HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΚαθιστικό… ένας χώρος που τον ζείτε!

Καθιστικό… ένας χώρος που τον ζείτε!

Το καθιστικό σήμερα, είναι ένας χώρος στον οποίο ριλαξάρετε, διαβάζετε, βλέπετε τηλεόραση ή δουλεύετε – είναι ένας χώρος που τον ζείτε. Είναι επίσης ο χώρος που θα διασκεδάσετε με τους καλεσμένους σας, αλλά και θα παίξετε με τα παιδιά σας.

Το καθιστικό απαιτεί άνεση, ζεστασιά και καλό φωτισμό. Η κύρια προτεραιότητα πάντως πρέπει να είναι η άνεση. Είναι ο χώρος που πρέπει να ταιριάζει στον τρόπο ζωή σας, οπότε πρέπει να ξεκινήσετε να τον σχεδιάζετε κάνοντας μια ρεαλιστική εκτίμηση του διαθέσιμου χώρου και πως θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Αναμειγνύοντας στον χώρο διαφορετικά είδη επίπλων θα επιτύχετε να δημιουργήσετε ένα προσωπικό και χαρακτηριστικό στυλ. Η σύγχρονη προσέγγιση στον τρόπο ζωής είναι λιγότερο επίσημη και περισσότερο δημιουργική. Εσείς είσαστε εκείνοι που θα τους δώσετε καινούριες λειτουργίες και θα τα εντάξετε σε νέους εσωτερικούς χώρους. Τα έπιπλα πλέον στο καθιστικό είναι ευέλικτα, έχουν πολλαπλές χρήσεις και μεταμορφώνονται διαρκώς. Οι πολυθρόνες γίνονται καθιστικά, οι καρέκλες ξαπλώστρες, οι καναπέδες κρεβάτια… Ωστόσο, όλα αυτά τα πολυμορφικά έπιπλα, με πολλές πρακτικές και λειτουργικές ιδιαιτερότητες, δεν υπολείπονται σε αισθητική αξία.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε χώρους με φαντασία και χρώμα, αφού είναι σχεδιασμένα για μια ευτυχισμένη ζωή. Τα καθιστικά με την πρώτη ματιά χαρίζουν μια αίσθηση απαλότητας και σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε. Ορισμένα από αυτά, απλά και σε ισορροπημένες γραμμές, διαθέτουν φόρμες πάνω στις οποίες το σώμα αναπαύεται και χαλαρώνει.

Η καθαρή γραμμή των επίπλων τονίζεται από χρώματα που μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Οι διαφάνειες κυριαρχούν, αφήνοντας ελεύθερους τους χώρους και διευκολύνουν τις αλλαγές στη διακόσμηση. Ευελιξία και πλαστικότητα μάς περιβάλλουν πλέον στο χώρο του σπιτιού, που ζει και εξελίσσεται μαζί μας με ευρηματικότητα και έμπνευση.

Για ένα απόλυτα ήρεμο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιλέξετε αντίστοιχα και η υπόλοιπη σας διακόσμηση να αποτελείται από φυσικά υλικά. Προτιμήστε το ξύλο, το δέρμα, τα βαμβακερά και μεταξωτά υφάσματα.

Πέραν όμως των χρωμάτων και των υφών που θα διαλέξετε για το καθιστικό σας, η αισθητική ισορροπία στο χώρο καθορίζεται, τόσο από τη θέση των επίπλων, όσο και από το μέγεθός τους. Αν έχετε ογκώδη έπιπλα και τα έχετε τοποθετήσει όλα μαζί σε μια πλευρά του δωματίου, το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Προσπαθήστε λοιπόν να τα μοιράσετε σωστά στο χώρο για να επιτύχετε ένα ισορροπημένο, αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα.

Η τοποθέτηση του καναπέ με την πλάτη στον πιο μακρύ τοίχο είναι συχνά η πιο εύκολη και ασφαλής λύση στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση χώρου. Ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια. Τολμήστε και άλλους συνδυασμούς. Ίσως αναδείξουν καλύτερα, τόσο τα έπιπλά σας, όσο και τη διαρρύθμιση του χώρου σας. Αν για παράδειγμα ο καναπές σας δεν είναι τοποθετημένος με την πλάτη στον τοίχο, θα πρέπει να αφήσετε αρκετό χώρο πίσω από αυτόν για να μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα. Αν ο καναπές σας αποτελείται από περισσότερα από ένα κομμάτια έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε ξεχωριστά στο χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορους σχηματισμούς ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σας. Οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και οι καρέκλες δεν θα πρέπει να απέχουν πολύ μεταξύ τους. Όσοι κάθονται θα πρέπει να αισθάνονται κοντά ο ένας στον άλλο, πράγμα που διευκολύνει την επικοινωνία και τη συζήτηση.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα που θα προσθέσει φρεσκάδα στο χώρο σας.

Ο χώρος του καθιστικού είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σας. Είναι το δημόσιο πρόσωπο της ιδιωτικής σας ζωής, γι’ αυτό κι εσείς έξυπνα, με πρακτικότητα αλλά και φαντασία εκφράστε και δημιουργήστε το δικό σας αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ