HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣΚουρτίνες: Αυτό το Φθηνό Κόλπο Μπορεί να Κάνει Κάθε Χώρο να Φαίνεται...

Κουρτίνες: Αυτό το Φθηνό Κόλπο Μπορεί να Κάνει Κάθε Χώρο να Φαίνεται Ακριβός

Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται φθηνός και αφαιρούν μεγάλος μέρος της κομψότητας και του στυλ.

Ένα από αυτά, που το συναντούμε ιδιαίτερα συχνά, είναι τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες που δεν έχουν τις σωστές κουρτίνες.

Ωστόσο, με πολύ λίγα χρήματα και τη σωστή… τεχνική, μπορείτε να διαμορφώσετε τις κουρτίνες σας με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται κομψές και ακριβές. Ας δούμε πως!

Ξεκινήστε με τα βασικά Ένας συνδυασμός που ποτέ δεν μπορεί να είναι λάθος είναι οι λευκές λινές κουρτίνες σε μαύρο κουρτινόξυλο. Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει στα πάντα, από κλασσικούς μέχρι μοντέρνους χώρους. Επίσης σας δίνει την δυνατότητα να «παίξετε» με τα χρώματα σε άλλα σημεία του δωματίου χωρίς να ανησυχείτε πως ο χώρος θα είναι υπερβολικά φορτωμένος.

κουρτίνες

Ένας συνδυασμός που ποτέ δεν μπορεί να είναι λάθος είναι οι λευκές λινές κουρτίνες σε μαύρο κουρτινόξυλο.

Βρείτε οικονομικές λύσεις Μπορείτε να βρείτε πραγματικά οικονομικές λύσεις σε κουρτίνες που θα μοιάζουν ακριβές αλλά δεν θα είναι. Διαλέξτε το πάχος που σας αρέσει, ανάλογα με το φως που θέλετε να μπαίνει στο σπίτι σας. Να θυμάστε πως όσο όποια βαριές είναι, τόσο πιο επίσημες φαίνονται. Αφού επιλέξετε τις λευκές σας κουρτίνες, τοποθετήστε τις σε μαύρο κουρτινόξυλο και θα έχετε τον τέλειο συνδυασμό.

κουρτίνες

Διαλέξτε το πάχος που σας αρέσει, ανάλογα με το φως που θέλετε να μπαίνει στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε κρίκους Οι κρίκοι είναι πολύ βολικοί και κάνουν το άνοιγμα και το κλείσιμο της κουρτίνας πολύ εύκολο. Οι διακοσμητικές τάσεις τους θέλουν γυαλιστερούς. Μην τους παραλείψετε, καθώς είναι πολύ κομψοί και δημιουργούν οπτικό ενδιαφέρον.

κουρτίνες

Μην παραλείψετε τους κρίκους.

Κρεμάστε τις κουρτίνες σωστά Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα. Δημιουργήστε την οφθαλμαπάτη πως τα ταβάνια σας είναι ψηλά, κρεμώντας τις κουρτίνες όσο πιο κοντά στο ταβάνι μπορείτε. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η όψη του χώρου σας.

Τα κουρτινόξυλα πρέπει να εξέχουν δεξιά και αριστερά περίπου 15 εκατοστά. Αυτή η απόσταση θα κάνει το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτά σας να φαίνονται πιο φαρδιά και θα τους επιτρέψει να αποκαλύπτονται ολόκληρα όταν οι κουρτίνες είναι ανοιχτές.

Όσον αφορά το πάτωμα, κρεμάστε τις με τρόπο που μόλις και ακουμπούν στο πάτωμα ή αφήστε μέχρι 5 εκατοστά υφάσματος (το περισσότερο) να περισσεύουν. Αν κάνετε όλα τα παραπάνω θα δείτε πως ο χώρο σας θα φαίνεται πολύ πιο κομψός και… ακριβότερος!

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ