HomeDEVELOPERSΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑOh! Ένας χώρος ζωής εμπνευσμένος από τη φύση, από Wanders&YOO,...

Oh! Ένας χώρος ζωής εμπνευσμένος από τη φύση, από Wanders&YOO, QUITO, 2016

“Όλοι οι κοινοί χώροι έχουν διαμορφωθεί προσεκτικά έτσι ώστε να λειτουργούν ως προεκτάσεις των διαμερισμάτων, επιτρέποντας στους κατοίκους να ψυχαγωγηθούν στο έπακρον “.

– Marcel Wanders, Creative Director της Wanders & Yoo

Στις 17 Νοεμβρίου 2016, σε συνεργασία με την Uribe & Schwarzkopf, η Wanders & YOO εγκαινίασε ένα εμπνευσμένο από τη φύση συγκρότημα διαμερισμάτων στην πολυτελή  γειτονιά Gonzales Suarez στο Εκουαδόρ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το ξεκίνημα του πρώτου οικιστικού project της Wanders & YOO”, δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της YOO, Mark Davison. “Ο απίθανος σχεδιασμός που έχουμε δημιουργήσαμε για το Quito είναι μια άρτια συνύπαρξη του δημιουργικού πνεύματος του Marcel και της διεθνούς αριστείας της YOO στον οικιστικό σχεδιασμό”.

Το έργο αποτελείται από δύο πύργους ύψους 19 ορόφων. Το συγκρότημα κατοικιών διαθέτει 102 διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, ενώ τα διαμερίσματα είναι εμπνευσμένα από την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Τα διαμερίσματα σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι διαμένοντες να μπορούν να απολαμβάνουν ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι τους.

«Θέλαμε η φύση να είναι ένα συχνό, αλλά απροσδόκητο ραντεβού. Κουρτίνες κρεμαστών φυτών, πράσινοι τοίχοι από φυτά που αναπτύσσονται πάνω από τις κατασκευές και μια πράσινη όαση, δημιουργούν μυστικούς κήπους για να χαλαρώνει κανείς μέσα σε αυτούς”, λέει ο Marcel.

Οι τρεις κυρίαρχες έννοιες της Φωτιάς, του Αέρα και της Γης καθορίζουν το οικιστικό τμήμα του έργου.

“Το στοιχείο της φωτιάς βασίζεται σε ποικίλα μοτίβα και επιφάνειες που δημιουργούν αντιθέσεις, πυροδοτώντας το ενδιαφέρον σαν πυροτεχνήματα. Το στοιχείο του αέρα χαρακτηρίζεται από απαλά, ανάλαφρα χρώματα και επιφάνειες, ενώ παράλληλα αξιοποιείται το φυσικό φως, δημιουργώντας μια αίσθηση γαλήνης. Τέλος, για το στοιχείο της Γης χρησιμοποιούνται ζεστά χρώματα και φυσικά υλικά – όπως ξύλο, μωσαϊκά και πέτρα”, δηλώνει ο Marcel.

Επιπρόσθετα με τη χρήση φυσικών υλικών χαμηλού οικολογικού αντίκτυπου, ο σχεδιαστής βρήκε τρόπους για να δημιουργήσει πιο έξυπνους χώρους διαβίωσης. Κάθε διαμέρισμα έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί το ηλιακό αντίκτυπο. Επίσης, εγκαταστάθηκαν αισθητήρες φωτός και κίνησης για καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Οι πράσινες βεράντες στους εξωτερικούς χώρους ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής, ενώ το διαφανές γυαλί εξυπηρετεί στο να βελτιστοποιεί το φωτισμό.

Μέσα σε αυτό το συγκρότημα κατοικιών που σχεδιάστηκε από τους Wanders & YOO οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν πολλές υπηρεσίες αλλά και ανέσεις, όπως πισίνα, γήπεδα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώρο για εφήβους, παιδικό κλαμπ, υπαίθριο κινηματογράφο, αίθουσα πάρτι και εκδηλώσεων, αίθουσα συνεδριάσεων και επιχειρηματικό κέντρο, μια τραπεζαρία για τους διαμένοντες, αίθουσα παιχνιδιών, μια κοινόχρηστη βεράντα με θέα και ακόμη και μια αίθουσα γιόγκα. Κάθε διαμέρισμα αλλά και οι παροχές τους σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προωθήσουν την αίσθηση της κοινότητας.

Αν επιθυμείτε να δείτε πως μοιάζει το εσωτερικό των διαμερισμάτων σε μια τρισδιάστατη ξενάγηση, δεν έχετε παρά να πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://ohquito.com/en/show-apartment/

Credits : Oh!, Design Wanders & YOO, 2016

Επιμέλεια κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ