HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥπνοδωμάτιο… Δημιουργήστε ένα χώρο άνετο και λειτουργικό, με τη δική σας...

Υπνοδωμάτιο… Δημιουργήστε ένα χώρο άνετο και λειτουργικό, με τη δική σας σφραγίδα!

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που πραγματικά σας ηρεμεί, σας ξεκουράζει, σας εμπνέει και σας αναζωογονεί. Γιατί εκτός από το να κοιμάστε καλά, είναι σημαντικό να ξυπνάτε ακόμη καλύτερα!

Ο σωστός σχεδιασμός προβλέπει ελεύθερους χώρους που δεν πνίγουν αυτόν που χρησιμοποιεί το δωμάτιο, εργονομία και έξυπνα έπιπλα, που δέχονται όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ, με εύκολη πρόσβαση και σωστή τοποθέτηση.

Ένα άνετο κρεβάτι και μια ήρεμη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει το concept του σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας.

Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε ιδανικές συνθήκες φωτισμού, να σκεφθείτε έξυπνους τρόπους τακτοποίησης και εργονομικές διακοσμητικές λύσεις εάν ο χώρος δεν επαρκεί. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε όμορφα υφάσματα για τις κουρτίνες, καθώς και το κρεβάτι.

Μοντέρνα προσέγγιση

Η σύγχρονη διακόσμηση θεωρεί προτεραιότητα την επίτευξη ενός κλίματος άνεσης, οικειότητας και θαλπωρής. Και ενώ σε γενικές γραμμές προτάσσει τις ήπιες καθαρές φόρμες, κατά καιρούς καλοδέχεται τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών επιρροών που τις χρησιμοποιεί σαν πινελιές. Το θέμα είναι ποια κατεύθυνση σας ταιριάζει περισσότερο. Αναζητήστε την ανάμεσα στις τάσεις που βρίσκονται τώρα στην επικαιρότητα και μετατρέψτε το χώρο σας σε ένα ολόφρεσκο, αξιολάτρευτο περιβάλλον.

Για να εξασφαλίσετε τη μίνιμαλ εκδοχή του, δεν έχετε παρά να αρκεστείτε στα απολύτως απαραίτητα κομμάτια, στην γκάμα της γήινης παλέτας, στα ντιζάιν φωτιστικά, στα απαλά στρωσίδια, χαλιά και μαξιλάρια και επιλεκτικά στα αντικείμενα και αξεσουάρ που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης.

Εκκεντρικές πινελιές

Ξεκινήστε από το φόντο, από τα σταθερά δηλαδή στοιχεία, είτε βάφοντας σε μια ελκυστική απόχρωση τις επιφάνειες, είτε ντύνοντας τις με κάποιο παράδοξο υλικό. Χρησιμοποιήστε δέρμα, σουέτ ακόμη και πλαστικό για την επένδυση ενός ή περισσότερων τοίχων, αντικαταστήστε τα φύλλα της ντουλάπας με καινούρια από αμμοβολημένο κρύσταλλο ή πλεξιγκλάς και εγκαταστήστε στο εσωτερικό τους χαμηλό φωτισμό ή στρώστε το δάπεδο με ένα δερμάτινο χαλί ή με μια αφράτη χνουδωτή μοκέτα.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά πάνω στα κομοδίνα συνιστούν μια δοκιμασμένη όσο και κοινότοπη λύση. Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάτι διαφορετικό, δεν έχετε παρά να πλαισιώσετε τα πλαϊνά του κρεβατιού με δύο επιδαπέδια φωτιστικά, προτιμότερο με ευέλικτα μπράτσα για να σας εξυπηρετούν όσο διαβάζετε, ή με δύο κρεμαστά, τα οποία θα τοποθετήσετε συμμετρικά και χαμηλά, περίπου μέχρι το ύψος που βρίσκεται το κεφαλάρι.

Νοσταλγική διάθεση

Εδώ ταιριάζουν οι ανθισμένες ταπετσαρίες, οι παλ αποχρώσεις, τα κρεβάτια με σιδερένιο σκελετό αλλά και τα έπιπλα που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία λευκής πατίνας. Κανένα στοιχείο δεν θεωρείται υποχρεωτικό και έγκειται στην κρίση σας ο τρόπος που θα μεθοδεύσετε τα πράγματα, ώστε να αναδίδουν αυτή τη γλυκιά, ρετρό ατμόσφαιρα που ζητάτε.

Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι όσο και τα επιτραπέζια φωτιστικά με καπέλο εναρμονίζονται υπέροχα με τις εικόνες του χθες. Το ίδιο και τα μεταξωτά ή βαμβακερά παπλώματα, τα μαξιλάρια και τα σεντόνια με κεντήματα, τα υφάσματα από δαντέλα ή βελούδο και βέβαια τα ριχτάρια που μοιάζουν σαν να έχουν πλεχτεί στο χέρι με το βελονάκι.

Στα άδυτα του πιο προσωπικού σας χώρου δεν χωρούν συμβιβασμοί. Εδώ απομονώνεστε, χαλαρώνετε, απαλλάσσεστε καθημερινά από το άγχος και την κούραση, εδώ νιώθετε αληθινά την ελευθερία σας. Δημιουργήστε λοιπόν ένα χώρο άνετο, λειτουργικό, ρομαντικό, με προσωπική σφραγίδα, κατάλληλο για να απολαμβάνετε υπέροχες νύχτες και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ