HomeΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑCasa di Rosario - “Η αληθινή ψυχή του δικηγόρου”

Casa di Rosario – “Η αληθινή ψυχή του δικηγόρου”

ARCHITECT & DESIGNER: MAURIZIO GIOVANNONI

PHOTOSHOOT: MIKKO ALA – PEIJARI

 

“Αυτό το πολύχρωμο έργο βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης και έχει τίτλο, “Η αληθινή ψυχή του δικηγόρου”. O ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού είναι ένας πολύ δυναμικός δικηγόρος, ο Rosario Apuzzo, που πηγαίνει στις συνεδριάσεις με γραβάτα και κοστούμι, αλλά για τις προσωπικές του στιγμές θέλει να έχει ένα σπίτι με απόλυτα χαλαρωτική διάθεση.

Ο δικηγόρος Rozario, μετά την επαγγελματική κούραση του θέλει να ηρεμεί με τους φίλους του, χωρίς να υπάρχουν ανάμεσα τους οι επαγγελματικοί ρόλοι . Το έργο αυτό δημιουργήθηκε για να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του απόλυτου σπιτιού, όπου όλες οι λεπτομέρειες του να συνδέονται και να δίνουν το αποτέλεσμα της δικής του ιστορίας. Στο στυλ του διαμερίσματος βοήθησε επίσης και η αρχιτέκτονας  Rosa Topputo, του D΄arch Studio.

Το κίτρινο χρώμα κυριαρχεί στους χώρους  του, αφού είναι και το θέμα του συγκεκριμένου διαμερίσματος, που θυμίζει στον ιδιοκτήτη τις ηλιόλουστες μέρες από τα παιδικά του χρόνια στο Σορέντο και την πολυτάραχη Ρώμη. Ο σχεδιασμός του, είναι ξεχωριστός  και με μια ισχυρή και μοναδική πινελιά από τα δώρα των διαφόρων καλλιτεχνών φίλων, αλλά και άλλα. Για παράδειγμα, στο καθιστικό υπάρχει ένας κάκτος από σίδερο, δώρο του αρχιτέκτονα Marco Ferranti. Το ξεχωριστό ράφι στον ίδιο χώρο, είναι κατασκευασμένο από σίδερο και ξύλο, εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή και πρόκειται για ένα έργο που ανατέθηκε στην ομάδα αρχιτεκτόνων Ganna Studio, από την Taiwan.

Με την είσοδο στο διαμέρισμα μεγάλη εντύπωση προκαλεί η ταπετσαρία τοίχου του Perswall, η οποία εκπροσωπεί τους θρύλους της τζαζ – οι άνθρωποι που είχαν το θάρρος να είναι ο εαυτός τους και να δημιουργήσουν θαυμάσια πράγματα μέσα από τον εσωτερικό τους κόσμο και τα συναισθήματα τους. Σημαντική η πρώτη άποψη ενός χώρου, αφού αυτό που βλέπει ο επισκέπτης,  ενώ εισέρχεται στο διαμέρισμα, μοιάζει σαν να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, σαν την πρώτη συμφωνία ενός μουσικού κομματιού, που δίνει την ιδέα του συνόλου από την αρχή.

Η διακόσμηση του καθιστικού ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίξουν με την ταυτότητα τους και να αναδείξουν τις κρυφές πλευρές τους. Οι λάμπες Flos που μοιάζουν με προβολείς ενδυναμώνουν την ανάμνηση από σειρά ταινιών, καθιστώντας έτσι το καθιστικό εντυπωσιακό και ισχυρό.

Το διαμέρισμα στο σύνολο του είναι πολύ μικρό, όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο, αλλά μια δυνατή πρόκληση για τον designer Maurizio Giovannoni.

Η κουζίνα σκόπιμα είναι απλή και μινιμαλιστική, λευκή στο μεγαλύτερο μέρος της, με χαρούμενες κίτρινες λεπτομέρειες, όπως τα κηροπήγια στο τραπέζι της κουζίνας από τις συλλογές Danish Menu’s Pov.

Το διαμέρισμα στο σύνολο του είναι πολύ μικρό, όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο, αλλά μια δυνατή πρόκληση για ένα σχεδιαστή. Βρίσκεται στον 7ο  όροφο μιας πολυκατοικίας και έχει για προνόμιο του μια μεγάλη βεράντα 25 m2 με θέα την πανέμορφη Ρώμη. Το δάπεδο εσωτερικά και εξωτερικά, έγινε από το ίδιο υλικό για να ενοποιεί τους χώρους.

Το διαμέρισμα πριν την ανακαίνιση του χωριζόταν σε μικρά δωμάτια. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και έπεσαν κάποιοι τοίχοι, δημιουργήθηκε ένας μεγάλος ενιαίος χώρος, όπου η ροή του φωτός εισέβαλε ανεπηρέαστα.

Η ιδέα του μεγάλου χώρου επεκτάθηκε και στο υπνοδωμάτιο, το οποίο είναι ενωμένο με το καθιστικό με μια πολύ έξυπνη και θαρραλέα λύση, όπου ένας συρόμενος τοίχος-βιβλιοθήκη, ανοίγει ή κλείνει ανάλογα.

Ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής Maurizio Giovannoni, όπως σε κάθε έργο του, έτσι και για τη δημιουργία και αυτού του διαμερίσματος, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και παρέδωσε μια δουλειά αντάξια των προσδοκιών του ιδιοκτήτη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ