HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΝύχτες μαγικές με όμορφα όνειρα…

Νύχτες μαγικές με όμορφα όνειρα…

Στυλ στο υπνοδωμάτιο – Είναι από όλους παραδεκτό ότι το υπνοδωμάτιο είναι ο απόλυτα προσωπικός χώρος κάθε ατόμου. Κάθε υπνοδωμάτιο κρύβει τα μυστικά μας, τις χαρές και τις λύπες μας. Εδώ ξαγρυπνούν όλες οι αναμνήσεις και οι έγνοιες μας, εδώ κάνουμε όνειρα για τη ζωή μας, για το αύριο, για το μέλλον…

Το πρώτο έπιπλο λοιπόν, που κατασκεύασε ο άνθρωπος, για να καλύψει μία από τις πιο βασικές του ανάγκες ήταν το κρεβάτι. Η λειτουργική του υπόσταση, το σχήμα και το σχέδιο εξελίχθηκαν με το χρόνο, σύμφωνα με τα δεδομένα και την αισθητική της κάθε εποχής.

Μοντέρνο, σε απόλυτα λιτή γραμμή, απλό, κλασικό, ρομαντικό, vintage κλπ., όποιο κι αν είναι το στυλ σας, είναι βασικό να μελετηθεί πρώτα η κάτοψη του διαθέσιμου χώρου, με σύνεση, έτσι ώστε τα έπιπλα να επιλεγούν στις σωστές αναλογίες και να τοποθετηθούν με τρόπο ώστε να αφήνουν άνετο χώρο για κυκλοφορία και ίσως κάτι παραπάνω. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τις ανάγκες σας ως κίνητρο, τη φαντασία ως σκοπό, τις διαθέσεις ως εργαλείο επιλογής και δημιουργήστε το τέλειο σκηνικό. 

Μοντέρνο…

Το υπνοδωμάτιο, εξελίσσεται πάντα σύμφωνα με τα συναισθήματα, τα χρώματα, τα σχέδια και τα έπιπλα. Αναλύοντας την έννοια ‘μοντέρνο’, διαπιστώνουμε, πως βασίζεται στην καθαρότητα των γραμμών και των όγκων, στην απλότητα των χρωμάτων και των υφασμάτων, όπως λευκό – μαύρο – γκρίζο ή των γήινων όπως το μελί και τα χρώματα της άμμου. Επίσης, βασίζεται και στην έλλειψη κάθε περιττού διακοσμητικού “φορτώματος”.

Απλές καμπύλες και ίσιες γραμμές, προσφέρουν αρμονία με βάση το ξύλο στο μοντέρνο στυλ, σε συνδυασμό με το stainless steel στο σκελετό και επενδύσεις δέρματος ή υφάσματος ιδίως στο κεφαλάρι ή και στο γύρω σκελετό. Τα ξύλα που συναντούμε στις κατασκευές μοντέρνων κρεβατιών και των συνοδευτικών τους επίπλων, όπως τα κομοδίνα και η συρταριέρα, προτιμούνται σε ανοιχτό χρώμα ash ή maple, που είναι σχετικά νέα στην αγορά και όλα τα γνωστά, όπως η οξιά, η καρυδιά, το rosewood, η κερασιά και σε σκούρο χρώμα το wenge, που κερδίζει εντυπώσεις, αφού ταιριάζει απόλυτα με τις αυστηρές γραμμές του μοντέρνου. Με τα υλικά αυτά σαν κύρια και με άλλα ευτελή, όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο, το σίδερο, το γυαλί και το δέρμα και με πολλή φαντασία, οι designers των επίπλων υπνοδωματίου καταπλήσσουν με τις νέες δημιουργίες τους. Στη διακόσμηση του μοντέρνου υπνοδωματίου εντάσσονται σε απλή γραμμή, φωτιστικά στα κομοδίνα ή κρυφός φωτισμός στο κεφαλάρι του κρεβατιού ή περιστρεφόμενα spot lights στον τοίχο. Στα παράθυρα τοποθετούνται τα vertical blinds, venishian ή roller blinds και όχι κρεμαστές κουρτίνες.

Απλό ρομαντικό…

Το ρομαντικό στιλ δεν είναι απαραίτητο να είναι “ελαφρύ” ή να έχει ροζ χρώμα. Αντίθετα, παλ χρώματα, απλές γραμμές και μεταλλικά στοιχεία μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαλαρό, αφαιρετικό και ρομαντικό σκηνικό. Βάλτε μαζί κορνιζαρισμένους καθρέφτες ή σκέτες κορνίζες σε διάφορα μεγέθη, βάψτε τα πλαίσια σε λευκό χρώμα και μετά τρίψτε τα για να τους δώσετε ένα πιο vintage ύφος. Επιλέξτε το ύφασμα του κλινοσκεπάσματος να είναι από λουλουδάτο μοτίβο σε ήπιους τόνους, ώστε να ολοκληρώνει το μοντέρνο ρομαντικό σκηνικό.

Vintage

Πριν από μερικά χρόνια ξεπήδησε από τον κόσμο της μόδας μια νέα τάση που επαναφέρει στο προσκήνιο τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής περασμένων δεκαετιών, το στυλ Vintage. Με αυτόν τον όρο, εκφράζεται η επιλεκτική ένταξη κομματιών παλιότερων εποχών στη σύγχρονη γκαρνταρόμπα. Στη συνέχεια, το vintage έγινε διακοσμητικό στυλ που χαρακτηρίζει μια συλλεκτική και πολύ ενδιαφέρουσα επίπλωση.

Κομμάτια μεγάλων σχεδιαστών, εντάσσονται στη σύγχρονη επίπλωση, ανάμεσα σε πιο κλασικές γραμμές, δημιουργώντας μια ευχάριστη σύγχυση. Το φαινομενικά αυθαίρετο αυτό μπέρδεμα, εντάσσει κάποιες από τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του design, στη σύγχρονη καθημερινότητα. Το στυλ vintage, διαφέρει πολύ από το στυλ ρετρό, καθώς δεν αντιμετωπίζει τα παλιά αντικείμενα με νοσταλγία ή ρομαντισμό, αλλά με διάθεση ανάδειξης των επαναστατικών γραμμών και υλικών, του σχετικά πρόσφατου, παρελθόντος. Γι’ αυτό και το τελικό αποτέλεσμα δεν χαρακτηρίζεται από μια ενιαία παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα, αλλά από μια πολυσυλλεκτική αντίληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ