HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣΔιαμέρισμα στο GEORGETOWN CANAL

Διαμέρισμα στο GEORGETOWN CANAL

Σχεδιαστική αρτιότητα, στο Georgetown Canal

  • Αρχιτέκτονες: FORMA Design, ANDREAS CHARALAMBOUS
  • Photographer & Copyright: GEOFFREY HODGDON

Ο ανασχηματισμός του διαμερίσματος αυτού, ανατέθηκε στη FORMA Design. O επικεφαλής της ομάδας, πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας και interior designer, Ανδρέας Χαραλάμπους, που διαπρέπει στην Αμερική, ανέλαβε το έργο της ανακαίνισης του διαμερίσματος από τους ιδιοκτήτες, ένα ζεύγος από τη Νότιο Αμερική.

Του ανατέθηκε λοιπόν, να μετατρέψει ένα παράξενο τριγωνικό σε σχήμα, υφιστάμενο κτίσμα, με περιορισμένους χώρους, μεγάλες κολώνες που εμπόδιζαν και άβολα μπαλκόνια, σε ένα κομψό και λειτουργικό δημιούργημα. Ο αρχιτέκτονας δεν υπέκυψε ούτε πτοήθηκε από το παράξενο σχήμα του διαμερίσματος, τα κατασκευαστικά εμπόδια που υπήρχαν και υλικά. Όμως, στο πλούσιο σε τετραγωνικά πόδια περίγραμμα, σχεδιάζοντας με δυναμισμό και σύνεση κάθε σημείο, κατάφερε να δώσει νέα πνοή πλήρως ανανεωμένη.

Η πρώτη διαρρύθμισή του, περιλάμβανε συνολικά 1500 τ.π. καλυμμένους χώρους με δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, μεγάλα άχαρα σημεία με εμφανής στήλες σκυροδέματος και εκτός αυτών ενσωμάτωνε και ένα μπαλκόνι ως εσωτερικό χώρο, που έβλεπε προς τη βόρεια όψη.

Η προσέγγιση της FORMA Design, ήταν να ανοίξουν όσο το δυνατό περισσότερο οι χώροι, συμπεριλαμβανομένης και της κουζίνας. Τοποθετήθηκαν καθρέφτες και αντανακλαστικά πάνελ, σε θέσεις κλειδιά, όπως επίσης και μια ημιδιάφανη εποξική επίστρωση, με στόχο να “αιχμαλωτίζουν” εντυπωσιακά, τη θέα από κάθε σημείο. Το πλατύ ξύλινο παρκέ δάπεδο, σε όλους τους χώρους, τα μεγάλα ντουλάπια, οι ζωγραφισμένοι υαλοπίνακες και τα όμορφα πάνελ με υφή τοίχου, σμίγουν τώρα για να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό περιβάλλον, πλημμυρισμένο από το φως της ημέρας, που γίνεται οικείο και μεγαλειώδες κατά τη δύση του ήλιου. Ο χώρος των 1500 τετραγωνικών ποδιών, άνοιξε τόσο πολύ σε ενιαία θέα, που δίνει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σε μέγεθος, διαμερίσματος. Οι ενιαίοι χώροι τώρα ενσωματώνουν το καθιστικό, την τραπεζαρία, τη γωνιά wet bar σε συνάρτηση με χώρο μελέτης – το σημείο αυτό ήταν το γωνιακό μπαλκόνι, που ενσωμάτωσαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες στους χώρους.

Στη συνέχεια, περιλαμβάνει την κουζίνα με το χώρο πρόχειρων γευμάτων.

 

Δημιουργήθηκαν επίσης δύο άνετες σουίτες, με το ένα υπνοδωμάτιο να είναι το master. Ένα δεύτερο μπαλκόνι με όψη τη βόρεια πλευρά, ενσωματώθηκε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, στους εσωτερικούς χώρους για περισσότερη άνεση. Μεγάλα ανοίγματα αφήνουν προς απόλαυση την πανέμορφη θέα του Georgetown Canal. Ένα έξυπνο οικολογικό τζάκι που ζεσταίνει με οινόπνευμα, τοποθετήθηκε στο κούφωμα κάτω από την επίπεδη οθόνη της τηλεόρασης. Τους χώρους διακοσμούν ένα αξιόλογο γλυπτό έργο τέχνης, καθώς και πίνακες, έργα του αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαραλάμπους. Ψευδοροφές σε παράξενη και εκπληκτική γραμμή, σε συνάρτηση με design κρεμαστά φωτιστικά και κρυφό φωτισμό, προσθέτουν όμορφες εντυπώσεις στην ιδιαιτερότητα της όλης διακόσμησης. Οι αντιθέσεις χρωμάτων με το άσπρο στα επίλεκτα έπιπλα και το σκουρόχρωμο δάπεδο, κάνουν το σύνολο να δείχνει αρχοντικό και πολύ λειτουργικό, με την κάθε γωνιά να δίνει τις δικές της διακοσμητικές εντυπώσεις και προτάσεις.

Το διαμέρισμα αυτό, της FORMA Design, βραβεύτηκε το 2013 με το Gold Award for Residential Design, από το International Interior Design Association΄s (IIDA), Mid-Atlantic Chapter. www.FORMAonline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ