HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΟι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας!

Οι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας!

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να μεταμορφώσετε και να αλλάξετε τους τοίχους του σπιτιού ωστόσο πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που να μην σας το επιτρέπουν.

Για παράδειγμα το βάψιμο των τοίχων ή η τοποθέτηση ταπετσαρίας μπορεί να  να μην σας το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή να μην είναι στα άμεσα οικονομικά σας σχέδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να τραβάει τα βλέμματα μπορείτε να το κάνετε σε συγκεκριμένα σημεία και με τρόπο που να μην αφήσει σημάδια αργότερα.

Βάψτε σημείο του τοίχου Με χρώματα που σας έχουν περισσέψει ή αγοράζοντας 1 κιλό χρώμα από ένα χρωματοπωλείο, μπορείτε να δώσετε μια χρωματιστή πινελιά σε όλους τους χώρους του σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα εάν το χρώμα του υπόλοιπου σπιτιού είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις και βάψτε μόνο το εσωτερικό της κάσας σε κάθε άνοιγμα δωματίου.  Κάντε το μόνο σε περίπτωση που η κάσα της πόρτας μπορεί να βαφτεί. Κόστος αλλαγής από 0-10 ευρώ.

Με πολύ λίγες πινελιές μπορείτε να αλλάξετε την όψη του δωματίου σας.

Με πολύ λίγες πινελιές μπορείτε να αλλάξετε την όψη του δωματίου σας.

Βάλτε μαυροπίνακα Ένας πολύ όμορφος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος για να μεταμορφώσετε έναν τοίχο σας είναι να κάνετε την παρακάτω κατασκευή. Πάρτε ένα mdf (από κάποιο ξυλουργείο) σε διαστάσεις της επιλογής σας (εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο τοίχος σας) και βάψτε το με μπογιά μαυροπίνακα. Από εκεί και πέρα προμηθευτείτε πηχάκια (επίσης από ξυλουργείο) με τα οποία θα δημιουργήσετε τα τετραγωνάκια της φωτογραφίας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τετράγωνα για 4 εβδομάδες έτσι ώστε να έχετε ένα μεγάλο σημειωματάριο στον τοίχο του σαλονιού σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε 28 τετράγωνα. Τέλος μπορείτε να πάρετε από το ξυλουργείο και εφτά μικρότερα mdf ξύλα και να γράψετε πάνω σε αυτά την κάθε ημέρα της εβδομάδας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

thehomeissue_tixos

Ένας μαυροπίνακας ποτέ δεν είναι περιττός.

Κολλήστε κομμάτια ταπετσαρίας Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές ταινίες για αφίσες που ξεκολλάνε χωρίς να αφήνουν σημάδια στον τοίχο, αυτές θα σας βοηθήσουν να κολλήσετε μεγάλες επιφάνειες από κομμάτια ταπετσαρίας που μπορεί να σας έχουν περισσέψει ή  ακόμα και ύφασμα. Κόψτε στην ίδια διάσταση 3-4 κομμάτια και κολλήστε τα αφήνοντας μεταξύ τους 10 εκατοστά απόσταση. Κολλήστε περιμετρικά πιχάκι έτσι ώστε να φαίνονται σαν κάδρα. Εάν ο τοίχος σας είναι ανοιχτόχρωμος προτιμήστε κάποια ταπετσαρία με χρώμα για να δώσει ένταση. Κόστος αλλαγής 0-10 ευρώ.

Με κομμάτια ταπετσαρίας που έχουν περισσέψει από παλαιότερες εργασίες μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Με κομμάτια ταπετσαρίας που έχουν περισσέψει από παλαιότερες εργασίες μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Βάλτε χάρτες στον τοίχο σας Η διακόσμηση με χάρτες αποτελεί νούμερο ένα τάση! Μπορείτε σε όποιο χώρο του σπιτιού θέλετε να διακοσμήσετε βάζοντας χάρτες, που θα βρείτε σε μορφή ταπετσαρίας, σε αυτοκόλλητο ή ακόμα και σε ύφασμα. Μια πιο οικονομική λύση είναι να ντύσετε ένα τοίχο κάνοντας κολάζ από χάρτες που θα απεικονίζουν διάφορα μέρη που έχετε επισκεφτεί κατά καιρούς. Ιδανικός τρόπος για να τους κολλήσετε είναι οι αυτοκόλλητες ταινίες που είναι ειδικές για αφίσες. Θα αξιοποιήσετε όσους χάρτες αγοράζατε σε κάθε μέρος που πηγαίνατε ενώ θα σας θυμίζουν και όμορφες στιγμές. Κόστος αλλαγής 0-50 ευρώ.

Για να μη χάνεστε ποτέ βάλτε τους χάρτες στον τοίχο σας.

Για να μη χάνεστε ποτέ βάλτε τους χάρτες στον τοίχο σας.

Πιάτα στον τοίχο Μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή ιδέα είναι να βάλετε τα πιάτα στον τοίχο σας. Επιλέξτε αυτά που έχουν να πουν κάτι και όχι τα εντελώς απλά. Υπάρχουν πολλά πιάτα που λυπόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε για το καθημερινό μας φαγητό καθώς είναι ανάγλυφα, χρωματιστά και ελαφρώς ιδιαίτερα για να κλειστούν στο ντουλάπι. Τοποθετήστε τα σε μια γωνία παίζοντας με τα διαφορετικά σχέδια και χρώματα των πιάτων, κρεμώντας τα ακανόνιστα . Μια καλή λύση είναι να τα βάλετε πάνω από μια συρταριέρα ή στον τοίχο στο χώρο της τραπεζαρίας.

Η χρωματική αρμονία των επίπλων αλλά και των πιάτων θα δημιουργήσει το τέλειο αποτέλεσμα.

Η χρωματική αρμονία των επίπλων αλλά και των πιάτων θα δημιουργήσει το τέλειο αποτέλεσμα.

Και τα μαλλιά στον.. τοίχο! Όσες από εσάς έχετε ως χόμπι το πλέξιμο, συνήθεια που η γιαγιά σας κόλλησε, θα έχετε προσέξει πως πολλές φορές σας περισσεύουν μαλλιά πλεξίματος που δε φτάνουν για να φτιάξετε κάτι από την αρχή. Τα μαλλιά λοιπόν για πλέξιμο που σας έχουν μείνει, χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε ένα τοίχο. Θα δώσει φοβερό χρώμα και θα μοιάζει με έργο τέχνης. Χρησιμοποιήστε απλά πλαστικά γαντζάκια με ταινία διπλής επικολλήσεως και κρεμάστε τα. Μην σας νοιάζει το μέγεθος και το σχήμα. Σαν σύνολο θα είναι πολύ πρωτότυπο και αφηρημένο. Ότι πρέπει για να τραβάει τα βλέμματα των καλεσμένων. Εάν έχετε μαλλιά με παρόμοια χρώματα τοποθετήστε τα δίπλα δίπλα για να είναι πιο ξεκάθαρο στο μάτι το τελικό αποτέλεσμα. Κόστος αλλαγής 0-5 ευρώ.

Είναι μια καλή λύση να ξεκινήσετε το πλέξιμο! Το μαλλιά πλεξίματος θα ζεστάνουν πολύ το χώρο σας.

Είναι μια καλή λύση να ξεκινήσετε το πλέξιμο! Το μαλλιά πλεξίματος θα χρωματίσουν τέλεια τον χώρο σας.

Βάλτε στον τοίχο τα βιβλία σας Είναι μια πρωτότυπη διακοσμητική ιδέα που θα σας δώσει μια πιο σοφιστικέ νότα. Η διακόσμηση με παλιά βιβλία, αυτά με το χοντρό εξώφυλλο, θα βοηθήσει ένα τοίχο που δεν είναι φρεσκοβαμμένος να μεταμορφωθεί σε vintage. Εάν η διακόσμησή σας περιέχει κλασικά έπιπλα θα απογειώσει το χώρο και θα δώσει μια πιο σύγχρονη νότα. Πολύ εύκολα σε κάθε ένα βιβλίο διπλώστε τις σελίδες τους μία μία με τον ίδιο τρόπο για κάθε βιβλίο. Ανάλογα τη δίπλωση που θα επιλέξετε θα δημιουργηθεί και ένα διαφορετικό τρισδιάστατο σχέδιο. Κρεμάστε τα εύκολα με τα σκρατς που προορίζονται για να κρεμάτε τα κάδρα και αφαιρούνται χωρίς να μαρκάρουν τον τοίχο. Αν πάλι θέλετε ένα έντονο χρωματικό αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε το ίδιο με περιοδικά.

Μια λίγο πιο ιντελεκτουέλ πρόταση για τον τοίχο σας.

Μια λίγο πιο ιδιαίτερη πρόταση για τον τοίχο σας.

Φωτογραφίες στον τοίχο Αν στο σπίτι σας θέλετε να παραμείνει αυτή η φοιτητική χροιά που τόσο πολύ έχετε νοσταλγήσει δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε ένα τοίχο με φωτογραφίες. Η διαδικασία απλή και το αποτέλεσμα όμορφο. Αφού τυπώσετε τις φωτογραφίες που θέλετε κάντε στο πάνω μέρος μια τρύπα ικανή για να περάσει η πετονιά που θα τις κρεμάσετε. Από ένα κομμάτι πετονιάς μπορείτε να περάσετε όσες φωτογραφίες θέλετε ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε να δώσετε. Αφού κάνετε όσες σειρές επιθυμείτε δέστε τες από ένα ξύλο με ακανόνιστο σχήμα.

Κρεμάστε τις φωτογραφίες που καθημερινά θέλετε να βλέπετε ενώ για περισσότερο στιλ επιλέξτε να τις τυπώσετε σε ασπρόμαυρη μορφή.

Κρεμάστε τις φωτογραφίες που καθημερινά θέλετε να βλέπετε ενώ για περισσότερο στιλ επιλέξτε να τις τυπώσετε σε ασπρόμαυρη μορφή.

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ