It’s summer time!

Written by Alexia Michael

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του χρώμα και υπέροχα αρώματα από τα φυτά που ανθίζουν παντού τριγύρω μας. Γιατί λοιπόν να μην μετατρέψετε τον κήπο σας ή το μπαλκόνι σας, σε ένα μικρό πανέμορφο καταφύγιο που θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης;

Trust your florist / Εμπιστευτείτε το ανθοπωλείο σας

Αν έχετε πολλές ιδέες για το πως να ανανεώσετε τον χώρο σας τώρα το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρετε πως μπορούν όλα να συνδυαστούν, επισκεφτείτε για αρχή το πλησιέστερο ανθοπωλείο ή φυτώριο. Συζητήστε μαζί με τους ειδικούς τις ιδέες σας και εκείνοι θα σας καθοδηγήσουν ως προς το τι θα μπορούσατε να κάνετε. Σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού αποτελούν ο ηλίανθος, ο βασιλικός, η ζέρμπερα, το γεράνι, η καλέντουλα, η λεβάντα, η μπουκαμβίλια, η πετούνια, η πορτουλάκα, τα τριαντάφυλλα, τα οποία αποτελούν λίγα μόνο παραδείγματα από τις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν. Αν πάλι επιλέξετε να φυτέψετε κάτι, αντί να αγοράσετε μια έτοιμη γλάστρα, συμβουλευτείτε τους ειδικούς ως προς το ποιο είναι το κατάλληλο είδος φυτού ή δέντρου που ταιριάζει στον χώρο σας, ποιο είδος χώματος απαιτείται, – αν μπαίνει σε γλάστρα, ποιο μέγεθος γλάστρας είναι το πιο κατάλληλο – καθώς και το αν απαιτείται λίπασμα ή όχι.

Keep the worries away/ Κρατήστε τις ανησυχίες μακριά

Η ενασχόληση με την φύση, ακόμη κι αν το μόνο που έχετε είναι ένα μικρό μπαλκόνι, είναι θεραπευτική καθώς κρατά το μυαλό σας απασχολημένο και μακριά από έγνοιες. Μάλιστα, για να μπορέσετε να αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά στο έργο σας, ειδικά αν είναι η πρώτη η φορά που ασχολείστε, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε εκ των προτέρων με τα κατάλληλα εργαλεία κήπου όπως σκαλιστήρια, κλαδευτήρια, ψαλίδια κλαδέματος κλπ. Επίσης, αν ο κήπος σας είναι αρκετά μεγάλος και χρειάζεται να είστε γονατιστοί για αρκετή ώρα, θα ήταν χρήσιμο να επενδύσετε σε ένα μαξιλάρι γόνατων για τον κήπο, για να αποφύγετε την μεγάλη καταπόνηση των αρθρώσεων σας.

Home for the birds/ Σπίτι για τα πουλιά

Αν πάντοτε ήσασταν λάτρεις των μικρών φτερωτών μας φίλων, αλλά δεν είχατε ποτέ χρόνο για να αποκτήσετε ένα δικό σας ή έχετε ήδη άλλα κατοικίδια, μην αγχώνεστε υπάρχει λύση: σπιτάκι για πουλιά! Είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη ιδέα για όσους έχουν τον χώρο για κάτι τέτοιο, ενώ το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το στερεώσετε σε ένα δέντρο(ή όπου αλλού σας βολεύει) κι αν μπορείτε να βάλετε κάπου κοντά λίγο νερό και τροφή. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθημερινή τους φροντίδα, ενώ απολαμβάνετε την συντροφιά τους.

Hanging it up there!/ Κρεμάστε το ψηλά!

Πόσες φορές δεν έχετε θαυμάσει γλάστρες στερεώμενες ψηλά, με τα λουλούδια να κρέμονται απο κάτω; Είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο θέαμα, καθώς ειδικά για τα μπαλκόνια, οι κρεμαστές γλάστρες αποτελούν ιδανική λύση, αφού συνήθως ο χώρος είναι πιο περιορισμένος (συγκριτικά με ένα κήπο), ενώ εξοικονομείτε παράλληλα χώρο στο πάτωμα. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να αγοράσετε βάσεις τοίχου για κρεμαστές γλάστρες με διακοσμητικά σχέδια, προσθέτοντας περισσότερο χαρακτήρα στον χώρο σας. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέγματα αναρρίχησης φυτών, τα οποία να έχουν και αυτά διακοσμητικά σχέδια.

Use solar energy/ Χρησιμοποιήστε ηλιακή ενέργεια

Αξιοποιήστε την ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο, μιας και στο νησί μας είμαστε τυχεροί να έχουμε ηλιοφάνεια πολλές μέρες του χρόνου, χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά διακοσμητικά φωτιστικά. Έτσι ο κήπος σας ή το μπαλκόνι σας δεν θα είναι όμορφα μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας που λούζονται από φως, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα μια ωραία ιδέα θα ήταν να τα τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα μονοπάτι στον κήπο σας ή ένα σχήμα στην βεράντα σας. Δημιουργείτε έτσι μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για τον λογαριασμό του ρεύματος!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ