HomeΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑΗ τέχνη γίνεται ζωή στο Andaz Amsterdam Prinsengracht by Marcel Wanders!

Η τέχνη γίνεται ζωή στο Andaz Amsterdam Prinsengracht by Marcel Wanders!

Η τέχνη γίνεται ζωή στο Andaz Amsterdam Prinsengracht, ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Ένα μέρος όπου το παλιό γίνεται νέο, η ιστορία συγχωνεύεται με τη σύγχρονη ζωή, και η πολυτέλεια χτυπά με την ίδια καρδιά με την πόλη.

Αυτό το μπουτίκ ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 122 δωμάτια και 5 σουίτες,  βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ, εκεί όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Άμστερνταμ στο Prinsengracht, της οποίας πλέον το εσωτερικό έχει μετατραπεί σε ένα μαγευτικό κόσμο. Το ξενοδοχείο παραπέμπει στη Χρυσή Εποχή, στο ολλανδικό DelftBlue και στη ζωντανή, δημιουργική ιστορία και οικονομία της πόλης.

Οι υπερμεγέθεις καμπάνες καλωσορίσματος, οι κόκκινες καρέκλες σε σχήμα τουλίπας, η ταπετσαρία που παραπέμπει στην μετάβαση από την κόλαση στον παράδεισο, τα χαλιά και οι τοίχοι με τους αρχαίους ναυτικούς χάρτες, ένας ρομαντικός μυστικός κήπος και ένα μαγευτικό παρατηρητήριο, είναι μερικά μόνο από τα αξιομνημόνευτα στοιχεία του. Το Andaz εμπλουτίζεται με το εστιατόριο Bluespoon αλλά και με κοκτέιλ μπαρ, γυμναστήριο, σπα, βιβλιοθήκη και συνεδριακούς χώρους. Σε όλο το ξενοδοχείο υπάρχει μια άνευ προηγουμένου συλλογή σύγχρονης βιντεοτέχνης, την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει σε 50 οθόνες, κρύβοντας έτσι πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Η φιλοσοφία του Andaz Amsterdam αλλά και η κομψότητα των δωματίων ουσιαστικά αντανακλούν μια σύγχρονη οπτική της ολλανδικής ιστορίας.

Το ξενοδοχείο επιδιώκει να προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική και αυθεντική φιλοξενία στην καρδιά του Άμστερνταμ, που εστιάζει σε μια καινοτόμο εμπειρία φιλοξενίας, συνδυάζοντας τις ατομικές προτιμήσεις του κάθε πελάτη, με την προσεγμένη και άψογη εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού.

Το πολυτελές αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στα  σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας Jordan με τον πλούσιο πολιτιστικό της χαρακτήρα. Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η  εσωτερική του διακόσμηση του ξενοδοχείου φέρουν την υπογραφή ενός από τους  διασημότερους αρχιτέκτονες της Ολλανδίας: του Marcel Wanders. Το εύρος της δουλειάς  του αρχιτεκτονικού του γραφείου είναι τεράστιο. Εκτείνεται από οικιστικά έργα μέχρι ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ  κορυφαίοι σχεδιαστές και γνωστές εταιρίες από όλο τον κόσμο έχουν συνεργαστεί μαζί του σε αμέτρητα projects. Μάλιστα, πολλά σχέδια του Marcel Wanders έχουν επιλεγεί για τις σημαντικότερες συλλογές και εκθέσεις στον κόσμο, όπως στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, το Μουσείο V&A στο Λονδίνο και το Μουσείο Stedelijk στο Άμστερνταμ.

Όσον αφορά την ανέγερση του ξενοδοχείου, αυτή ανατέθηκε στην Aedes Real Estate, η οποία δραστηριοποιείται σε όλη την Ολλανδία ως ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναπτύξει κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία και επιχειρησιακούς χώρους και ειδικεύονται στην ανάπλαση σύνθετων αστικών περιοχών, γι’ αυτό και θεωρήθηκαν οι καταλληλότεροι για το έργο.

Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αποτελεί η Hyatt Hotels Corporation, η οποία είναι μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα, με ξενοδοχεία σε πάνω από 45 χώρες. Με μια υπερήφανη κληρονομιά που κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται περισσότερο από ευπρόσδεκτοι, χιλιάδες μέλη της οικογένειας Hyatt προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των επισκεπτών που συναντούν καθημερινά, παρέχοντας αυθεντική φιλοξενία και μοναδικές υπηρεσίες. Έτσι και εδώ τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ολόκληρο το ξενοδοχείο αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα. Πίσω από την ιστορική πρόσοψη η οποία διατηρήθηκε, δημιουργήθηκε μια εντελώς νέα κατασκευή.

Το Andaz Amsterdam είναι από τα πρώτα γνήσια πολυτελή lifestyle ξενοδοχεία των Κάτω Χωρών. Mάλιστα πριν καν ξεκινήσει η ανέγερση του ξενοδοχείου, ο Gebhard Rainer, Managing Director της Hyatt Hotels&Resorts στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, είχε δηλώσει ότι «Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε το Andaz Amsterdam ως το πρώτο ξενοδοχείο Andaz στην ηπειρωτική Ευρώπη και το πρώτο ξενοδοχείο της Hyatt Hotels&Resorts στην Ολλανδία. Το Άμστερνταμ είναι μια σημαντική πολιτιστική πόλη στην Ευρώπη και το Andaz Amsterdam θα είναι ζωντανό αλλά και χαλαρό, αντανακλώντας τη μοναδική πολιτιστική σκηνή και το πνεύμα της γειτονιάς που το περιβάλλει».

Και πράγματι οι προσδοκίες όλων επαληθεύτηκαν, αφού δημιουργήθηκε ένα μοναδικό ξενοδοχείο, που παρέχει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του!

Credits: By Marcel Wanders Studio

Επιμέλεια κειμένου: Αλέξια Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ