HomeΣΠΙΤΙΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑΣχεδιάζοντας την τραπεζαρία!

Σχεδιάζοντας την τραπεζαρία!

Ο χώρος του σπιτιού που πήρε τον τίτλο της “Μεγάλης Πρωταγωνίστριας”, η τραπεζαρία αποτελεί τον πιο κοινωνικό χώρο του σπιτιού, αφού με το οποιοδήποτε γεύμα, οικογενειακό, φιλικό, ρομαντικό ή γιορτινό δίνεται και μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή “παράσταση”.

H διαμόρφωση της τραπεζαρίας αποτελεί μια πραγματική πρόκληση που περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: το ύφος (ανεπιτήδευτο ή επιτηδευμένο), τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενεί και τον τύπο των δείπνων που θα παρατεθούν. Η τραπεζαρία θέλει ύφος. Για το λόγο αυτό σκεφτείτε ποιο είναι το στυλ που σας αρέσει. Μήπως προτιμάτε τις μοντέρνες γραμμές, τη διαχρονική κομψότητα, το μπαρόκ στυλ ή δηλώνετε υπέρμαχος του σύγχρονου design; Οι καθαρές φόρμες και τα ποιοτικά υλικά, που προσφέρουν οι εκάστοτε τάσεις, διατηρούν αναλλοίωτη την εικόνα ενός κομψού και φιλόξενου περιβάλλοντος.

H τραπεζαρία είναι ένας χώρος που μπορεί να σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα βασικά στοιχεία. Aν όμως, σχεδιαστεί ως ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο με ιδιαίτερες διακοσμητικές πινελιές, θα προσθέσει προσωπικότητα και χαρακτήρα στο σύνολο του σπιτιού. Οι designers προσφέρουν αμέτρητες προτάσεις και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάλογα με το γούστο και τις δικές μας ανάγκες. Η παρουσία της είναι έντονη στο χώρο από πολλά οπτικά σημεία αφού στις σύγχρονες κατοικίες οι χώροι, σαλόνι, καθιστικό, τραπεζαρία, ακόμα και η κουζίνα δημιουργούνται σε μια ενιαία και αξιόλογη διάταξη, έτσι ώστε να προβάλλεται ο κάθε χώρος μεγαλόπρεπα και με ιδιαίτερο τρόπο. Η ευελιξία των μοντέρνων επίπλων τραπεζαρίας και οι προτάσεις της αγοράς επιτρέπουν την απόλυτη προσαρμογή της ακόμα και στον πιο ιδιόμορφο χώρο.

Τα νέα υλικά που έκαναν την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια, έδεσαν αρμονικά με το κλασικό πολύτιμο ξύλο και δημιούργησαν τραπεζαρίες εξαιρετικής τέχνης. Το design της μπορεί να είναι ξεχωριστό – μοναδικό η λειτουργικότητα της όμως πρέπει να υπερέχει εξ΄αρχής.

Οι καρέκλες που συνοδεύουν το τραπέζι, δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο σχέδιο με αυτό. Ούτε όμως να είναι και άσχετες. Θα πρέπει να προσέξετε να διαθέτουν τις σωστές αναλογίες και το ανάλογο ύψος πλάτης σε σχέση με τον όγκο του τραπεζιού, να είναι άνετες και ξεκούραστες.

Αναζητήστε τα κομμάτια που αντιπροσωπεύουν το γούστο σας και δημιουργήστε γύρω σας τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός χώρου με μεγαλοπρέπεια. Το θέμα στη δημιουργία μιας τραπεζαρίας είναι να εκφραστείτε ελεύθερα, για να πετύχετε το αποτέλεσμα που πάντα ονειρευόσασταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ