HomeΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑCasa Son Vida… μια κατοικία που εμπνέει και επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη πολυτελή...

Casa Son Vida… μια κατοικία που εμπνέει και επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη πολυτελή διαβίωση!

Παρόλο που η Μαγιόρκα είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους τουρίστες που αναζητούν ήλιο, παραλία και μεγάλα πάρτι, πλέον το ισπανικό νησί έχει συγκεντρώσει μια προσοχή διαφορετικού είδους.

Η Cosmopolitan Estates Ltd., μια νέα εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που σχεδιάζει και αναπτύσσει υπερπολυτελείς, υψηλής σχεδίασης, υπερσύγχρονες, βιώσιμες κατοικίες και θέρετρα σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, πλέον έχει δείγματα των χώρων της στο νησί. Η πρώτη από τις έξι βίλες στο νησί, η Casa Son Vida 1 αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της φιλοσοφίας του Cosmopolitan. Το Casa Son Vida, που αποτελεί έκφραση ενός νέου προτύπου προοδευτικού σχεδιασμού που κλίνει περισσότερο προς το φουτουριστικό παρά προς το νοσταλγικό, έχει τραβήξει την προσοχή του διεθνούς σχεδιαστικού κόσμου με την κομψότητα και τη ζωντάνια του, καθιστώντας έτσι τη Μαγιόρκα ως ένα νέο προορισμό για όσους αναζητούν τη σχεδιαστική εξερεύνηση και έμπνευση.

“Ενώ η Μαγιόρκα είναι αναμφισβήτητα πανέμορφη, αισθανθήκαμε ότι υπήρχε ένα κενό στην αγορά”, εξηγεί ο πρόεδρος του Cosmopolitan, Michael Rimbeck. “Τα περισσότερα ακίνητα στο νησί είναι προβλέψιμα ή αναπόφευκτα μεσογειακά. Θέλαμε να προσφέρουμε στον αυξανόμενο αριθμό νέων, προχωρημένων και περιπετειωδών αγοραστών που έλκονται από το νησί μια πιο τολμηρή και προκλητική εναλλακτική λύση. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας, να δημιουργούμε χώρους που εμπνέουν και προκαλούν. Το Casa Son Vida 1 κάνει ακριβώς αυτό, και τα μελλοντικά μας έργα θα το πάνε μόνο στο επόμενο επίπεδο”.

Όπως συμβαίνει με όλα τα έργα της Cosmopolitan, για την ολοκλήρωση του έργου συγκεντρώθηκε ένα δίκτυο αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών παγκόσμιας κλάσης. Η αρχιτεκτονική tecarchitecture (tec) με έδρα το Λος Άντζελες και την Ελβετία, μια παγκόσμια εταιρεία σχεδιασμού boutique, γνωστή για τη δική της ξεχωριστή αρχιτεκτονική της “τρίτης χιλιετίας”, ανέλαβε να μετατρέψει τη βίλα από μια συνηθισμένη σχεδόν μεσογειακή δομή, σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

“Το Casa Son Vida 1 στοχεύει στο να επαναπροσδιορίσει την έννοια της πολυτελούς βίλας, αλλάζοντας τα υφιστάμενα πρότυπα πολυτέλειας σε πιο σύγχρονα και προοδευτικά, άμεσα συνυφασμένα με την τεχνολογία”, εξηγεί ο SebastianKnorr, συνιδρυτής και διευθυντής σχεδιασμού της tec.

“Το έργο ξεπερνά τα όρια προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε έννοια: είναι εξαιρετικά βιώσιμο, ουσιαστικά εκτός δικτύου, δίνει μια πρωτόγνωρη αίσθηση του χώρου και του τόπου, εξερευνά νέες τεχνολογίες κατασκευής και μπαίνει σε έναν κριτικό διάλογο με τα διακοσμημένα κτίρια-κουτιά που βρίσκονται κοντά του. Το Casa Son Vida 1 είναι αναπόφευκτα πληθωρικό και απροκάλυπτα παράτολμο”.

Το σπίτι αυτό λοιπόν που βρίσκεται περίπου 15 λεπτά έξω από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, σε μια πολυτελή περιοχή που ονομάζεται Son Vida, αποτελεί ένα παράδειγμα σχεδιαστικής ποίησης εν κινήσει. Η πολυτελής κατοικία των 8.500 τετραγωνικών μέτρων υπερβαίνει τους χωρικούς περιορισμούς και επαναπροσδιορίζει την αρχιτεκτονική της πολυτέλειας, όπως αυτή χαρακτηρίζεται από τα παραδοσιακά και πλούσια μεσογειακά και τοσκανικά στυλ που συναντώνται στο νησί. Αυτή η προκλητική ενέργεια επιτυγχάνεται με τη δημιουργία μιας εντελώς νέας δομής που ξεπροβάλλει απροσδόκητα από τους τοίχους της υπάρχουσας μεσογειακής κατοικίας. Η νέα δομή εξελίσσεται σε ένα τολμηρό, καμπυλωτό σχήμα που ξεφεύγει εντελώς από τον συμβατικό περιορισμό. Η ιδέα είναι ότι τα δύο κομμάτια συνυπάρχουν ως ξεχωριστές οντότητες, συναντώνται απότομα και στη συνέχεια απομακρύνονται κυριολεκτικά το ένα από το άλλο. Η αλληλεπίδρασή τους υποδηλώνει μια τυχαία συνάντηση και εκφράζει τη σκόπιμη και τολμηρή αντιπαράθεση των δύο στοιχείων. Η νέα δομή θα μπορούσε ακόμη και να παρομοιαστεί με ένα φουτουριστικό διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε κυριολεκτικά σε μια τυπική βίλα της Μαγιόρκας.

Το Marcel Wanders Studio ανέλαβε τον εσωτερικό σχεδιασμό, σηματοδοτώντας έτσι το πρώτο ολοκληρωμένο οικιστικό έργο για το διεθνές σχεδιαστικό γραφείο. Με το σήμα κατατεθέν του, την ευστροφία και το στυλ του, ο Marcel Wanders διαμορφώνει τους εσωτερικούς χώρους με έπιπλα που φέρουν την υπογραφή του. Πιο συγκεκριμένα, προσαρμοσμένα κομμάτια από τους Marcel Wanders, Poliform, Cappellini, MOOOI, Baccarat και Bisazza γεμίζουν αυτήν κατοικία δίνοντάς της μια βαθιά αίσθηση φινέτσας και στυλ.

Καταληκτικά, το έργο αυτό με τις τολμηρές, αντιπαρατιθέμενες επιφάνειες σε όλη την έκταση του αποτελεί εξαίσιο δείγμα στροφής προς τη βιωσιμότητα. Από τις καμπύλες γωνίες της μέχρι τις κλασικές γραμμές της, είναι μια μοναδική οικία η οποία αναδύεται για να αποκαλύψει ένα μωσαϊκό ανάγλυφων χώρων. Το Casa Son Vida είναι αδιαμφισβήτητα μια κατοικία που εμπνέει και επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη πολυτελή διαβίωση.

Credits: By Marcel Wanders Studio

Επιμέλεια κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ