HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΌλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Φτιάξετε το πιο Όμορφο Τοίχο

Όλα όσα Χρειάζεται να Γνωρίζετε για να Φτιάξετε το πιο Όμορφο Τοίχο

Τα φυτά μας αρέσουν πολύ – έχουν κάτι ιδιαίτερο που «αναβαθμίζει» αμέσως τους χώρους μέσα στους οποίους τοποθετούνται.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα φυτά προσδίδουν μία ηλιόλουστη πινελιά και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν χώρο λαμπερό και χαρούμενο.

Έχετε σκεφτεί ποτέ έναν τοίχο γεμάτο φυτά; Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να τον δημιουργήσετε και να πιστεύετε πως είναι πολλές οι προκλήσεις για να κρατήσετε τα φυτά… ζωντανά. Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας δείξουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να το πετύχετε.  Ας δούμε τι πρέπει να κάνετε.

Αποφασίστε σε ποιον τοίχο θα τα βάλετε Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε για να δημιουργήσετε τον ζωντανό σας τοίχο είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες του σπιτιού σας. Που θα βάλετε τα φυτά; Τι φως έχει το συγκεκριμένο σημείο; Είναι κοντά σε κάποιο καλοριφέρ ή τζάκι; Απαντήστε τις παραπάνω ερωτήσεις για να αποφασίσετε αν το σημείο είναι κατάλληλο και τι φυτά πρέπει να προμηθευτείτε. Αν ο ήλιος πέφτει απευθείας στο σημείο τότε τα κακτοειδή φυτά είναι ιδανικά, ενώ αν δεν πέφτει απευθείας τα τροπικά φυτά που δεν θέλουν ήλιο είναι μια καλή επιλογή. Το σημείο θα σας οδηγήσει για να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά.

τοίχο

Το σημείο θα σας οδηγήσει για να επιλέξετε τα κατάλληλα φυτά.

Διαλέξτε τα φυτά με προσοχή Σας γενικός κανόνας ισχύει ότι είναι προτιμότερο να διαλέξετε φυτά που αντέχουν στην ξηρασία και μπορούν να περάσουν μεγάλες περιόδους χωρίς νερό. Αν τα φυτέψετε σε ξύλο ή φελλό τα φυτά θα έχουν λιγότερο έδαφος απ’ ότι αν τα φυτεύατε σε κανονικές γλάστρες. Επίσης θα έχουν μεγαλύτερη ροή αέρα στις ρίζες τους κάτι που θα τα κάνει να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Ακόμα, κάποιες φορές ίσως ξεχνάτε να τα ποτίζετε. Γενικά είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε φυτά που θα σας «συγχωρήσουν» και θα συνέλθουν γρήγορα – οι φτέρες και οι κάκτοι είναι ιδανικά.

τοίχο

Είναι προτιμότερο να διαλέξετε φυτά που αντέχουν στην ξηρασία και μπορούν να περάσουν μεγάλες περιόδους χωρίς νερό.

Κάντε το με στιλ Όταν σχεδιάζετε την εγκατάστασή σας διαλέξτε φυτά που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Βάλτε τα τροπικά φυτά με τροπικά φυτά και τους κάκτους με τους κάκτους – τα φυτά αυτά θα έχουν τις ίδιες ανάγκες φροντίδας. Κάθε είδος, όμως, έχει και την ποικιλία του. Αν, για παράδειγμα, επιλέξετε κάκτους τότε προσπαθήστε να έχετε ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και υφών ώστε η σύνθεσή σας να έχει στιλ.

τοίχο

Όταν σχεδιάζετε την εγκατάστασή σας διαλέξτε φυτά που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Μην ξεχνάτε τη βάση Σκεφτείτε τα υλικά και την αισθητική του σπιτιού σας και διαλέξτε βάσεις που είναι φτιαγμένες από κάποιο συμπληρωματικό υλικό. Οι επιλογές σας είναι πολλές: φελλός, πηλός, μέταλλα κ.α. Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και ταιριάζει με την εσωτερική σας διακόσμηση.

τοίχο

Σκεφτείτε τα υλικά και την αισθητική του σπιτιού σας και διαλέξτε βάσεις που είναι φτιαγμένες από κάποιο συμπληρωματικό υλικό.

Να τα ποτίζετε όσο πρέπει Να εξετάζετε πάντα αν τα φυτά σας χρειάζονται πότισμα. Για να το διαπιστώσετε αρκεί να βάλετε το δάχτυλό σας στο χώμα και να εξετάσετε την υγρασία του – είναι προτιμότερο από το να βασίζεστε σε κάποιο πρόγραμμα. Κατεβάστε τα από τη θέση τους και ποτίστε τα μόνο όταν εξακριβώσετε ότι έχουν στεγνώσει. Έτσι θα τα ποτίζετε ακριβώς όσο χρειάζονται – ούτε πολύ, ούτε λίγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ