HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΣτιλ και φαντασία στο μικρό μπάνιο!

Στιλ και φαντασία στο μικρό μπάνιο!

Οι τελευταίες προτάσεις στα είδη υγιεινής, έδειξαν ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανάπτυξη και επαναστατική πρωτοβουλία στον τομέα αυτό.

Όμως σε ένα μικρό μπάνιο αποφύγετε ογκώδη είδη υγιεινής, επιλέγοντας φωτεινά, ανοιχτόχρωμα πλακάκια και ένα μεγάλο καθρέφτη. Τα γυαλιστερά πλακάκια δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο. Τα κεραμικά πλακάκια και το μάρμαρο είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά για την επένδυση τοίχων και δαπέδων στο μπάνιο. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα νέα υλικά.

Η τεράστια ποικιλία των διαστάσεων και των σχημάτων που παρουσιάζουν οι σύγχρονες παραγωγές αποβλέπουν όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των αναγκών του χώρου αλλά και στο παιγνίδι της τοποθέτησης. Ξεκινήστε πρώτα ορίζοντας το στιλ που θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας και ανάλογα θα αναζητήσετε το πλακάκι που του ταιριάζει. Το πρώτο που έχετε να κάνετε, είναι να προσέξετε την αντοχή των πλακιδίων, τη σκληρότητα επιφάνειας, την αντοχή τους στα οξέα και στα χημικά γενικότερα, καθώς και στην τριβή και την απορροφητικότητά τους. Σήμερα λοιπόν τα δεδομένα έχουν αλλάξει, όσον αφορά την ποσότητα των επενδυμένων επιφανειών, όσο και ως προς τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Το μπάνιο επενδύεται ολόκληρο. Μπορείτε να παίξετε με την τοποθέτηση τους σε διάφορα σχήματα, διαγώνια ή απλά τετράγωνα, ή ορθογώνια. Εξαιρετικά όμορφα και πολυτελή είναι και τα μπάνια που επενδύονται με μάρμαρο ή ακόμα και συνδυασμό μαρμάρων. Οι ψηφίδες με τη μορφή καλλιτεχνικού ψηφιδωτού, ενδείκνυνται απόλυτα για το χώρο του μπάνιου, σε δάπεδο και τοίχους ή και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Καινούριες καμπίνες δίνουν τη λύση στο πρόβλημα των περιορισμένων τετραγωνικών, αφού συνδυάζουν, με μοναδική τεχνολογική πρωτοτυπία, το ντους, την μπανιέρα και το υδρομασάζ. Όσο για τις κλασικές μπανιέρες και τα είδη υγιεινής, απελευθερώνονται από τα κλασικά πρότυπα, για να μεταμορφωθούν σε αντικείμενα υψηλής αισθητικής και “έξυπνης” λειτουργικότητας. Όποια κι αν είναι η ανάγκη του καθενός, το βέβαιο είναι ότι μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σ’ ένα πλήθος μοντέλων, απλών ή σύνθετων, που ποικίλλουν σχεδιαστικά και οικονομικά. Όλες οι εταιρείες παράγουν μοντέλα σε όλα τα επίπεδα: απλές μπανιέρες, μπανιέρες με σύστημα υδρομασάζ ή σύνθετες.

Τα σχήματα και οι φόρμες στα είδη υγιεινής, δεν έχουν περιορισμούς στη φαντασία. Πανέμορφα σχήματα εντυπωσιακά μοτίβα, απίθανα χρώματα σε μοναδικό design μας αφήνουν άφωνους για την τελική μας απόφαση.

Απαραίτητο στοιχείο καλής λειτουργίας ενός μπάνιου είναι και η ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων. Αυτά μπορεί να είναι ντουλάπια κάτω από το νιπτήρα ή σε εσοχές στους τοίχους. Κάτω από το νιπτήρα, αξιοποιείται ένας χώρος άχρηστος για κάθε είδους εκμετάλλευση. Σε ένα μικρό μπάνιο με έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, η χρήση του επίπλου κάτω από το νιπτήρα είναι μια αισθητική αλλά και πρακτική λύση. Οι εσοχές στους τοίχους μπορούν να αξιοποιηθούν ή ακόμα και να δημιουργηθούν. Μπορεί να είναι απλά ραφάκια ή να κλείσουν με πορτάκια επενδυμένα με καθρέφτη.

Όσον αφορά τα χρώματα, συνήθως για μικρούς χώρους προτείνονται οι απαλές παστέλ αποχρώσεις. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την επιλογή και πιο έντονων ή σκούρων χρωμάτων αν αυτό μας εκφράζει και αν αυτό ταιριάζει με τις προδιαγραφές του χώρου μας.

Συνδυάστε μια μπορντούρα στο πάνω μέρος με σκοπό την παρουσίαση του χώρου με μεγαλύτερο μήκος. Τοποθετήστε αν είναι δυνατό και καθρέφτη σε μεγάλο μέγεθος. Όσον  αφορά τον φωτισμό, στο μπάνιο πρέπει να γίνει με προσοχή και πάνω σε αυστηρά ορθολογικά κριτήρια, αφού το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο ο τεχνητός φωτισμός. Οι νέες τάσεις στο χώρο του μπάνιου, φέρνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση τόσο με τη λειτουργία του, όσο και με την αισθητική του, μια εικόνα που δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ