HomeΣΠΙΤΙΔέρμα! το διαχρονικό…

Δέρμα! το διαχρονικό…

Tο δέρμα παραμένει κορυφαίο υλικό στην προτίμηση των απανταχού επιπλοποιών και designer γιατί είναι λιτό και επιβλητικό, λείο στην αφή, μοναδικό στην υφή με εκπληκτική αντοχή και προ πάντων είναι διαχρονικό.

Όμορφο στην εμφάνιση, θελκτικό στην επαφή ανθεκτικότητα σε δύσκολη χρήση, χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για την ταπετσαρία καναπέδων, για πολυθρόνες, για καρέκλες τραπεζαρίας, γραφείου, επενδύσεις επίπλων υπνοδωματίου, παραβάν, κορνίζες, φωτιστικά και ένα σωρό άλλα.

Προτού παραληφθεί το δέρμα για τελική χρήση θα πρέπει απαραίτητα να περάσει από ειδική επεξεργασία ούτως ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένο πάχος. Η ανώτερη στιβάδα λέγεται νάπα ή πρόσωπο και οι υπόλοιπες στιβάδες είναι οι κρούτες.

Η μεγαλύτερη ποσότητα εισαγόμενων δερμάτων είναι από μοσχάρια γιατί προσφέρουν πλατιά επιφάνεια που κειμένεται από 4,5 έως και 5,5 τ.μ. Ένα τέτοιο κομμάτι δέρμα μπορεί να καλύψει μεγάλη επιφάνεια χωρίς φύρες.

Η μετατροπή των ακατέργαστων δερμάτων σε ένα σταθερό υλικό που δεν σήπεται, με τη μέθοδο της δέψης, είναι μια από τις αρχαιότερες εργασίες στον κόσμο. Σημαντική επιτυχής εφεύρεση ήταν η φυτική κατεργασία, όπου κομμάτια φλοιού βελανιδιάς και φύλλα καστανιάς επιπλέουν στις δεξαμενές νερού όπου βάφουν τα δέρματα. Τα φύλλα και ο φλοιός περιέχουν φυσικούς “παράγοντες” ή χημικά που επεξεργάζονται το δέρμα.

Αυτό το είδος επεξεργασίας δέρματος κυριάρχησε στη βιομηχανία αυτή, μέχρι τον 19ο αιώνα, όπου εμφανίστηκε η διαδικασία, με άλατα χρωμίου.

Στην αρχή η επιστήμη της κατεργασίας δέρματος ήταν συμπληρωματική. Στο παρελθόν η βυρσοδεψία χρησιμοποίησε τις καλύτερες προοπτικές μιας αγροτικής τέχνης και τη μεταμόρφωσε σε σύγχρονη βιομηχανία.

Η επεξεργασία δερμάτων με άλατα χρωμίου, κάνει το δέρμα μαλακό και εύπλαστο ώστε να μπορεί να βαφτεί με ευρεία γκάμα χρωμάτων που δεν διαφοροποιεί την ποιότητα και το κόστος. Χάρη στις εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες φινιρίσματος, είναι δυνατή η παραγωγή δέρματος σε οποιοδήποτε χρώμα μπορείτε να φανταστείτε, πέρα από τις παραδοσιακές αποχρώσεις του λευκού, καφέ και του μαύρου. Διεθνώς πολλοί αναγνωρισμένοι σχεδιαστές επιλέγουν το δέρμα για να αντικαταστήσουν τα συνθετικά υλικά και τα υφάσματα.

Το κομψό φουτουριστικό στυλ και η φυσική λάμψη του δέρματος χαρακτηρίζονται  από τις πιο δυνατές επιλογές για τη δημιουργία επιλεγμένων προϊόντων διακόσμησης. Το δέρμα είναι φυσικό υλικό με μοναδικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό προσφέρεται για την δημιουργία επίπλων υψηλής αισθητικής που ανταποκρίνονται σε αυτούς που θέλουν να δώσουν ένα μοναδικό στυλ στους χώρους. Αισθητικό κριτήριο για πολυτέλεια και κομψότητα. Συνδυάζεται με κάθε είδος ξύλο, ακόμα και με το stainless steel.

Ο καθαρισμός του δέρματος απαιτεί προσοχή από τα χημικά προϊόντα. Για απλές περιπτώσεις το πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί είναι αρκετό. Στην αγορά υπάρχουν και εξειδικευμένα προϊόντα κατάλληλα για την προστασία, τον καθαρισμό και τη διατήρηση του. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι τα δέρματα ποιότητας, συνοδεύονται πάντοτε από εγγύηση έγκυρων προδιαγραφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ