HomeDEVELOPERSΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑPenthouse in Adams Morgan στην Ουάσινγκτον!

Penthouse in Adams Morgan στην Ουάσινγκτον!

Το εντυπωσιακό αυτό διώροφο ρετιρέ, με εκπληκτική θέα προς την πόλη, βρίσκεται στην γειτονιά Adams Morgan της Ουάσινγκτον, DC, στις ΗΠΑ.

Όταν αγοράστηκε, πρόθεση του πελάτη ήταν να χρησιμοποιείται ως pied-a-terre, ως χώρος δηλαδή για να διαμένει κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στην Ουάσιγκτον, αλλά και ως γραφείο, όταν συναντούσε πελάτες. Επιπρόσθετα, ο πελάτης ήθελε στον χώρο αυτό να μπορεί να ψυχαγωγεί τους καλεσμένους του, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσω της διοργάνωσης βραδινών εκδηλώσεων.

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το όραμα του ιδιοκτήτη, ο χώρος έπρεπε να υποστεί μια εκτεταμένη ανακαίνιση. Αρχικά, τα τελειώματα των δαπέδων αλλά και της σκάλας άλλαξαν πλήρως, ενώ τα κάγκελα της σκάλας αντικαταστάθηκαν με γυάλινα πάνελς. Οι τοίχοι από τα πάνω δωμάτια αφαιρέθηκαν, έτσι ώστε να επιτρέπεται απρόσκοπτη θέα προς το αίθριο. Επιπλέον στην κουζίνα, ολόκληρη η νησίδα, τα ντουλάπια και οι πάγκοι αντικαταστάθηκαν, έτσι ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στο χώρο.

Σε όλο το χώρο εγκαταστάθηκε ένα δυναμικό σύστημα φωτισμού, που επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών παραστάσεων ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα.

Όσον αφορά τη τραπεζαρία, ο χώρος αυτός έχει διπλό ρόλο: τόσο όσον τραπεζαρία, όσο και ως σημείο συνάντησης με τους πελάτες, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε χώρο συσκέψεων. Ο επιβλητικός χώρος του διώροφου αιθρίου λειτουργεί ως χώρος αναμονής, με το μακρόστενο τζάκι να κοσμείται πλέον από ένα υπέροχο τρισδιάστατο γλυπτό, ενώ από την οροφή κρέμονται τρεις εντυπωσιακoί πολυέλαιοι, τοποθετώντας έτσι το χώρο αυτό στο επίκεντρο κατά την είσοδο στο σπίτι. Επίσης, η περιοχή της κουζίνας και του μπαρ ενσωματώνεται στο χώρο με τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων και τελειωμάτων.

Προχωρώντας στο δεύτερο επίπεδο, ο επάνω όροφος χρησιμοποιείται για να πραγματοποιούνται συναντήσεις με πελάτες, ενώ αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης μπορεί να χαλαρώνει εκεί παρακολουθώντας τηλεόραση. Κάθε ένα από τα δύο δωμάτια αυτού του ορόφου λειτουργεί, τόσο ως υπνοδωμάτιο, όσο και ως χώρος γραφείου, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Στο κομμάτι της επίπλωσης, όλα τα έπιπλα επιλέχθηκαν για την άνεση και τη λειτουργικότητά τους, καθώς και για τα μοντέρνα προφίλ τους, και επενδύθηκαν με τα ίδια γκρι και μωβ εταιρικά χρώματα που χρησιμοποιούνται σε όλο το χώρο.

Τέλος, στους εξωτερικούς χώρους – καιρού επιτρέποντος – ο ιδιοκτήτης μπορεί να διοργανώνει χαλαρές συναντήσεις, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τα μπαλκόνια, την ιδιωτική βεράντα, καθώς και την μεγαλύτερη, πλήρως εντυπωσιακή βεράντα της ταράτσας.

Εν κατακλείδι, το έργο αυτό το οποίο ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2018, αποτελεί ένα ακόμη εξαίσιο δείγμα της δουλειάς του αρχιτεκτονικού γραφείου FORMA Design. Ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Χαραλάμπους αφουγκράστηκε τις ανάγκες των πελατών του και μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο θα εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ακόμα και μετά την πάροδο πολλών χρόνων!

Εντυπώσεις πελάτη:

“Ανακάλυψα τη FORMA Design με μια απλή αναζήτηση στο Google, είδα τη δουλειά και τα βραβεία τους σε τοπικά έργα και λάτρεψα την αισθητική τους. Επικοινώνησα με τον Ανδρέα και αμέσως μετά περπατούσαμε στο χώρο μου. Εξέφρασα το όραμα που είχα για το χώρο και τους επόμενους μήνες ο Ανδρέας και ο Juan έκαναν το όραμα πραγματικότητα. Το ακίνητο διατήρησε μια λιτή παλέτα, ενώ παράλληλα δημιούργησε έναν καθαρό, πρωτοποριακό, μοντέρνο και συγχρόνως εντυπωσιακό χώρο που κόβει την ανάσα. Η δημιουργικότητα του Ανδρέα μαζί με τις τεχνογνωσία του Juan πήραν ένα παρωχημένο χώρο και τον μετέτρεψαν σε έναν δημιουργικό και πρωτοποριακό χώρο για τη μοντέρνα καθημερινότητα.”

*Το τεύχος Ιουνίου 2019 του περιοδικού DC Modern Luxury παρουσίασε το εν λόγω έργο σε ένα editorial με τίτλο Work-Life Balance.

Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

FORMA Design, Inc.
Andreas Charalambous, AIA, IIDA, Principal
Juan Martin Gutierrez, Project Architect
Based in: Washington DC
Photo Credit: Geoffrey Hodgdon

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ