το stainless steel. Για τους νεροχύτες και τις βρύσες,  έχουμε να πούμε ότι τα σχέδια, τα υλικά και οι επιλογές εκπλήσσουν και είναι βέβαιο, πως αναμφίβολα υπάρχουν τα κατάλληλα για κάθε μοντέλο κουζίνας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, θα διαπιστώσετε ότι το ανοιχτόχρωμο ξύλο αγαπά τις αντιθέσεις. Για παράδειγμα, η οξιά, ο δρυς, η βελανιδιά, ο σφένδαμος, το maple και το ζεπράνο, είναι ανοιχτόχρωμα ξύλα, που άνετα μπορούν να συνδυαστούν με ξύλο βαμμένο λάκα, σε σκούρο χρώμα, όπως το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε.

Τα σκουρόχρωμα ξύλα, όπως η καρυδιά, το μαόνι, η μαχόκανι, η κερασιά, αρέσκονται σε ανοιχτόχρωμους συνδυασμούς, όπως το λευκό, το ivory, το μόκα. Αν είστε από τους ανθρώπους, που τους αρέσει να παντρεύουν υλικά και χρωματισμούς, το φυσικό ξύλο, συνδυάζεται πολύ εύκολα με άλλα υλικά, όπως το stainless steel, το κρύσταλλο και το αμμοβολημένο γυαλί σε μερικές από τις πόρτες, ακόμη και σε συρτάρια. Όλα αυτά είναι υλικά, που χαρίζουν μοναδικά σύνολα κουζίνας και κολακεύουν το χώρο. Όμως, κύριο και απαραίτητο θέμα, πρέπει εσείς να γνωρίζετε τι ζητάτε, έτσι ώστε η κουζίνα σας να διαμορφώσει το ιδανικό για σας, στυλ. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να επιλεγούν με μεγάλη προσοχή και σχεδόν ταυτόχρονα, η γραμμή της επίπλωσής της και εν συνεχεία, τα πατώματα, το είδος επένδυσης των τοίχων και ανάλογα τα διάφορα αξεσουάρ (γούρνες – βρύσες – πόμολα), έτσι ώστε όλα μαζί, να δίνουν ένα ενιαίο και συγκεκριμένο στυλ.

Για παράδειγμα, οι κλασικές κουζίνες έχουν στοιχεία με αναφορές στις παλιές καλές εποχές. Με κυρίαρχο το ξύλο, σε απλή γραμμή ή με κάποιο σχέδιο, το κρύσταλλο σε μερικά ντουλάπια, μπρούντζινα ή πορσελάνινα χερούλια και επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία, που θυμίζουν τις κουζίνες των γιαγιάδων, δίνουν το ύφος της νέας κουζίνας, που δεν είναι απλά διακοσμητική αλλά πρωτίστως λειτουργική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ