HomeΣΠΙΤΙSweet dreams!

Sweet dreams!

Το απόλυτα προσωπικό καταφύγιο του κάθε ανθρώπου, κρίνεται, πως είναι το υπνοδωμάτιο. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει τα μυστικά του και την ιδιαίτερη χρησιμότητά του. Εκεί, ξυπνά η φαντασία και ξαγρυπνούν όλες μας οι αναμνήσεις. Το κρεβάτι είναι το πρώτο έπιπλο, που κατασκεύασε  ο άνθρωπος, για να καλύψει τις πιο βασικές του ανάγκες. Η λειτουργική του υπόσταση, το σχήμα και το σχέδιό του εξελίχθηκαν με το χρόνο, σύμφωνα με τα δεδομένα και την αισθητική κάθε εποχής.

Κλασικό με σκαλίσματα, νεοκλασικό σε πιο απλές γραμμές, μοντέρνο σε απόλυτα λιτή γραμμή, όποιο και αν είναι το στιλ σας, είναι βασικό να μελετηθεί πρώτα η κάτοψη του διαθέσιμου χώρου, με σύνεση, ώστε τα έπιπλα να τοποθετηθούν σωστά και να αφήνουν άνετο χώρο για κυκλοφορία και… ίσως κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιήστε τις ανάγκες σας για κίνητρο, τη φαντασία ως σκοπό, τις διαθέσεις ως εργαλείο επιλογής και δημιουργήστε το τέλειο σκηνικό. Το υπνοδωμάτιο ενός ζεύγους, δεν είναι χώρος, που θα μπορούσε να επιπλωθεί και να διακοσμηθεί επιπόλαια.

Μοντέρνα γραμμή

Το υπνοδωμάτιο είναι πεδίο πάθους και πόθου. Εκεί, όλα εξελίσσονται και συμφωνούν πάντα με τα συναισθήματα, τα χρώματα, τα σχέδια και τα έπιπλα.

Αποκωδικοποιούν τις διαθέσεις και συμβάλλουν στη σημασία της τελειότητας. Η τελειότητα δεν είναι αντικειμενική, αλλά όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αναλύοντας την έννοια “μοντέρνο”, διαπιστώνουμε πως βασίζεται στην καθαρότητα των γραμμών και των όγκων, στην απλότητα των χρωμάτων και των υφασμάτων, όπως, λευκό – μαύρο – γκρίζο ή των γήινων, όπως το μελί και τα χρώματα της άμμου.

Επίσης, βασίζεται και στην έλλειψη κάθε περιττού διακοσμητικού “φορτώματος”. Απλές καμπύλες και ίσιες γραμμές, προσφέρουν αρμονία, με βάση το ξύλο στο μοντέρνο στιλ, σε συνδυασμό με το stainless steel στον σκελετό και επενδύσεις δέρματος, ιδίως στο κεφαλάρι. Τα ξύλα, που συναντούμε στις κατασκευές μοντέρνων κρεβατιών και των συνοδευτικών τους επίπλων, όπως τα κομοδίνα και η συρταριέρα, είναι σε ανοιχτό χρώμα, το ash, το maple, που είναι νέα στην αγορά και όλα τα γνωστά όπως, η οξιά  η καρυδιά, το rosewood, η κερασιά και σε σκούρο το wenge, που έχει κερδίσει εντυπώσεις, αφού ταιριάζει απόλυτα με τις αυστηρές γραμμές του μοντέρνου. Με τα υλικά αυτά, σαν κύρια και με άλλα ευτελή, όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο, το σίδερο, το γυαλί και το δέρμα και με πολύ φαντασία, οι designers των επίπλων υπνοδωματίου καταπλήσσουν καθημερινά με τις νέες δημιουργίες τους. Στη διακόσμηση του μοντέρνου πια, υπνοδωματίου, εντάσσονται απλά σε γραμμή, φωτιστικά, στα κομοδίνα ή κρυφός φωτισμός στο κεφαλάρι του κρεβατιού.  Στα παράθυρα τοποθετούνται τα vertical blinds, venetian ή roller blinds και όχι κρεμαστές κουρτίνες.

Κλασικό στυλ

Για να διαμορφωθεί ένα υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ, υιοθετούνται κάποιες ιδέες, που σέβονται το παρελθόν και την παράδοση. Τα κλασικά έπιπλα, ως επί το πλείστον, είναι κατασκευασμένα από massif ξύλο καρυδιάς, κερασιάς, οξιά, teak, rosewood κλπ., με περίτεχνα σκαλίσματα και σχέδια, είναι άψογα λουστραρισμένα και άλλα κατασκευασμένα από σφυρήλατο σίδερο, όπου τα σχήματα δίνουν πολύ γοητευτικά έπιπλα με ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Τα έπιπλα, που απαρτίζουν ένα υπνοδωμάτιο, εκτός από το απαραίτητο κρεβάτι, είναι τα κομοδίνα, η τουαλέτα ή συρταριέρα με καθρέφτη και μερικές φορές η ντουλάπα. Για να αναδειχθούν τα κλασικά έπιπλα, πρέπει το δωμάτιο να είναι μεγάλο, ευρύχωρο και αν θα διαλέξετε κρεβάτι με ουρανό, ψηλοτάβανο.

Όσον αφορά τα χρώματα, που ηρεμούν και ταιριάζουν σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο, είναι τα παστέλ, που είναι πολύ ζεστά και φιλόξενα, οι διακυμάνσεις του καφέ, μπεζ, χρυσό, το μπρονζέ και το μελί, το μπλε σε συνδυασμό με ζεστές αποχρώσεις του κόκκινου, όπως λιλά, μελιτζανί και το μπορτώ. Αν πάλι, σας αρέσει το πράσινο [λαδί ή της χλόης], είναι χρώματα ιδανικά για ένα κλασικό υπνοδωμάτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ