HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΜΠΑΝΙΟ… Πλακάκια σε μοντέρνα γραμμή!

ΜΠΑΝΙΟ… Πλακάκια σε μοντέρνα γραμμή!

Στο χώρο του μπάνιου, οι επενδύσεις είναι ένα τόσο δυνατό στοιχείο, που καθορίζει απόλυτα την εικόνα του.

Επιλέγοντας την κατάλληλη επένδυση μπορούμε να μεταμορφώσουμε κυριολεκτικά ένα χώρο, να τον κάνουμε να δείχνει πιο φωτεινός, πιο σκοτεινός, πιο ψηλός, πιο πλατύς, πιο μεγάλος, πιο άνετος. Φτάνει να διαλέξουμε το σωστό τύπο, χρώμα, σχήμα και γραμμή.

Όταν λέμε επένδυση στο μπάνιο, εννοούμε κυρίως τα κεραμικά πλακάκια. Βεβαίως η επένδυση δεν είναι μόνο αυτά. Επένδυση μπορεί να είναι κι ένα κομμάτι μέταλλο, ένα πέτρωμα, μια γυάλινη επιφάνεια, οι ψηφίδες, ακόμα και οι καθρέφτες. Mάλιστα συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μπορούμε να πετύχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει στη διαμόρφωση του χώρου όπως ακριβώς τη φανταζόμαστε. Τα κεραμικά πλακάκια μας δίνουν μια τόσο απέραντη ποικιλία συνδυασμών και χρωμάτων που είναι δύσκολο ακόμη και να αναφερθούμε σε αυτά. Ξεκινώντας από το μέγεθος, τη μορφή, το χρώμα, το σχήμα, μπορούμε να επιτύχουμε ατέλειωτους συνδυασμούς και ολοκληρωμένα σύνολα για πάτωμα, τοίχους, διακοσμητικές μπορντούρες ακόμα και καθρέφτες και αξεσουάρ.

Κοιτάζοντας προσεκτικά μπορούμε να καταλάβουμε την εποχή που φτιάχτηκε το μπάνιο, εξετάζοντας απλά και μόνο τα πλακάκια. Γιατί κάθε εποχή έχει και τα δικά της τρεντς, στο χρώμα, το μέγεθος, το μοτίβο, που δηλώνουν την ηλικία τους.

Τα πλακάκια επένδυσης τοίχων, δεν είναι μόνο κεραμικά. Μπορεί να είναι από μέταλλο, γυαλί, πολύτιμους λίθους ή ακόμα και ξύλο. Ναι! ακούγεται παράξενο, αλλά η φαντασία των σχεδιαστών δεν έχει όρια στο υλικό, το σχήμα ή το μέγεθος. Μπορούμε να βρούμε πλακάκια από μεγάλο μέγεθος μέχρι το πολύ μικρό, μακρόστενο πλακάκι.

Πολύ στη μόδα είναι ο συνδυασμός διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Μπορεί για παράδειγμα να επενδυθεί ο τοίχος πίσω από το νιπτήρα με μακρόστενα πλακάκια 3×20 σε σκούρο και ανοιχτόχρωμο γκρι και ο υπόλοιπος τοίχος σε σκούρο γκρι μεγαλύτερου μεγέθους 15×20. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατορθωτό, γιατί πολλές σειρές πλακιδίων έρχονται εργοστασιακά σε διάφορα μεγέθη, έτσι ώστε ένας συνδυασμός να γίνεται πολύ εύκολα. Μερικά γυάλινα πλακάκια περιέχουν γεώδη οξείδια όπως κοβάλτιο, χρώμιο και χαλκό και έχουν την ιδιότητα να λάμπουν σε δεκάδες χρώματα. Τα μεταλλικά πλακάκια δίνουν ένα μεσαιωνικό ύφος στο χώρο. Τα βρίσκουμε σε σχήματα τετράγωνα, ρόμβους και ορθογώνια.

Τα ψηφιδωτά είναι πάντα στη μόδα και δίνουν στο μπάνιο μια ρωμαϊκή, αρχαϊκή όψη. Εκτός από το κλασικό ψηφιδωτό με σχέδια, μπορούμε να βρούμε επίσης και τη γυάλινη ψηφίδα, που με τη διαφάνειά της και τα καθαρά της χρώματα παίζει με τις αντανακλάσεις του φωτός φτιάχνοντας ένα όμορφο σκηνικό.

Μπορούμε επίσης να βρούμε μεταλλικές και ξύλινες ψηφίδες που θα συμπληρώσουν τη σύνθεση μιας εντυπωσιακής επένδυσης. Ένα άλλο συναφές υλικό επένδυσης είναι το βοτσαλωτό. Αυτό το βρίσκουμε κυρίως στον πάγκο του νιπτήρα, αλλά μπορεί εξίσου καλά να τοποθετηθεί σαν επένδυση στον τοίχο ή το πάτωμα σε όλο το χώρο ή ένα μέρος του, όπως για παράδειγμα η ντουζιέρα.

Μια άλλη καινοτομία είναι τα πλακάκια με ενσωματωμένα φωτιστικά, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μικρά φωτιστικά led είναι ενσωματωμένα στα πλακάκια, ώστε να φωτίζουν τη νύχτα με γαλαζωπά ή λευκά χρώματα.

Το ξύλο δεν χάνει τη διαχρονικότητά του και μπορεί να τοποθετηθεί εξίσου καλά για επένδυση τοίχου ή πατώματος. Το βρίσκουμε σε πάνελς ή πηχάκια ή πλακάκια, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε.

Το γυαλί, αμμοβολημενο ή μη, ακόμη και με χρώμα, μπορεί να δώσει πολύ όμορφα αποτελέσματα παιχνιδίζοντας με το φως. Και τέλος ο καθρέφτης, που σωστά τοποθετημένος μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε θαύματα στο χώρο, αλλάζοντας οπτικά το μέγεθος και τη διαμόρφωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ