HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΕπιλέξτε τα Είδη Υγιεινής στο χώρο του Μπάνιου σας!

Επιλέξτε τα Είδη Υγιεινής στο χώρο του Μπάνιου σας!

Ο σχεδιασμός του χώρου του μπάνιου, όπως και ο σχεδιασμός των υπολοίπων χώρων ενός σπιτιού, πρέπει να ακολουθεί τη φιλοσοφία της εργονομίας και της καλαισθησίας.

Tα είδη υγιεινής που κυρίως χρησιμοποιούνται είναι: ο νιπτήρας, το μπάνιο ή/και ντους και η τουαλέτα. Αφού οριστούν λοιπόν τα είδη υγιεινής που θα εξοπλίσουν το χώρο του μπάνιου ξεκινά η διαδικασία της συγκεκριμένης επιλογής του καθενός.

Στην επιλογή του συγκεκριμένου τύπου από κάθε είδος πρέπει να εξετάζονται το μέγεθος, το χρώμα και το υλικό. Συνήθως, βέβαια, όλα ανήκουν στην ίδια σειρά και η επιλογή γίνεται συνολικά. Στα είδη αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα κατάλληλα έπιπλα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για το χώρο του μπάνιου και διευκολύνουν στη λειτουργικότητα του.

To μπάνιο είναι ένας χώρος που οι αρχιτέκτονες και οι ιδιοκτήτες προσέχουν ιδιαίτερα και φροντίζουν το τελικό αποτέλεσμα εκτός από λειτουργικό να είναι και ιδιαίτερα καλόγουστο. Tο χρώμα που θα έχουν τα είδη υγιεινής εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το δικό σας προσωπικό γούστο και το ύφος της διακόσμησης του μπάνιου. Γενικά, πάντως, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι στα σκούρα είδη υγιεινής διατηρούνται και διακρίνονται πιο έντονα από ότι στα ανοιχτόχρωμα οι λεκέδες από άλατα ή σαπούνι. Eπίσης, αν σκοπεύετε να διαλέξετε είδη υγιεινής φτιαγμένα από διαφορετικά υλικά θα πρέπει να αναμένετε μια μικρή διαφορά μεταξύ των χρωμάτων.

Αν τώρα κτίζετε το σπίτι σας, κατά το σχεδιασμό ενός μπάνιου θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις διαστάσεις των ειδών υγιεινής που θα τοποθετηθούν σε αυτό, καθώς και τις διαστάσεις άνετης χρήσης αυτών των ειδών και να ορίσετε ένα ικανοποιητικό μέγεθος για το μπάνιο.

Aντίθετα, αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε τον υφιστάμενο χώρο σας, το μέγεθος του χώρου του μπάνιου είναι αυτό που θα ορίσει τις διαστάσεις των ειδών υγιεινής που θα χρησιμοποιηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπάνιο υπάρχει η δυνατότητα να αγνοηθούν οι περιορισμοί των διαστάσεων, αλλά στα μικρότερα μπάνια ή σε περιπτώσεις που τα είδη υγιεινής τοποθετούνται σε εσοχές πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη η ελεύθερη περιοχή που οφείλει να υπάρχει γύρω από το καθένα για την εύκολη εξυπηρέτηση των ενοίκων. Ωστόσο δεν πρέπει από υπερβολικούς δισταγμούς να επιλέγονται πολύ μικρά είδη υγιεινής γιατί μπορεί να αποδειχτούν μη πρακτικά.

Τα μπάνια ή/και ντους με υδρομασάζ αποτελούν μια καινοτομία που εμφανίζεται δυναμικά στην αγορά και έχει κατακτήσει πολλά νοικοκυριά. Oι ευεργετικές συνέπειες του υδρομασάζ πείθουν όλο και περισσότερους να χρησιμοποιούν, αν τους επιτρέπει ο χώρος τους και αυτά τα είδη υγιεινής.

Ανεξάρτητα με τις διαστάσεις του χώρου σας, ο σωστός σχεδιασμός και τοποθέτηση των ειδών υγιεινής μπορούν να τον μεταμορφώσουν. Ακόμα και η ασυμμετρία μπορεί να μετατραπεί σε τέχνη και το αποτέλεσμα να είναι πολύ κομψό, αλλά προπαντός εργονομικό, φτάνει η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής να γίνεται με πρωτότυπο τρόπο που σέβεται όμως τον χώρο. Όταν παρουσιάζονται εσοχές, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε τοποθετώντας ντουζιέρες ή μπανιέρες και έτσι το αποτέλεσμα να είναι πολύ αισθητικό.  Το μόνο που είναι απαραίτητο στοιχείο είναι η έμπνευση και η δημιουργική διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ