HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΚάντε το Μικρό σας Δωμάτιο Ιδιαίτερο με τις Υπέροχες Ιδέες που σας...

Κάντε το Μικρό σας Δωμάτιο Ιδιαίτερο με τις Υπέροχες Ιδέες που σας Δίνουμε

Έχετε μικρό σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο ή μπάνιο;

Δείτε όλα όσα σας προτείνουμε για να κάνετε τον μικρό σας χώρο ιδιαίτερο, διαφορετικό και με χαρακτήρα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη φαντασία και μερικές οικονομικές μικροαλλαγές.

Τοίχος Το καλό με τα μικρά δωμάτια είναι πως μπορείτε να αλλάζετε σχετικά τακτικά το χρώμα στους τοίχους μιας και δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα χρώματος για έναν μικρό χώρο. Επομένως, αυτό σημαίνει πως μπορείτε να πειραματιστείτε (όσο αυτό επιτρέπεται από τα οικονομικά σας) με διάφορα έντονα και ιδιαίτερα χρώματα (όπως είναι το έντονο μπλε, ροζ, κόκκινομαύροκίτρινο και γενικότερα όποιο χρώμα έχει ένταση και δυναμική). Διαλέξτε το χρώμα που αγαπάτε και βάλτε το στον τοίχο σας. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι συναίσθημα θέλετε να σας δημιουργεί το δωμάτιό σας. Αν ο στόχος σας είναι να φαίνεται μεγαλύτερο, επιλέξτε πιο ανοιχτά χρώματα. Αν θέλετε το δωμάτιό σας να εκπέμπει ζεστασιά προτιμήστε πιο πλούσιες και «ζωντανές» αποχρώσεις (όπως είναι το βαθύ πράσινο, το μπορντό, το βαθύ κίτρινο κλπ.).

δωμάτιο

Βάλτε κάποιο έντονο χρώμα στους τοίχους σας.

Τέλος, παίζει σημαντικό ρόλο το δωμάτιο στο οποίο θέλετε να βάλετε χρώμα. Αν μιλάμε για το σαλόνι τα φωτεινά χρώματα είναι ό,τι καλύτερο για να απολαμβάνετε τον καφέ σας τα πρωινά ενώ αν μιλάμε για το μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο «χαλαρωτικό» χρώμα (όπως είναι το μπεζ, το ανοιχτό πράσινο ή το μπανανί) για να φεύγει το στρες της δουλειάς εύκολα.

Ταπετσαρία Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε ιδιαίτερο ένα μικρό δωμάτιο είναι να βάλετε ταπετσαρία σε έναν ή και σε δύο τοίχους του. Διαλέξτε ένα σχέδιο που σας «λέει» κάτι και βάλτε το στον τοίχο σας. Απλά προσέξτε πως θα διακοσμήσετε τον υπόλοιπο χώρο. Δεν θέλετε να το παρακάνετε με πολλά διαφορετικά χρώματα και σχέδια. Αν, για παράδειγμα, προτιμήσετε μία ταπετσαρία με έντονα χρώματα τότε θα πρέπει να επιλέξετε μονοχρωμίες για το υπόλοιπο δωμάτιο. Θέλετε να είναι ιδιαίτερο, όχι παραφορτωμένο.

δωμάτιο

Μια όμορφη ταπετσαρία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Έπιπλα Ένα μικροσκοπικό δωμάτιο δεν χρειάζεται να έχει και μικρά έπιπλα. Πολλές φορές σκέφτεστε πως ένα μεγάλο έπιπλο δεν μπορεί να ταιριάξει σε έναν μικρό χώρο αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Για να τον κάνετε ιδιαίτερο μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο έπιπλο (έναν καναπέ αν μιλάμε για σαλόνι, μια μεγάλη συρταριέρα αν μιλάμε για υπνοδωμάτιο ή ένα μεγάλο τραπέζι αν πρόκειται για κουζίνα) και να συμπληρώσετε τη διακόσμηση του δωματίου σας με μικροέπιπλα γύρω από αυτό. Σίγουρα δεν μπορείτε να το γεμίσετε με μεγάλα έπιπλα γιατί μετά δεν θα χωράτε να μπείτε. Ένας μεγάλος καθρέφτης σε έναν από τους τοίχους του δωματίου μπορεί επίσης να το ομορφύνει εκτός από το να το μεγαλώσει.

Κουρτίνες Το πρώτο που πρέπει να θυμάστε είναι να κρεμάτε τις κουρτίνες σας από το ταβάνι και όχι από το τελείωμα του παραθύρου για να φαίνεται το δωμάτιο πιο ψηλό. Σε ό,τι αφορά το χρώμα μπορείτε αντί να αλλάξετε οτιδήποτε μέσα στο δωμάτιο, να βάλετε ιδιαίτερες κουρτίνες. Επιλέξτε κάτι σε πουά, καρό, print (διάφορα σχέδια) ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

δωμάτιο

Οι κουρτίνες καλό είναι να κρέμονται από πολύ ψηλά.

Πάτωμα Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε ιδιαίτερο ένα μικρό δωμάτιο είναι να του βάλετε ένα περίεργο χαλί. Διαλέξτε ένα χαλί σε έντονο χρώμα. Mπορείτε επίσης, αν έχετε πλακάκια στο δωμάτιο που θέλετε να μεταμορφώσετε, να βάλετε αυτοκόλλητα της επιλογής σας σε όλα ή σε μερικά πλακάκια σας και να αλλάξετε με αυτόν τον τρόπο την εικόνα όλου του δωματίου.

δωμάτιο

Βαλτε ένα όμορφο χρωματιστό χαλί στο πάτωμά σας.

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ