HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΠως να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο!

Πως να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο!

Γράφει η Αλέξια Μιχαήλ

Το να δημιουργήσει κανείς ένα υπνοδωμάτιο με ρομαντική διάθεση, μπορεί να είναι είτε ένα απλό εγχείρημα αν χρειάζεται να αλλάξουν μόνο μερικά αντικείμενα, είτε πιο περίπλοκο αν απαιτείται μια πλήρης ανακαίνιση.

Για αρχή, εμπνευστείτε από διακοσμήσεις δωματίων από το διαδίκτυο, από όπου υπάρχει πλούσιο υλικό. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά, την έννοια «ρομαντικό υπνοδωμάτιο». Κάποιοι στο άκουσμα αυτό φαντάζονται ροζ υπνοδωμάτια με δαντέλες και τούλια, ενώ για άλλους μπορεί να είναι απλά ένα απλό δωμάτιο στο οποίο να υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες και έργα τέχνης που να παραπέμπουν σε ένα πιο ρομαντικό στυλ. Βέβαια αν μοιράζεστε το υπνοδωμάτιο σας με το έτερο σας ήμισυ, τότε προτού προβείτε στις οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να συμφωνήσετε εκ των προτέρων για το πως θα προχωρήσετε,να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα με το τι ο/η σύντροφος σας νιώθει άνετα να έχει στο χώρο αυτό, και να λαμβάνετε τη γνώμη του/της καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αφού αποφασίσετε για το στυλ διακόσμησης, σειρά έχει το μέγεθος της αλλαγής που θέλετε να κάνετε. Θα αγοράσετε νέα έπιπλα και θα αλλάξετε χρώμα στους τοίχους; Η θα περιοριστείτε σε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα και υφάσματα; Χρειάζεται να έχετε υπόψιν σας το μέγεθος του προϋπολογισμού προτού ξεκινήσετε να κάνετε αλλαγές, καθώς επίσης και πόσο χρονικό διάστημα έχετε στη διάθεση σας για να το πραγματοποιήσετε. Ειδικότερα, αν μεγάλες αλλαγές πρόκειται να συμβούν στον χώρο αυτό, καλό θα ήταν να σχεδιάζετε είτε εσείς είτε σε συνεργασία με ένα διακοσμητή ένα σχέδιο του μελλοντικού χώρου. Μάλιστα υπάρχουν τρισδιάστατα δωρεάν προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να οπτικοποιήσετε το πως θα μοιάζει ο χώρος σας.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη χρωματική παλέτα του υπνοδωματίου. Ακόμη κι αν οι μόνες αλλαγές που προτίθεστε να κάνετε αφορούν την αγορά κουρτινών και διακοσμητικών, τα νέα χρώματα σίγουρα θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο σας. Σκεφτείτε τι θεωρείτε εσείς ως ρομαντικό: ελκύεστε περισσότερο από παστέλ ή έντονα χρώματα; Θα χρησιμοποιήσετε άσπρο και μαύρο για αντίθεση; Εάν θα βάψετε το δωμάτιο, καλό θα ήταν να πάτε πρώτα από ένα κατάστημα με μπογιές και να δείτε χρώματα από κοντά, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε. Να θυμάστε ότι ένα υπνοδωμάτιο είναι πρώτα απ’ όλα ένα δωμάτιο που είναι σχεδιασμένο για να χαλαρώνει κανείς, οπόταν επιλέξτε χρώματα που βοηθούν εσάς να χαλαρώνετε. Όσο όμορφο κι να είναι ένα έντονο χρώμα σε υπνοδωμάτια που έχετε βρει στο Pinterest, εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε αυτή την ένταση χρώματος, τότε μπορεί να λειτουργήσει ενάντια σε εσάς η επιλογή αυτή. Η χρωματική παλέτα παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε στο χώρο. Αν δεν είστε σίγουροι ως προς το ποια χρώματα να επιλέξετε, κάποιοι ενδεικτικοί συνδυασμοί είναι οι ακόλουθοι:

  • Ροζ, άσπρο και κρεμ για ένα κλασσικά ρομαντικό συνδυασμό
  • Τιρκουάζ, λευκό και καφέ της άμμου για τους λάτρεις της θάλασσας
  • Μπεζ, μπλε και μαύρο για όσους αγαπούν το ρετρό στυλ
  • Κόκκινο, χρυσό και μαύρο για όσους θέλουν να εντυπωσιάζουν
  • Μωβ απαλό, παστέλ πράσινο και λευκό, για μια πιο country προσέγγιση.

Αν η αλλαγή που θέλετε να κάνετε είναι μικρής κλίμακας ξεκινήστε από τα υφάσματα. Διαλέξτε παπλωματοθήκη, σεντόνια και μικρές κουβέρτες σε χρώματα που έχετε επιλέξει. Επίσης, οι κουρτίνες σας καλό θα ήταν να είναι μονόχρωμες αν στο υπόλοιπο δωμάτιο υπάρχουν πολλά σχέδια και μοτίβα, ενώ ισχύει και το αντίστροφο. Έπειτα επικεντρωθείτε στα μαξιλάρια και τα πιο μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια. Συνήθως για μια πιο ρομαντική διάθεση, αρκετά μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια με διαφορετικές υφές και μεγέθη επιφέρουν το πολυπόθητο λουκ!

Για να αισθανθείτε βέβαια μια μεγαλύτερη αλλαγή στο δωμάτιο, τότε πιθανότατα να χρειαστεί να βάψετε τους τοίχους ή να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία. Αν σας μοιάζει με πολύ δουλειά κάτι τέτοιο περιοριστείτε μόνο σε ένα τοίχο, αυτόν πίσω από το κρεβάτι.

Στην περίπτωση που θα προχωρήσετε σε αγορά νέων επίπλων, να είστε επιλεκτικοί με τις αγορές σας. Μην γεμίσετε το υπνοδωμάτιο με τόσα πολλά έπιπλα που στο τέλος να μην υπάρχει χώρος για να κινείστε. Αν έχετε αμφιβολίες για ένα από αυτά, τότε μην το αγοράσετε.

Επίσης, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες σας, είτε από ταξίδια σας, είτε από όμορφες στιγμές μαζί με φίλους ή τον σύντροφο σας, καθώς και ενθύμια που έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εσάς. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι η προσθήκη πινάκων ζωγραφικής ή επιτοιχία τέχνη π.χ. αποφθέγματα βιβλίων. Παρόλα αυτά, μην πέσετε στη παγίδα να βαρυφορτώσετε το υπνοδωμάτιο σας με διακοσμητικά για να κάνετε πιο προφανές τον ρομαντικό του χαρακτήρα.

Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο στη δημιουργία ρομαντικής διάθεσης είναι ο φωτισμός. Κεριά, μικρές λάμπες, επιδαπέδια φωτιστικά ή αλυσίδες φωτισμού είναι μόνο μερικές προτάσεις, ως προς το τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τη διάθεση που επιθυμείτε. Κι αν εφαρμόσετε όλα τα πιο πάνω τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μαγευτικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ