HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΠροστασία μιας ζωής!

Προστασία μιας ζωής!

Είναι σε όλους γνωστό πως τα κουφώματα καθορίζουν ουσιαστικά την αρχιτεκτονική ταυτότητα του κάθε κτιρίου. Τα είδη και η ποιότητα τους συμβάλλουν όχι μόνο στο φυσικό φωτισμό και αερισμό του χώρου αλλά παράλληλα συντελούν στο θέμα θέρμανσης και ηχομόνωσης.

Ξύλινα, αλουμίνια, συνθετικά, τα συστήματα κουφωμάτων διακρίνονται για την υψηλή λειτουργικότητα, το άψογο φινίρισμα καθώς και την αποτελεσματική κάλυψη των απαιτήσεων ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.

Η σωστή πληροφόρηση σχετικά με τα υλικά κατασκευής αλλά και με τις δυνατότητες που σας προσφέρει η αγορά είναι ο πιο σύντομος και ασφαλής δρόμος για να εντοπίσετε το καλύτερο σύστημα κουφωμάτων που θα καλύψει επαρκώς τις ανάγκες σας.

Το στοιχείο που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό κάθε πόρτας, παραθύρου ή μπαλκονόπορτας είναι η θέση του στο κτίριο, αν δηλαδή πρόκειται μια ένα εσωτερικό  ή ένα εξωτερικό κούφωμα. Μέσα στη μεγάλη κατηγορία των κουφωμάτων ανήκουν τα παράθυρα, οι μπαλκονόπορτες, τα υαλοπετάσματα, οι εξώπορτες, οι εσωτερικές πόρτες και οι υαλοπίνακες. Τα ανοίγματα τους στον έξω κόσμο αποτελούν ασπίδα προστασίας και απομόνωσης και μπορούν να μελετηθούν σωστά και να συνδυάσουν τα κατάλληλα υλικά, να βελτιώσουν ορισμένα από τα εξωτερικά μειονεκτήματα μιας οικοδομής.

Η θέση για τις πόρτες και τα παράθυρα στο χώρο είναι απόλυτα εξαρτημένες για κάθε κατοικία για αυτό και αποφασίζεται με βάση τις ανάγκες των ενοίκων και πάντοτε σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα. Οι πόρτες και τα παράθυρα επιλεγμένα και τοποθετημένα στην κατάλληλη θέση με τα σωστά τζάμια μπορούν να μετατρέψουν τους εσωτερικούς σας χώρους σε όαση ηρεμίας, δροσιάς και ζεστασιάς σε όποιο σημείο της πόλης ή της εξοχής βρίσκεται.

Μια λειτουργική κατασκευή εξασφαλίζεται από τον καλύτερο εξοπλισμό της, καθώς και την επιλογή των υλικών που πρέπει να γίνει ανάλογα με την τοποθεσία και τη θέση του σπιτιού, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και τον προσανατολισμό του κάθε ανοίγματος.  Όσον αφορά την κατασκευή κουφωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές σε περίπτωση που η κατασκευή και τοποθέτηση του δεν γίνουν σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουφωμάτων όπως τα συρόμενα τα οποία δίνουν μεγάλη δυνατότητα ανοιγμάτων και δεν καταλαμβάνουν χώρο από το εσωτερικό της κατοικίας όταν ανοίγουν, τα χωνευτά συρόμενα όπου τα τζάμια και τα παντζούρια σύρονται μέσα στο κενό που σχηματίζεται από διπλό τοίχο και τα επάλληλα όπου το ένα φύλλο σύρεται πάνω στο άλλο έτσι ώστε να ανοίγει μόνο το μισό.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα τα οποία με τους κατάλληλους μηχανισμούς και τα ανάλογα εξαρτήματα προσφέρουν πλήρη στεγανότητα και ικανοποιητική θερμομόνωση.

Τα ξύλινα κουφώματα ήταν τα επικρατέστερα για πολλά χρόνια όμως παρουσίαζαν προβλήματα. Στράβωναν γιατί κατασκευάζονταν από βρεγμένο ξύλο, και ξεφλούδιζαν αφού δεν είχαν σωστή βαφή. Σήμερα με την πρόοδο της τεχνολογίας και τους σωστούς τρόπους κατασκευής που ακολουθούνται, τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί, αφού δοκιμάζονται για την υψηλή αντοχή στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες και επίσης είναι γνωστό ότι ξεχωρίζουν για τη φυσική τους εμφάνιση, τις θερμομονωτικές και ηχομονωτικές τους ιδιότητες. Για κουφώματα, το ξύλο δρυς και ιρόκο έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξύλινα κουφώματα σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευάζονται από ξυλεία ξηραντηρίου εμποτισμένη με μυκητοκτόνα και δεν υπάρχουν περιορισμοί διαστάσεων. Τα συνθετικά κουφώματα έχουν ανοδική πορεία στην εγχώρια αγορά γεγονός που οφείλεται στη χαμηλότερη τιμή τους έναντι των άλλων υλικών. Το συνθετικό υλικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας και γι’ αυτό το λόγο από τη φύση του είναι θερμομονωτικό υλικό, πράγμα που σημαίνει πολύ καλή θερμομόνωση.

Από πλευράς εφαρμογής των διαφόρων μερών του κουφώματος το αποτέλεσμα είναι σχεδόν τέλειο λόγω της μικρότερης σκληρότητας του pvc. Τα σύγχρονα συστήματα πλαστικών κουφωμάτων pvc έχουν υψηλή αντοχή στη φωτιά είναι απόλυτα στεγανά και αθόρυβα και τοποθετούνται εύκολα. Η διάρκεια ζωής του είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να ανακυκλωθεί έως και εφτά φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ