HomeΚΗΠΟΣ - ΠΙΣΙΝΑΈνας καλαίσθητος κήπος!

Ένας καλαίσθητος κήπος!

Oι βασικοί παράγοντες για τη σύνθεση ενός κήπου ή βεράντας είναι ο χώρος, τα φυτά, οι στοιχειώδεις τεχνικές γνώσεις και απαραίτητα το μεράκι και η φαντασία. Για τους επαγγελματίες αλλά και για τους ερασιτέχνες κηπουρούς, όλες οι εποχές απαιτούν ουσιαστικές δουλειές όσον αφορά την προετοιμασία μα και την περιποίηση του κήπου για εντυπωσιακά αποτελέσματα και ξεχωριστές εικόνες.

Tο πράσινο είναι πάντα το στατικό εκείνο στοιχείο, ζωντανό και συνεχώς μεταβαλλόμενο, που προκαλεί χαλάρωση και θαυμασμό, που σε κάνει να απολαμβάνεις οπτικά την κάθε εξέλιξη, την κάθε αλλαγή και σίγουρα ό,τι επέρχεται με τον χρόνο. Δένδρα, θάμνοι, γρασίδι αποτελούν το πράσινο φόντο. Για ένα καλό και πολύχρονο γρασίδι θα πρέπει να φροντίσετε πριν την φύτευσή του, το χώμα να εμπλουτιστεί με κατάλληλο λίπασμα, ώστε τα φυτά να έχουν την πρώτη αναγκαία τροφή. Nα γίνει η σωστή διασωλήνωση για ομοιόμορφη άρδευση πριν από τη φύτευση. Tα ζιζάνια καταπολεμούνται με ειδικά εντομοκτόνα τα οποία αγοράζονται κατόπιν συμβουλής από ειδικούς και ραντίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες, παίρνοντας τις ανάλογες προφυλάξεις.

Κάθε κήπος ή βεράντα γίνεται ο ιδιωτικός παράδεισος, το ιδιωτικό θέρετρο διακοπών , η όαση δροσιάς καθώς και μια προσιτή καθημερινή φυγή. Η σωστή μελέτη και δημιουργία του κήπου  από ειδικό τοπιοτέχνη – διακοσμητή, οπωσδήποτε θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι διαστάσεις και το μέγεθος των επίπλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού χώρου, με άνετες ζώνες διακίνησης. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από έπιπλα κήπου σε άριστη ποιότητα υλικά, σχέδια και μέγεθος, που μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο δύσκολα γούστα. Φυσικά η δημιουργία ενός εξωτερικού καθιστικού ή και τραπεζαρίας χρειάζονται όπως και  η εσωτερικοί χώροι, γούστο και φαντασία, για αποτέλεσμα που να ξεκουράζει πραγματικά. Ιδέες υπάρχουν πολλές.

Το νερό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να εμπλουτίσει και που συνήθως γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ενός κήπου. Αξιοποιήστε τα θετικά του στοιχεία τοποθετώντας ένα σιντριβάνι ή ένα τεχνητό καταρράκτη με ποταμάκι ή μια πισίνα στο κέντρο του κήπου αν βέβαια υπάρχει χώρος, ώστε να αναδεικνύει το κτίριο με τις αντανακλάσεις του νερού και να δημιουργείται ένα κεντρικό σημείο αναφοράς στον περιβάλλοντα χώρο.

Με τον Τεχνητό φωτισμό βλέπουμε τον κήπο σαν επέκταση των εσωτερικών χώρων, και αυξάνουμε τις ώρες διαμονής σε αυτόν. Επιλέγοντας τα διάφορα εφέ που απαιτούνται για κάθε ξεχωριστή περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλη την ομάδα των μεγεθών φωτισμού και τις διάφορες τεχνικές για να πετύχουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Οι τέντες και οι πέργολες ομορφαίνουν το περιβάλλον, δίνουν την αίσθηση της ιδιοτικότητας και μας προστατεύουν από τον ήλιο. Η επιλογή του κατάλληλου είδους είναι στο δικό σας γούστο. Οπωσδήποτε κάθε κατασκευή έχει τις δικές της λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες που πρέπει να μελετηθούν και να ληφθούν απαραίτητα υπόψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ