HomeDEVELOPERSΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑLOFT IN ARLINGTON το όραμα του ιδιοκτήτη σε πραγματικότητα!

LOFT IN ARLINGTON το όραμα του ιδιοκτήτη σε πραγματικότητα!

O πελάτης αγόρασε ένα ολοκαίνουριο διαμέρισμα στο Άρλινγκτον και επικοινώνησε με το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Designγια να τον βοηθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του διαμερίσματος του.

Έδειξε στον αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαραλάμπους κάποιες ενδεικτικές εικόνες που του άρεσαν και αφού συζήτησαν τους στόχους και τον προϋπολογισμό του, του προτάθηκαν  διάφορες επιλογές από τις οποίες θα μπορούσε να διαλέξει, οι οποίες θα μεταμόρφωναν τον χώρο. Η διαδικασία σχεδιασμού, αρχικά σε σχέδιο και στη συνέχεια σε τρισδιάστατη απεικόνιση εξέτασε τις χωρικές διαμορφώσεις, τα υλικά και τα χρώματα, μέχρι ωσότου ο πελάτης να καταλήξει σε ένα σχέδιο που θεωρούσε ότι ανταποκρινόταν καλύτερα στο τι ήθελε ο ίδιος. Η αρχιτεκτονική ομάδα παρέμεινε εμπλεκόμενη καθόλη τη διάρκεια του έργου, για να μετατραπεί το όραμα του ιδιοκτήτη σε πραγματικότητα. Συνεργάστηκαν στενά με τον εργολάβο και τους προμηθευτές, ενώ παράλληλα βοήθησαν και στην επιλογή και  προμήθεια των επίπλων και των διακοσμητικών αντικειμένων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνομιλίας, ο πελάτης είπε ότι κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης περνάει το κατώφλι την πόρτας εντυπωσιάζεται, ένα συναίσθημα που κατά βάθος ο ιδιοκτήτης επιδίωκε να πετύχει μέσω του τελικού αποτελέσματος.

Εντυπώσεις πελάτη

“Αγόρασα ένα νέο διαμέρισμα σε στυλ loft στα τέλη του 2013 και δεν είχα ιδέα πώς να το διακοσμήσω. Ανοιχτή διαρρύθμιση, οροφές 20 ποδιών, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, εκτεθειμένοι αγωγοί κ.λ.π. Δεν ήθελα να το αφήσω απλοϊκό όπως ήταν, αλλά να το μεταμορφώσω σε έναν χώρο που θα εντυπωσίαζε τους ανθρώπους όταν έμπαιναν σε αυτόν. Μετά από μια αρχική συνεργασία με έναν σχεδιαστή που εργαζόταν με την ώρα και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου, αποφάσισα να αρχίσω να ψάχνω για ένα καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο που θα μπορούσε να με βοηθήσει να υλοποιήσω το όραμά μου.

Καθώς λοιπόν έψαχνα για τοπικούς σχεδιαστές με εμπειρία στην κατασκευή σύγχρονων κατοικιών, βρήκα τo αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design και κοιτάζοντας τη δουλειά τους στο Houzz και σε άλλες παρόμοιες εκδόσεις, μου φάνηκε ότι ήταν πιο κοντά σε αυτό που φανταζόμουν. Από τη στιγμή που συναντήθηκα με τον Ανδρέα, ήξερα ότι θα ταιριάζαμε. Άρχισε αμέσως να προτείνει ιδέες, έννοιες και πιθανές αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τον χώρο μου να αναδειχθεί.

Όταν ζητήθηκαν τα σχόλιά μου για ανατροφοδότηση, η FORMA Design έκανε εξαιρετική δουλειά στο να πάρει ένα πολύ αφηρημένο όραμα ως προς το τι στόχευα να αποπνέει το τελικό αποτέλεσμα, και να το μετατρέψει σε ένα σχέδιο που όχι μόνο το πέτυχε αυτό, αλλά έκανε και πολύ περισσότερα. Ξεκίνησαν με τρισδιάστατα σχέδια για να πάρουν την έγκρισή μου, και στη συνέχεια ακολούθησε ένα επίσημο σχέδιο υλοποίησης.

Από την αρχή μέχρι το τέλος, έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τη FORMA Design. Έκαναν όλη τη δουλειά, εγώ έπρεπε απλώς να δώσω τις εγκρίσεις μου και να εκδίδω τις επιταγές. Το ταλέντο, η εμπειρία και η εμπιστοσύνη στη δουλειά τους φαίνονταν, και δεν είχαν ποτέ αμφιβολίες ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μου – και είχαν δίκιο! Τόσο το προσωπικό (ο Ανδρέας και ο Juan για το δικό μου έργο) όσο και οι εργολάβοι με τους οποίους συνεργάζονται (η MCARemodeling στην περίπτωσή μου) συντονίστηκαν άψογα, για ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.

Καταληκτικά το να μεταμορφώσει κανείς πλήρως το σπίτι του είναι μεγάλο εγχείρημα και θα χρειαστεί να ξοδευτούν πολλά χρήματα για να γίνει αυτό, αλλά επιλέγοντας τη FORMA Design, μπορείτε να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα – το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο, μοναδικό και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας”.

Project Info:

FORMA Design, Inc.
Andreas Charalambous, AIA, IIDA, Principal
Juan Martin Gutierrez, Project Architect
Based in: Washington DC
Photo Credit: Geoffrey Hodgdon

Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ