HomeΣΠΙΤΙΜΙΚΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

Καλαίσθητες γωνιές / Corners with elegant touch

Οι μικρές γωνιές στο σπίτι προκαλούν μιαν αίσθηση γοητείας, πολυτέλειας και παράλληλα συμπληρώνουν την όλη διακόσμηση. Οι γωνιές που υπάρχουν στο σπίτι μπορεί να είναι διακοσμητικές, αλλά ταυτόχρονα και λειτουργικές.

Μικρές ή μεγάλες, υπάρχει πάντοτε έξυπνος και καλαίσθητος τρόπος αξιοποίησης και διακόσμησής τους. Κατά πρώτον, ανάλογα με τις διαστάσεις, θα πρέπει να επιλεγούν και τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Ακολουθούν μικρές ιδέες, που μπορεί να προσθέσουν στις διακοσμητικές σας προτάσεις και ιδέες.

Μοντέρνο λευκό

Το λευκό όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο εκφραστής της αγνότητας και είναι υπέρμετρα κομψό όταν συνδυάζεται σωστά. Οι μινιμαλιστικές φόρμες και οι μοντέρνες γραμμές συνθέτουν μοναδικές γωνιές. Οι λιτή διακόσμηση τόσο στα έπιπλα όσο και στους τοίχους, ενισχύει την αφαιρετική αισθητική, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τα έπιπλα και εξυμνώντας τους όγκους και τις μορφές τους. Φροντίστε ώστε το φως να εισβάλλει στο χώρο, αφού κάνει ακόμη πιο λαμπερές τις λευκές επιφάνειες. Οι γωνιακές συνθέσεις και τα σκαμπό διαμορφώνουν έναν άνετο χώρο ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης. Σε ένα τέτοιο σύνολο οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν ιδιαίτερη χάρη στο σύγχρονο design και συνδυάζονται αρμονικά με  τις κρυστάλλινες επιφάνειες.

Χρώμα, κι άλλο χρώμα

Ένα δυνατό στοιχείο, που θα αλλάξει την ατμόσφαιρα μιας γωνιάς, μέσα από συνδυασμούς που θα δώσουν ένα αρμονικό σύνολο, είναι το χρώμα. Αν αποφασίσετε να βάλετε χρώμα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή. Αν δηλαδή θα διακοσμήσετε τους τοίχους με λεία, διάφανη επιφάνεια όπως είναι το γυαλί και η πέτρα, σίγουρα αφαιρούν βάρος από τη διακόσμηση, ώστε να κυριαρχούν στο χώρο η απλότητα και η φυσικότητα.

Η pop εκδοχή μεταμορφώνει μια γωνιά σε χαρούμενη, παιχνιδιάρικη και φιλόδοξη στις εντυπώσεις, ανατρέποντας ευχάριστα τα δεδομένα. Ο σχεδιασμός είναι αυστηρά μοντέρνος και σύμφωνος με τις επιταγές του σύγχρονου design και οι φόρμες εμπνευσμένες από την pop κουλτούρα. Με χρώματα ζεστά, δημιουργούνται χώροι με ζωντάνια και νεανική διάθεση. Χρώματα λοιπόν, όπως το πορτοκαλί, που μπορεί να ντύσει πολυθρόνες και σκαμπό, χαρίζουν προσωπικότητα και ιδιαίτερο στυλ, που εντυπωσιάζει. Το πορτοκαλί συνδυάζεται ιδανικά με το κίτρινο αλλά και το λευκό, με τρόπο που απαλύνουν την ένταση. Το γκρίζο ή το μαύρο στον τοίχο, αποτελούν ιδανικό φόντο για τη δημιουργία έντονων αντιθέσεων.

Διαχρονική κομψότητα

Η κάθε γωνιά πρέπει να προσανατολίζεται στις επιταγές του κλασικού ύφους του υπόλοιπου σπιτιού, αφού κάθε σημείο και γωνιά είναι υπέροχος με έπιπλα υψηλής αισθητικής και διαχρονικής αξίας. Μικροέπιπλα με νεοκλασικό στυλ συνδυάζονται τέλεια με την ανάλαφρη αίσθηση του μοντέρνου και αποτελεί μια μοναδική πρόταση για γωνιές, που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά.

Σε μικρούς χώρους είναι γνωστό πως ο καθρέφτης θα μεγαλώσει οπτικά το χώρο και θα κάνει τη γωνιά πιο φωτεινή. Μια γωνιά πρέπει να είναι σωστά διακοσμημένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα την στολίζουν. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, απλοί και έξυπνοι. Δώστε την κατάλληλη σημασία στους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων και διακοσμητικών αντικειμένων και δημιουργήστε γωνιές που να συνδυάζουν άψογα την αισθητική με τη λειτουργικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ