HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΙΚΕΑ: Μια καινούργια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι!

ΙΚΕΑ: Μια καινούργια, καλύτερη μέρα ξεκινάει από το σπίτι!

To όραμα της ΙΚΕΑ είναι να συμβάλλει σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς ανθρώπους και επιδιώκει να το πραγματοποιήσει μέσα από τον θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον αλλά και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Ακόμη, μέσα από τα προϊόντα αλλά και τις λύσεις που προτείνει, μας ενθαρρύνει προς μια βιώσιμη καθημερινή ζωή στο σπίτι.

Η βιώσιμη ζωή συνεισφέρει στην υγεία, την ευημερία μας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ποιότητα του αέρα, η κατάλληλη σωματική άσκηση και ο καλός ύπνος είναι μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη για τη φροντίδα της υγείας μας.

Κίνηση & ξεκούραση

Η συστηματική κίνηση του σώματος, καθώς και η απαραίτητη ξεκούραση, είναι βασικές προϋποθέσεις για μια υγιεινή ζωή. Στόχος της ΙΚΕΑ είναι η δημιουργία λύσεων που υποστηρίζουν καλύτερες συνήθειες στο σπίτι τόσο στο κομμάτι της κίνησης όσο και στο κομμάτι της ξεκούρασης.

Ένας ενήλικας πρέπει να στοχεύει σε τουλάχιστον 150 λεπτά σωματικής άσκησης κάθε εβδομάδα αφού πολλά προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν από την έλλειψη επαρκούς κίνησης.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ως βάση εργασίας τους τον χώρο του γραφείου, και το γυμναστήριο δεν είναι πάντα εύκολη επιλογή.  Υπάρχουν ωστόσο εργονομικά προϊόντα για το σπίτι ή το γραφείο που μπορούν να βοηθήσουν.

Το σκαμπό σχεδιαστηρίου LIDKULLEN είναι ένα από αυτά τα προϊόντα. Ο ειδικός μηχανισμός του βοηθά να διατηρεί το σώμα σε συνεχή κίνηση ενώ εργαζόμαστε. Το ρυθμιζόμενο σκαμπό μπορεί να ενισχύσει τους μύες και τη σπονδυλική μας στήλη εξασφαλίζοντας μια σωστή στάση σώματος. Έτσι, μπορούμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε, ακόμα και όταν δεν έχουμε την ευχέρεια να μετακινηθούμε από το σπίτι.

Ένας καλός ύπνος για ένα καλύτερο αύριο

Οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για καλή σωματική υγεία και ψυχική ευεξία. Τα παιδιά χρειάζονται συνήθως μία ή δύο ώρες παραπάνω, για την ανάπτυξή τους.

Συχνά, ο τρόπος ζωής ή οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ποσότητα ή την ποιότητα του ύπνου. Το φως, η άνεση, ο ήχος, η ποιότητα του αέρα και η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιό μας πρέπει να βρίσκονται στα σωστά επίπεδα για να εξασφαλίσουμε έναν καλό ύπνο.

Είναι το στρώμα μας πολύ σκληρό – ή πολύ μαλακό; Έχουμε δοκιμάσει ένα εργονομικό μαξιλάρι; Ίσως οι κουρτίνες συσκότισης και ο ρυθμιζόμενος φωτισμός να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε πιο εύκολα. Ένα ή και δύο χαλιά μπορούν να μειώσουν τους ανεπιθύμητους ήχους, ενώ μερικά πράσινα φυτά μπορούν να κάνουν τον χώρο μας πιο ευχάριστο.

Φτιάχνουμε ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι

Καθώς περνάμε αρκετό χρόνο στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας. Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG βελτιώνει την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους και είναι εύκολος στη ρύθμιση, τη χρήση και τη συντήρηση.

Ο καθαριστής αέρα έχει θετική επίδραση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Η σκέψη ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι καθαρός μας προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας.

Ξεκινώντας με μικρές αλλαγές και συνηθίζοντας σε βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά μας, συμβάλλουμε όλοι στο καλό του πλανήτη και της υγείας μας.

Στην ΙΚΕΑ θα βρούμε αυτά που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε την αρχή και να εμπνευστούμε  από τα προϊόντα και τη φιλοσοφία της για μία καινούργια, καλύτερη μέρα που ξεκινάει από το σπίτι!

Δείτε πώς μπορούμε να απολαύσουμε ένα πιο υγιεινό σπίτι εδώ.

Γράφει η Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ