HomeΣΠΙΤΙΜΠΑΝΙΟΧρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση του Μπάνιου!

Χρήσιμες συμβουλές για την οργάνωση του Μπάνιου!

Γράφει η Αλέξια Μιχαήλ

Ένα οργανωμένο μπάνιο μπορεί να διευκολύνει κατά πολύ την καθημερινότητα μας. Το να περνάμε χρόνο στο μπάνιο είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, για αυτό καλό θα ήταν να είναι όσο το δυνατό πιο οργανωμένο. Ένα μπάνιο στο οποίο μπορούμε να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα αυτά που ψάχνουμε, έχει πολλά πλεονεκτήματα, όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά. Πως όμως ακριβώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Κάντε για αρχή εκκαθάριση

Ξεκινήστε το ταξίδι οργάνωσης του μπάνιου σας με το να εκκαθαρίσετε ότι δεν χρειάζεστε. Ψάξτε κάθε αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάτε προϊόντα μπάνιου – συμπεριλαμβανομένων του μακιγιάζ, των προϊόντων για τα μαλλιά, των εργαλείων περιποίησης, των λοσιόν, των χαρτομάντιλων και του χαρτιού τουαλέτας, των ειδών πρώτων βοηθειών, των πετσετών και των ειδών καθαρισμού – και βάλτε όλα τα προϊόντα σε κοινή θέα. Έπειτα, ταξινομήστε τα προϊόντα σε τρεις κατηγορίες: σε αυτά που θα κρατήσετε, θα δωρίσετε ή θα πετάξετε.

Κι ενώ έχετε βγάλει τα πάντα από την θέση τους, τώρα  είναι ιδανική στιγμή για να καθαρίσετε καλά το μπάνιο σας. Στη συνέχεια, σημειώστε αν χρειάζεστε νέα προϊόντα οργάνωσης ή αποθήκευσης για τα αντικείμενα που κρατάτε. Για παράδειγμα, αν έχετε πολλές ογκώδεις πετσέτες ή επιπλέον χαρτιά, ίσως χρειαστείτε ένα έπιπλο φιλικό προς το μπάνιο, όπως πλαστικά συρτάρια αποθήκευσης. Και αν έχετε πολλά μικροαντικείμενα, όπως μακιγιάζ και λαστιχάκια μαλλιών καταχωνιασμένα στα συρτάρια σας, μπορεί να επωφεληθείτε από μερικά μικρά καλάθια για να τα κρατάτε τακτοποιημένα. Βεβαιωθείτε μόνο ότι αγοράζετε προϊόντα οργάνωσης που ταιριάζουν στο χώρο σας και στα αντικείμενά σας. Διαφορετικά, δημιουργείται νέα μεγαλύτερη ακαταστασία από την προηγούμενη.

Οργανώστε :

Ντουζιέρες και Μπανιέρες

Oι ντουζιέρες και οι μπανιέρες μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν οργανωμένες, επειδή δεν είναι πάντα κατασκευασμένες με γνώμονα την αποθήκευση. Κάποιες ντουζιέρες ή μπανιέρες έχουν καμπίνες ή ράφια όπου μπορείτε να φυλάξετε τα μπουκάλια και τα σαπούνια σας, αλλά άλλα μπάνια σας αφήνουν μόνο το πεζούλι της μπανιέρας για αποθήκευση. Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητο να έχετε τα προϊόντα του μπάνιου σας σε κοντινή απόσταση.

Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε ένα ντουλαπάκι μπάνιου που να χωράει τα προϊόντα σας. Οποιοδήποτε οργανωτικό ντουζιέρας χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι αξιόπιστα σταθερό – προσέξτε τις σαπουνοθήκες ή τα ράφια που αναρροφούνται στον τοίχο. Όσο ωραία κι αν φαίνονται αν στο τέλος καταλήξουν να πέσουν κάτω, τότε δεν αξίζουν τον κόπο. Επενδύστε σε κάτι πιο ακριβό που όμως θα βιδώνεται στον τοίχο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να πέσει. Επίσης, αν το ντους ή η μπανιέρα σας είναι γεμάτη προϊόντα, σκεφτείτε να απλουστεύσετε τη ρουτίνα του μπάνιου σας ή τουλάχιστον να αποθηκεύσετε τα λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη αλλού.

Eπιφάνεια του νεροχύτη

Για ένα τακτοποιημένο μπάνιο, είναι καλύτερο να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα στην επιφάνεια  γύρω από το νεροχύτη. Διευκολύνεται έτσι ο καθαρισμός του ενώ παράλληλα μειώνεται η πιθανότητα να συσσωρευτούν αντικείμενα και να δημιουργηθεί ακαταστασία.

Όταν οργανώνετε αντικείμενα στον πάγκο, να τα κρατάτε πάντα πιο κοντά στο σημείο όπου χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, το σαπούνι χεριών πρέπει να πηγαίνει ακριβώς δίπλα στο νεροχύτη. Μπορεί επίσης να θέλετε να έχετε εκεί τη λοσιόν χεριών σας ή το προϊόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να πλένετε το πρόσωπό σας.

Ντουλάπια

Αν το μπάνιο σας διαθέτει ντουλάπι με φάρμακα, κρατήστε το για τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά και χρειάζεστε εύκολα προσβάσιμα π.χ. οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα, υγρό φακών κλπ. Απλώς προσέξτε να μην υπερφορτώσετε το ντουλάπι, ώστε να πέφτουν αντικείμενα όταν το ανοίγετε. Τα ντουλάπια κάτω από τον νιπτήρα είναι ιδανικά για την αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού του μπάνιου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χώρο για επιπλέον μπουκάλια σαμπουάν, σωληνάρια οδοντόκρεμας και άλλα προϊόντα που δεν χρειάζεστε καθημερινά.

Συρτάρια

Το τι κρατάτε στα συρτάρια του μπάνιου σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Απλά φροντίστε να μην τα αφήσετε να γίνουν συρτάρια για σκουπίδια όπου τυχαία αντικείμενα ανακατεύονται και θάβονται. Οι οργανωτές συρταριών μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα αντικείμενα ταξινομημένα και εύκολα προσβάσιμα. Κάθε συρτάρι θα πρέπει να έχει έναν καθορισμένο σκοπό. Ένα λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι η αποθήκευση καθημερινών αντικειμένων στα επάνω συρτάρια και αντικειμένων που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά στα χαμηλότερα συρτάρια.

Κι ενώ υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για το πως μπορείτε να οργανώσετε το μπάνιο σας, ελπίζουμε αυτές οι απλές αλλά βασικές συμβουλές να σας βοηθήσουν στο να οργανώσετε καλύτερα το μπάνιο σας και να κάνουν την καθημερινότητα σας ευκολότερη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ