HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΑυτή είναι η Μόδα στη Διακόσμηση για Αυτό το Φθινόπωρο!

Αυτή είναι η Μόδα στη Διακόσμηση για Αυτό το Φθινόπωρο!

Μπορεί να είμαστε ερωτευμένοι με το καλοκαίρι (και ποιος δεν είναι άλλωστε) αλλά κάθε εποχή έχει τα δικά της καλά και υπάρχει για να αγαπάμε ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι.

Αφού διανύουμε ίσως την πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου, το Φθινόπωρο, είπαμε να σας δείξουμε μερικές όμορφες ιδέες και οικονομικούς τρόπους για να ανανεώσετε τους χώρους του σπιτιού σας σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

thehomeissue_fthinopwro

Τα μουντά και μυστηριώδη χρώματα θα φορεθούν πολύ αυτό το φθινόπωρο.

Χρώματα Τα πολύ φωτεινά χρώματα αποτελούν πλέον παρελθόν (ειδικά τα σούπερ καλοκαιρινά) και στεφόμαστε πλέον προς πιο «μουντά» και «μυστηριώδη» χρώματα τα οποία χαρίζουν μια θαλπωρή και μια κομψότητα στο χώρο.

Αποχρώσεις του ροδί Το ροδί είνα ένα γλυκό και μυστηριώδες χρώμα που το συναντάμε πιο σπάνια σε εσωτερικούς χώρους. Βάλτε το σε έναν τοίχο και συνδυάστε τον με μια πολυθρόνα, το καπέλο ενός φωτιστικού, διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες και κλινοσκεπάσματα στην ίδια απόχρωση. Αν μάλιστα το βάλετε στην κρεβατοκάμαρά σας, θα κάνετε τον χώρο σας πιο ερωτικό. Γενικά πρόκειται για ένα χρώμα που αποπνέει κύρος και πολυτέλεια.

Το ροδί μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό και μαύρο καθώς και με τόνους του γκρι, του σπάγκου και του υπόλευκου. Επιλέξτε υφάσματα με έντονες υφές, όπως είναι το βελούδο, τα οποία αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το βάθος του χρώματος.

thehomeissue_proino02

Το χρώμα του ροδιού είναι ένα από τα πιο “γλυκά” χρώματα του φθινοπώρου!

Αποχρώσεις του λαδί και του πράσινου Τώρα που είναι φθινόπωρο χρειαζόμαστε όσο ποτέ τη φύση (ή την ψευδαίσθηση ότι την έχουμε) μέσα στο σπίτι μας. Λόγω του ότι μιλάμε για σκούρες αποχρώσεις, δεν χρειάζεται υπερβολή στην τοποθέτηση ενώ, αντιθέτως, χρειάζεται πολύ φως για να φωτίζει ο χώρος όσο πρέπει. Επιλέξτε ένα βασικό τοίχο για να βάψετε, όπως τον τοίχο πίσω από τον καναπέ, την καμινάδα του τζακιού, τον τοίχο πίσω από κρεβάτι. Ιδανικοί συνδυασμοί με τους οποίους ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις του πράσινου και του λαδί, είναι το σπαγκί, το κόκκινο, το κίτρινο και το κρεμ. Επιπλέον τα φθαρμένα ξύλα που γκριζάρουν, το δέρμα, και η μεσαία γυαλάδα που έχει το βελούδο είναι υλικά που θα «δέσουν» με τις αποχρώσεις του πράσινου και του λαδί και θα δημιουργήσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Τόνοι του μπλε Δεν υπάρχει πιο σικ και πιο κομψό χρώμα από το μπλε. Μιας και πρόκειται για άλλο ένα «σκοτεινό» χρώμα (τουλάχιστον οι πιο σκούρες αποχρώσεις του) σας προτείνουμε να το επιλέξετε για στόφα στα έπιπλα σας ή να το συνδυάσετε με επίπλωση σε φωτεινούς – έντονους χρωματισμούς. Φυσικά είναι απαραίτητο ο χώρος που θα επιλέξετε να το βάλετε να έχει πολύ φυσικό φως. Συνδυάζεται καλύτερα με τύπου δερμάτινα υφάσματα, ξύλινα έπιπλα κα ξύλινο δάπεδο. Τα χρώματα που ταιριάζουν με τους διάφορους τόνους του μπλε είναι το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πιο ανοιχτό μπλε, το λευκό, το γκρι και το μαύρο. Αν επιλέξετε να το βάλετε στην κρεβατοκάμαρά σας προτιμήστε το στους τοίχους και τις κουρτίνες. Τα κλινοσκεπάσματα προτιμήστε τα σε πιο ζεστούς τόνους όπως είναι αυτός της άμμου. 

thehomeissue_proino03

Το μπλε ταιριάζει πολύ με το γκρι, το λευκό αλλά και το μαύρο.

Τόνοι του μοβ Το μοβ όταν βρίσκεται στην υπερβολή του παύει να είναι κομψό και όμορφο. Προτιμήστε το σε στόφες επίπλων και σε ταπετσαρίες και και όχι στον τοίχο εκτός και αν το βάλετε σε λεπτομέρεια. Αν θέλετε να δώσει ένα πολύ νεανικό αποτέλεσμα συνδυάστε το με κίτρινο, πράσινο και μαύρο.

Μπορεί να είναι υπερβολική αυτή η διακόσμηση για το υπνοδωμάτιό σας αλλά το νόημα το πιάσατε.

Μπορεί να είναι υπερβολική αυτή η διακόσμηση για το υπνοδωμάτιό σας αλλά το νόημα το πιάσατε.

Κίτρινο Είναι ρίσκο, δεν το συζητάμε, να βάψετε κίτρινο -και μάλιστα έντονο κίτρινο- το πάτωμά σας αλλά δεν νιώθετε μεγάλη χαρά και μόνο που το βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί; Αν δεν θέλετε να προβείτε σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή, απλά επιλέξτε κάποια κίτρινα διακοσμητικά που θα ζωντανέψουν τον χώρο σας.

thehomeissue_kitrino

Κι όμως, το κίτρινο δείχνει υπέροχο.

Οι νέες γήινες αποχρώσεις Πέρα από τα σκούρα χρώματα για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω, η «αχρωμία» είναι πολύ στη μόδα αυτό το φθινόπωρο. Μιλάμε φυσικά για τις γήινες αποχρώσεις οι οποίες φέτος δεν έχουν τόσο να κάνουν με το χρώμα αλλά με την υφή και το σχήμα. Βάλτε τις στη ζωή σας είτε μέσα από 3-D έργα τέχνης σε γήινες αποχρώσεις, είτε μέσα από γούνινα (εννοείται πως δεν μιλάμε για αληθινή γούνα) αξεσουάρ που φέτος έχουν την τιμητική τους.

Τέλος, μεγάλο trend αποτελούν οι χρωματικές αντιθέσεις. Συνδυάστε έπιπλα σε πιο «μαλακά» χρώματα με πιο έντονα χρωματικά διακοσμητικά και θα διαπιστώσετε πως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Ταπετσαρίες και υφάσματα Τα γεωμετρικά σχήματα φέτος παίρνουν τη θέση της ρίγας. Γεωμετρικά σχήματα μεγάλα ή μικρά με έντονα αλλά και πιο αφαιρετικά περιγράμματα δίνουν ένα σοβαρό ή παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα ανάλογα με τους συνδυασμούς που θα κάνετε. Επιλέξτε βελούδα, μεταξωτά – συνθετικά, υπέροχα βαμβακερά. Ταιριάζει με όλα τα στιλ επίπλων καθώς με κλασικά γίνεται σοβαρό και με μοντέρνα παιχνιδιάρικο.

thehomeissue_proino04

Μια όμορφη ταπετσαρία πάντα μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο.

Ρετρό ταπετσαρίες Επιλέξτε ταπετσαρίες ρετρό βγαλμένες από τη δεκαετία του ’70 και συνδυάστε τις με πολύ σύγχρονα έπιπλα.

Ταπετσαρία με δίχρωμη πλέξη Μια άλλη ιδέα είναι οι ταπετσαρίες με έντονη πλέξη με κάποιο κυρίαρχο χρώμα όπως είναι το μπλε και το πράσινο. Αυτές οι ταπετσαρίες συνήθως έχουν ενδιαφέρουσα υφή, και δίνουν ωραία θαλπωρή στο χώρο. Εκείνες που είναι φτιαγμένες από ψάθα είναι πιο ακριβές ενώ εκείνες από βινύλιο είναι πολύ πιο οικονομικές και ανθεκτικές.

Ταπετσαρία που απομιμείται τούβλο ή ξύλο Αν θέλετε ο τοίχος σας να δείχνει ξύλινος ή από τούβλο μπορείτε να επιλέξετε μία ταπετσαρία που να το μιμείται. Στο εμπόριο θα βρείτε πολύ οικονομικές λύσεις που θα σας προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Αυτού του είδους οι ταπετσαρίες μπορούν να συνδυαστούν με μοντέρνα επίπλωση, αλλά και με έπιπλα πιο κλασικά. Αν το δάπεδό σας είναι επίσης ξύλινο και θέλετε η ταπετσαρία σας να δείχνει και αυτή ξύλινη επιλέξτε την ίδια απόχρωση με αυτή του δαπέδου σας για να μην μπερδεύετε πολλούς τόνους ξύλου μεταξύ τους και να δείχνει και πιο πειστικό το αποτέλεσμα.

thehomeissue_proino05

Δείτε πόσο όμορφη δείχνει η ταπετσαρία που είναι απομίμηση τούβλου…

Καρό Άλλο ένα μεγάλο trend το οποίο έρχεται από τις πασαρέλες είναι το καρό, ένα διαχρονικό σχέδιο που πρακτικά είναι συνώνυμο με το φθινόπωρο. Το καρό κυριάρχησε σε όλα τα μεγάλα shows μόδας και τώρα κάνει δυναμικό comeback και στα σπίτια μας.

Ιδέες διακόσμησης

Το χρώμα του χαλκού Πρόκειται για το χρώμα των ξερών φύλλων του φθινοπώρου. Επομένως, αν δεν θέλετε να μαζέψετε ξερά φύλλα, μια γωνιά με χάλκινα μαζεμένα διακοσμητικά θα δώσουν στο σπίτι σας την πινελιά του φθινοπώρου που χρειάζεται.

Αντικείμενα και έπιπλα με ματ χρυσές, ματ ροζ-χρυσό και ανοξείδωτες λεπτομέρειες Δεν χρειάζεται να προβείτε σε μεγάλες αγορές που θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας. Ένα side table με βάση ματ χρυσό – μπρούτζινο μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε κάθε τύπου καθιστικό και είναι αρκετό αν το συνδυάσετε με ένα βάζο ή έναν καθρέφτη. Στην κουζίνα μπορείτε να διακοσμήσετε με παλιά χάλκινα οικιακά σκεύη και στην τραπεζαρία με ένα κεντρικό φωτιστικό σε μια από τις παραπάνω αποχρώσεις.

thehomeissue_proino06

Οι μπρούτζινες λεπτομέρειες αποτελούν το πιο μοδάτο διακοσμητικό στοιχείο του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα που έρχεται.

Συνδυασμός παλιού και νέου Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα trends για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2016. Εδώ θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε όλη τη μαεστρία σας για να φτιάξετε έναν ομοιόμορφο χώρο που να μην φαίνεται μπερδεμένος και αλλόκοτος. Συνδυάστε τη μοντέρνα διακόσμηση με στοιχεία vintage, αντίκες και ιδιαίτερα υφάσματα. Πάρτε την παλιά σας τραπεζαρία και τρίψτε την έτσι ώστε να αναδείξετε το φυσικό χρώμα του ξύλου της. Συνδυάστε την με πολύ μοντέρνες καρέκλες για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Τέλος μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια σας με γούνινα ζεστά ριχτάρια, κουβερλί και μαξιλάρια που θα δώσουν έναν αέρα πολυτέλειας αλλά και ζεστασιάς στον χώρο σας.

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ