HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΔιακοσμητικά Αντικείμενα: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

Διακοσμητικά Αντικείμενα: Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

Τα διακοσμητικά αντικείμενα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σπιτιού, καθώς είναι εκείνες οι πινελιές που αποκαλύπτουν κομμάτια του εαυτού μας και αναδεικνύουν το προσωπικό μας στυλ.

Τα κομμάτια αυτά μπορούν να είναι εξ’ ορισμού διακοσμητικά ή να έχουν μια άλλη χρηστική ιδιότητα, που όμως με τον κατάλληλο χειρισμό να μετατρέπονται σε διακοσμητικά, δημιουργώντας όμορφες συνθέσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά και πως μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σας!

Βάζα /Μπουκάλια

Αν σας έλεγα να κλείσετε τα μάτια και να φανταστείτε πως πάνω στο τραπέζι σας έχετε ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια μέσα σε μπόλικο νερό, τι συναισθήματα θα σας κατέκλυζαν; Αν η απάντηση σας ενθουσιάζει, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε τα βάζα χαρακτηριστικό στοιχείο των χώρων σας. Βέβαια δεν χρειάζονται υπερβολές: ακόμη και ένα μόνο λουλούδι να έχετε μέσα σε αυτά, τότε προσδίδεται μια αίσθηση φρεσκάδας όπου κι αν επιλέξετε να τα τοποθετήσετε. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κλαδιά μέσα σε αυτά ή να τα διακοσμήσετε με αλυσίδες φωτισμού.

Βιβλία/Περιοδικά

Τα βιβλία αδιαμφισβήτητα αντανακλούν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους. Μπορείτε να τα οργανώσετε όμορφα σε μια βιβλιοθήκη ή να δημιουργήσετε μικρές στοίβες με αυτά σε μικρά τραπεζάκια ή γωνίες του σπιτιού σας

Πίνακες ζωγραφικής /Φωτογραφίες

Οι τοίχοι δεν θα μπορούσαν να έλειπαν από το παιχνίδι. Διακοσμήστε τους τοίχους σας με τους αγαπημένους σας πίνακες ζωγραφικής ή με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και αμέσως θα δείτε το χώρο σας να ζωντανεύει. Εναλλακτικά μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με όμορφες κορνίζες φτιάχνοντας σχήματα στους τοίχους με αυτές.

Καλάθια/Κουτιά

Όσο ωραίες ιδέες κι αν έχουμε για το χώρο μας, αν επικρατεί παντού ακαταστασία τότε οι ιδέες αυτές δεν μπορούν να αναδειχθούν στο έπακρο, καθώς το χάος θα είναι κυρίαρχο. Η οργάνωση είναι το παν, και τα καλάθια αλλά και τα κουτιά είναι σύμμαχοι σας. Για οτιδήποτε θέλετε να κρύψετε ή να διατηρήσετε σε ένα χώρο που θα το βρίσκετε εύκολα τα κουτιά είναι η λύση, ενώ αν θέλετε να δημιουργήσετε εικόνες με οπτική συνοχή, επιλέξτε κουτιά ή καλάθια που να είναι στο ίδιο χρώμα ή υλικό.

Κεριά/Αρωματικά χώρου

Παρόλο που το μάτι μπορεί να χορτάσει ομορφιά, θυμηθείτε ότι για να δώσετε στο σπίτι σας εκείνη την επιπλέον πινελιά που θα το κάνει ξεχωριστό, πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι αισθήσεις. Για να το πετύχετε αυτό ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά με μυρωδιές που ταξιδεύουν. Αν πάλι έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι ή απλά δεν σας αρέσουν τα κεριά, τότε τα αρωματικά στικς ή οι αρωματικές μπάλες αποτελούν μια όμορφη και ασφαλή  εναλλακτική.

Έργα τέχνης

Τα έργα τέχνης δεν θα μπορούσαν ασφαλώς να λείπουν από τη λίστα. Αν και αρκετοί έχουν συνδεδεμένα στο νου τους τα έργα τέχνης με τους πίνακες ζωγραφικής εντούτοις έργο τέχνης αποτελεί οτιδήποτε αναδεικνύει την τέχνη με μοναδικό τρόπο. Για παράδειγμα τα γλυπτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ιδιαίτερη προσθήκη στο χώρο σας, ενώ μη φοβηθείτε να εντάξετε στο χώρο σας περίεργα αντικείμενα που όμως εσάς σας αρέσουν, καθώς το μάτι κατευθύνεται πάντα σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό. Ξεπεράστε λοιπόν τους ενδοιασμούς σας, και αποκτήστε εκείνο το κομμάτι τέχνης που πάντα θέλατε!

Συλλογές αντικειμένων

Όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια συλλογή. Γιατί λοιπόν να μην αναδείξετε αυτή τη συλλογή , αντί να την έχετε καταχωνιασμένη σε ένα συρτάρι; Με τον κατάλληλο φωτισμό , η συλλογή σας αυτή μπορεί να γίνει το επίκεντρο του εκάστοτε χώρου, ενώ θα είστε περήφανοι που η συλλογή σας που με τόσο κόπο δημιουργήσατε επιτέλους λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει.

Φυτά

Παρόλο που τα φυτά δεν αποτελούν αντικείμενα, η χρήση φυτών εσωτερικών χώρων ως διακοσμητικά στοιχεία αποτελεί μια εύκολη λύση για δώσετε ζωντάνια στο χώρο σας. Αν βέβαια δεν το πολύ έχετε με το να κρατάτε τα φυτά σας ζωντανά, ξεκινήστε με φυτά που απαιτούν ελάχιστο νερό, όπως κάκτους και πλατύφυλλα. Μάλιστα μια διακοσμητική τάση που έχει επικρατήσει πολύ, είναι κάκτοι ή πλατύφυλλα σε μικρές γλάστρες από μπετόν, σε διάφορα σχήματα και χρώματα.

Αναμνηστικά

Αν αγαπάτε τα ταξίδια, τότε σίγουρα θα έχετε πολλές όμορφες αναμνήσεις από αυτά. Αναμφίβολα από το κάθε σας ταξίδι, θα έχετε φέρει και ένα αναμνηστικό μαζί σας, ακόμη κι αν είναι ένας μικρός μαγνήτης. Βέβαια, αναμνηστικά δεν αποκτά κανείς μόνο από τα ταξίδια, αλλά και από κάθε ξεχωριστή στιγμή της ζωής του. Αναδείξετε λοιπόν καθετί που αγαπάτε και θα δείτε σιγά –  σιγά το χώρο σας να αλλάζει και να παίρνει νέα πνοή.

Τι κάνουμε λοιπόν με όλα αυτά; Δημιουργούμε συνθέσεις πάνω σε ράφια, κονσόλες ή μικρά τραπεζάκια. Οποιαδήποτε γωνιά ή επίπεδη επιφάνεια, αποτελεί ιδανική επιλογή για να επιδείξουμε όλα αυτά που κάνουν το σπίτι μας μοναδικό.  Να θυμάστε μόνο ότι για να είναι οι συνθέσεις αυτές αρμονικές πρέπει οι επιλογές  των αντικειμένων  να συνάδουν, τόσο με το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού, όσο και με τη χρωματική παλέτα που επικρατεί σε αυτό, και τότε θα δείτε πως με μιας οι χώροι σας θα μεταμορφωθούν!

Γράφει η Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ