HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΜπάνιο μικρό αλλά με… hi class style!

Μπάνιο μικρό αλλά με… hi class style!

Το δωμάτιο του μπάνιου κατατάσσεται από αρχιτεκτονικής άποψης στους βοηθητικούς χώρους και τοποθετείται συνήθως μεταξύ των υπνοδωματίων ή και μέσα στο υπνοδωμάτιο (en suite).Φυσικά, ο χώρος αυτός διαφέρει από σπίτι σε σπίτι, σε σχέδιο και στιλ και διαστάσεις.

Όλες τις σύγχρονες τάσεις και κάθε απόλαυση που σχετίζεται με το μπάνιο και το νερό, από τη μπανιέρα μέχρι τα είδη υγιεινής και το νιπτήρα, τις συναντούμε στην αγορά σε πολύ μεγάλη ποικιλία, σε σχέδια, υφές και τιμές.

Σ’ ένα μικρό μπάνιο αποφύγετε ογκώδη είδη υγιεινής, επιλέγοντας φωτεινά, ανοιχτόχρωμα πλακάκια και ένα μεγάλο καθρέφτη. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα νέα υλικά.

Η τεράστια ποικιλία των διαστάσεων και των σχημάτων, που παρουσιάζουν οι σύγχρονες παραγωγές, αποβλέπουν όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των αναγκών του χώρου αλλά και στο παιγνίδι της τοποθέτησης. Τα γυαλιστερά πλακάκια δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο. Τα κεραμικά πλακάκια και το μάρμαρο είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά για την επένδυση τοίχων και δαπέδων στο μπάνιο.

Το μπάνιο ως γνωστό επενδύεται σχεδόν ολόκληρο. Μπορείτε να παίξετε τοποθετώντας την επένδυση σε διάφορα σχήματα, διαγώνια ή απλά τετράγωνα, ή ορθογώνια. Εξαιρετικά όμορφα και πολυτελή είναι και τα μπάνια που επενδύονται με μάρμαρο ή ακόμα και σε συνδυασμό μαρμάρων. Οι ψηφίδες με τη μορφή καλλιτεχνικού ψηφιδωτού, ενδείκνυνται απόλυτα για το χώρο αυτό, σε δάπεδο και τοίχους ή και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Ξεκινήστε πρώτα ορίζοντας το στιλ που θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας και ανάλογα θα αναζητήσετε την επένδυση που του ταιριάζει. Το πρώτο που έχετε να κάνετε, είναι να προσέξετε την αντοχή των πλακιδίων, τη σκληρότητα επιφάνειας, την αντοχή τους στα οξέα και στα χημικά γενικότερα, καθώς και στην τριβή και την απορροφητικότητά τους. Σήμερα λοιπόν τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τόσον όσο αφορά την ποσότητα των επενδυμένων επιφανειών, όσο και ως προς τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Καινούριες καμπίνες δίνουν τη λύση στο πρόβλημα των περιορισμένων τετραγωνικών, αφού συνδυάζουν, με μοναδική τεχνολογική πρωτοτυπία, το ντους, την μπανιέρα και το υδρομασάζ. Όσο για τις κλασικές μπανιέρες και τα είδη υγιεινής, απελευθερώνονται από τα παλαιά πρότυπα, για να μεταμορφωθούν σε αντικείμενα υψηλής αισθητικής και “έξυπνης” λειτουργικότητας.

Όποια κι αν είναι η ανάγκη του καθενός, το βέβαιο είναι ότι μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σ’ ένα πλήθος μοντέλων, απλών ή σύνθετων, που ποικίλλουν σχεδιαστικά και οικονομικά. Όλες οι εταιρείες παράγουν μοντέλα σε όλα τα επίπεδα: απλές μπανιέρες, μπανιέρες με σύστημα υδρομασάζ ή σύνθετες.

Τα σχήματα και οι φόρμες στα είδη υγιεινής, δεν έχουν περιορισμούς στη φαντασία. Πανέμορφα εντυπωσιακά μοτίβα, απίθανα χρώματα σε μοναδικό design μας αφήνουν άφωνους για την τελική μας απόφαση. Παίξτε με τα hi tech είδη υγιεινής και τη διαφάνεια και δώστε στο μικρό σας μπάνιο ένα άνετο, hi class style.

Απαραίτητο στοιχείο καλής λειτουργίας ενός μπάνιου είναι και η ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων. Αυτά μπορεί να είναι ντουλάπια κάτω από το νιπτήρα ή σε εσοχές στους τοίχους.

Όσον αφορά τα χρώματα, συνήθως για μικρούς χώρους προτείνονται οι απαλές παστέλ αποχρώσεις. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την επιλογή και πιο έντονων ή σκούρων χρωμάτων αν αυτό σας εκφράζει και αν ταιριάζει με τις προδιαγραφές του χώρου σας.

Συνδυάστε μια μπορντούρα στο πάνω μέρος με σκοπό την παρουσίαση του χώρου με μεγαλύτερο μήκος. Όσον  αφορά τον φωτισμό, στο μπάνιο πρέπει να γίνει με προσοχή και πάνω σε αυστηρά ορθολογικά κριτήρια, αφού είναι ο χώρος του σπιτιού, όπου χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο ο τεχνητός φωτισμός. Οι νέες τάσεις στο χώρο αυτό, ασχέτως μεγέθους φέρνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σχέση τόσο με τη λειτουργία του, όσο και με την αισθητική του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ