HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣΙδέες Αποθήκευσης για να Κάνετε τον Μικρό σας Χώρο Σούπερ Χρηστικό

Ιδέες Αποθήκευσης για να Κάνετε τον Μικρό σας Χώρο Σούπερ Χρηστικό

Τα μικρά διαμερίσματα είναι συνήθως λειτουργικά και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ένα μεγαλύτερο σπίτι, όμως πάσχουν από ένα μεγάλο μειονέκτημα: την έλλειψη χώρου. Εμείς βρήκαμε τις 7 καλύτερες ιδέες για να κάνετε το μικρό σας διαμέρισμα να χωράει τα πάντα!

Δημιουργία έξτρα αποθηκευτικών χώρων με κουρτίνες Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού σας που έχει μια φυσική εσοχή και τοποθετήστε όμορφες κουρτίνες για τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου αποθηκευτικού χώρου. Αναλόγως με τη διαρρύθμιση του χώρου σας μπορείτε να φτιάξετε εκεί μέσα μια μίνι κουζίνα, ένα γραφείο ή απλά μια έξτρα ντουλάπα για τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας.

Εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε εσοχή έχει το σπίτι σας για να φτιάξετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους

Εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε εσοχή έχει το σπίτι σας για να φτιάξετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.

Βάλτε ράφια Τα ράφια θα σας σώσουν κυριολεκτικά όταν μένετε σε έναν μικρό χώρο που δεν έχει καθόλου χώρους αποθήκευσης. Βάλτε όσα ράφια θέλετε για να τοποθετήσετε πάνω όλα σας τα βιβλία, ειδικά αν δεν έχετε χώρο για να φτιάξετε βιβλιοθήκη. Μπορείτε να βρείτε έναν χώρο (για παράδειγμα πάνω από την τηλεόραση ή τον καναπέ) και να βάλετε εκεί τα βιβλία σας δημιουργώντας μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη αποτελούμενη μόνο από ραφάκια.

Τα ράφια θα σας λύσουν τα χέρια αν έχετε έλλειψη χώρου στο σπίτι σας

Τα ράφια θα σας λύσουν τα χέρια αν έχετε έλλειψη χώρου στο σπίτι σας.

Βρείτε λειτουργικά έπιπλα που έχουν ύψος Σε έναν μικρό χώρο είναι δύσκολο να βάλετε έπιπλα που έχουν μεγάλο μήκος αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος του διαμερίσματος προσθέτοντας ψηλά έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Βρείτε για παράδειγμα συρταριέρες που μπορούν να αξιοποιηθούν και ως γραφείο, κομοδίνο αλλά και τραπεζάκι για να βάζετε τα διακοσμητικά σας.

Βρείτε έπιπλα που είναι λειτουργικά και προσφέρουν έξτρα αποθήκευση. Τα ψηλά έπιπλα είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους

Βρείτε έπιπλα που είναι λειτουργικά και προσφέρουν έξτρα αποθήκευση. Τα ψηλά έπιπλα είναι επίσης κατάλληλα για μικρούς χώρους.

Χρησιμοποιείτε κατακόρυφα κάθε σημείο του σπιτιού Αν, για παράδειγμα, θέλετε να πάρετε μια ντουλάπα για ένα δωμάτιο του σπιτιού μην τσιγκουνευτείτε στο ύψος της ντουλάπας. Πάρτε την όσο ψηλή έτσι ώστε να φτάνει μέχρι το ταβάνι. Μπορεί να μην φτάνετε καθημερινά τα πιο ψηλά ράφια αλλά μπορείτε να αποθηκεύετε πράγματα σε αυτά που δεν χρειάζεστε συχνά.

thehomeissue_apothikefsi03

Πάρτε την πιο ψηλή ντουλάπα για το υπνοδωμάτιό σας. Θα σας χρειαστεί.

Χρησιμοποιήστε λειτουργικά διαχωριστικά δωματίων Αν το διαμέρισμά σας είναι μικρό και έχει απλά έναν ενιαίο χώρο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς διαχωριστικά χρησιμοποιώντας έπιπλα που έχουν και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαχωρίσετε το σαλόνι από το υπνοδωμάτιο βάζοντας μια βιβλιοθήκη ανάμεσά τους.

Διαχωρίστε δύο δωμάτια με μια βιβλιοθήκη

Διαχωρίστε έναν μεγάλο χώρο σε δύο δωμάτια με μια βιβλιοθήκη.

Φτιάξτε εύχρηστα έπιπλα Δημιουργήστε ένα γραφείο παίρνοντας ένα απλό τραπέζι και προσθέτοντάς του ένα όμορφο μακρύ τραπεζομάντιλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από το τραπεζομάντιλο ως αποθηκευτικό χώρο, βάζοντας βιβλία, τσάντες ή πράγματα που δε θέλετε να είναι σε κοινή θέα.

Αν το τραπεζάκι σας δεν έχει ράφια από κάτω, δημιουργήστε τα εσείς ή βάλτε ένα μακρύ τραπεζομάντιλο για να αποθηκεύετε εκεί πράγματα που δε θα φαίνονται

Αν το τραπεζάκι σας δεν έχει ράφια από κάτω, δημιουργήστε τα εσείς ή βάλτε ένα μακρύ τραπεζομάντιλο για να αποθηκεύετε εκεί πράγματα που δε θα φαίνονται

Πολυμορφικά έπιπλα Αν το σπίτι σας αποτελείται από πολλούς μικρούς περιορισμένους χώρους, σκεφτείτε ιδέες για να δημιουργήσετε εσείς χώρους αποθήκευσης. Μην αγοράζετε τίποτα που να μην προσφέρει λειτουργικότητα και πολλαπλές χρήσεις. Αγοράστε τραπέζια με ράφια, κρεβάτια με συρταριέρες, ψηλές ντουλάπες και κομοδίνα. Ό,τι αγοράζετε φροντίστε να έχει λόγο ύπαρξης μέσα στο σπίτι σας – και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα δωμάτια.

Μην αφήνετε κανένα σημείο του σπιτιού σας ανεκμετάλλευτο.

Μην αφήνετε κανένα σημείο του σπιτιού σας ανεκμετάλλευτο.

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ