HomeDEVELOPERSΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΡετιρέ στην Church Street, με υπέροχο κήπο και εκπληκτική θέα

Ρετιρέ στην Church Street, με υπέροχο κήπο και εκπληκτική θέα

Όταν οι τωρινοί ιδιοκτήτες αντίκρυσαν αυτό το ρετιρέ στην Church Street, στην πολυσύχναστη γειτονιά Logan Circle, με τον υπέροχο κήπο και την εκπληκτική θέα προς τον εθνικό καθεδρικό ναό και την πόλη της Ουάσιγκτον, αποφάσισαν να πουλήσουν το διώροφο σπίτι τους και να μετακομίσουν σε αυτό.

Θέλησαν να δώσουν νέα πνοή στο χώρο, γι’ αυτό και επικοινώνησαν με το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design, με το οποίο είχαν ξανασυνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν. Ζήτησαν να αναβαθμιστεί τόσο η υφιστάμενη εμφάνιση όσο και η faux- βιομηχανική ατμόσφαιρα που απόπνεε το διαμέρισμα. Κύριο μέλημα τους όμως ήταν να αυξηθούν στο μέγιστο δυνατό οι αποθηκευτικοί χώροι που θα παρείχε το νέο τους σπιτικό.

Το διαμέρισμα, το οποίο εκτείνεται σε ένα επίπεδο, είχε περιορισμένη αποθηκευτική ικανότητα, ενώ υπήρχαν εκτεθειμένα ταβάνια, αγωγοί και παράθυρα παντού.  Η FORMA Design έδωσε, για ακόμη μια φορά, έξυπνες λύσεις στο ζήτημα χάρις στην τεχνογνωσία και την πολυετή της πείρα στο χώρο. Ο νέος σχεδιασμός που προτάθηκε, επιτρέπει στο χώρο του γραφείου να μετατρέπεται σε υπνοδωμάτιο για τους φιλοξενούμενους, ενώ παράλληλα διπλασιάστηκε η χωρητικότητα της – διευρυμένης πλέον – κουζίνας. Οι εισηγήσεις του αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαραλάμπους και της ομάδας του, κατάφεραν να μετατρέψουν ένα υποβαθμισμένο διαμέρισμα, σε ένα σύγχρονο χώρο στο οποίο οι ιδιοκτήτες του θα απολαμβάνουν να περνούν χρόνο εκεί. Δημιούργησαν έτσι ένα σύγχρονο καταφύγιο στα σύννεφα, που το ζευγάρι θα είναι περήφανο να αποκαλεί το σπίτι του!

Εντυπώσεις ιδιοκτητών

“Είχαμε μια θαυμάσια εμπειρία κατά τη συνεργασία μας με το αρχιτεκτονικό γραφείο FORMA Design. Το πιο πρόσφατο μας project ήταν μια εξ ’ολοκλήρου ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στην Logan Circle. Επιθυμία μας ήταν να προσθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, διατηρώντας παράλληλα μια σύγχρονη αισθητική. Ο Ανδρέας και η FORMA Design πέτυχαν και τα δύο. Λατρεύουμε το νέο μας σπίτι. O ίδιος και η ομάδα του είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και δημιουργικοί, και δεν θα διστάζαμε ούτε λεπτό να συνεργαζόμασταν ξανά μαζί τους στο μέλλον “.

Project Info:

FORMA Design, Inc.
Andreas Charalambous, AIA, IIDA, Principal
Juan Martin Gutierrez, Project Architect
Based in: Washington DC
Photo Credit: Geoffrey Hodgdon

 

Επιμέλεια Κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ