HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΘαυμάστε τον Νέο, Πανέξυπνο Τρόπο για να Ανανεώσετε το Καθιστικό σας

Θαυμάστε τον Νέο, Πανέξυπνο Τρόπο για να Ανανεώσετε το Καθιστικό σας

Πείτε «αντίο» στα κλασικά ράφια και ετοιμάστε το σαλόνι σας για να υποδεχθούν το νέo, στιλάτο trend στους τοίχους του.

Οι ανοιχτές ραφιέρες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς γιατί είναι πρακτικές και ταιριάζουν εύκολα σε κάθε χώρο. Ωστόσο, μπορεί να τις αποφεύγετε γιατί τις θεωρείται πολυπαιγμένες και ξεπερασμένες. Εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε στη θέση τους κουτιά τοίχου τα οποία, πέρα από ανερχόμενη τάση στη διακόσμηση, θα κάνουν το χώρο σας μοντέρνο και στιλάτο – κι όλα αυτά χωρίς να χάσετε καθόλου σε πρακτικότητα.

thehomeissue_boxshelves002

Δημιουργήστε το δικό σας έργο τέχνης με ανοιχτές παλιές βαλίτσες. Εκτός από το ότι  θα μπορείτε να τοποθετήσετε όσα χρειάζεστε θα έχετε φτιάξει και κάτι πολύ ενδιαφέρον.

  • Εκμεταλλευτείτε τη μεγάλη επιφάνεια και το σχήμα των κουτιών τοίχου για να δημιουργήσετε οπτικά ενδιαφέρουσες γεωμετρικές συνθέσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, φροντίστε να τα κρεμάσετε σε διαφορετικά ύψη.
  • Αν διαθέτετε πολλά βιβλία ή αντικείμενα, αλλά το στιλ διακόσμησης που θέλετε να ακολουθήσετε είναι minimal, προτιμήστε να τοποθετήσετε στο σαλόνι σας μακρόστενα κουτιά τοίχου. Το μήκος τους θα δημιουργήσει ψευδαίσθηση άνεσης και θα κάνει το χώρο σας να φαίνεται λιγότερο φορτωμένος.
  • Αν ο κεντρικός ελεύθερος τοίχος του καθιστικού σας είναι βαμμένος σε έντονο χρώμα, τα κουτιά τοίχου θα σας βοηθήσουν να το τονίσετε ακόμα περισσότερο. Διαλέξτε, λοιπόν, ένα χρώμα που θα κάνει έντονη αντίθεση με τον τοίχο σας (πχ. τοποθετήσετε λευκά κουτιά πάνω σε μπλε ή κόκκινους τοίχους και μαύρα κουτιά πάνω σε πράσινους, ροδακινί ή κίτρινους).
  • Φτιάξτε μία αιωρούμενη βιβλιοθήκη, καλύπτοντας έναν από τους τοίχους του καθιστικού σας με κουτιά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Προσέξτε μόνο να μην παραφορτώσετε τον τοίχο σας: μην ξεχάσετε να αφήσετε τουλάχιστον 20 εκ. περιθώριο από αριστερά και δεξιά και 40-50 εκατοστά από το δάπεδο και ταβάνι.
  • Δώστε στο καθιστικό σας vintage ύφος, χρησιμοποιώντας ξύλινα καφάσια ή παλιές βαλίτσες ως «κουτιά τοίχου». Σε αυτήν την περίπτωση, τα αυτοσχέδια κουτιά μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό σημείο του σαλονιού οπότε καλό είναι να αποφύγετε να κρεμάσετε πίνακες ή κάδρα στον ίδιο χώρο.
thehomeissue_boxshelves002-alternative

Πηγή : spirossoulis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ