HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΤα Μεγαλύτερα Φθινοπωρινά Trends και πως να τα Εντάξετε στη Διακόσμηση σας...

Τα Μεγαλύτερα Φθινοπωρινά Trends και πως να τα Εντάξετε στη Διακόσμηση σας Οικονομικά!

Ήρθε το τέλος του μπεζ και του λευκού!

Τα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος είναι τα πλούσια χρώματα, όπως το μπλε, το γκρι, το πράσινο και διάφορες αποχρώσεις αυτών! Νέα χρώματα στο σπίτι σας, χρώματα που θα δώσουν ένα τελείως διαφορετικό ύφος σε κάθε σας χώρο.

ΜΠΛΕ-ΓΚΡΙ Είναι ένα χρώμα ουδέτερο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα αλλά ταυτόχρονα δίνει ένα στυλ πιο σοφιστικέ γιατί είναι ένα αρκετά δυναμικό χρώμα.

Όλοι οι διακοσμητές λατρεύουν αυτό το χρώμα.

DO: Συνδυάστε με αποχρώσεις του ροζ παλ, ορείχαλκο και με ξύλινες υφές και τελειώματα!

ΣΜΑΡΑΓΔΙ Το σμαραγδί είναι ένα χρώμα που αμέσως μας βγάζει μια πολυτέλεια και μπορεί με μερικές πινελιές να αλλάξει τελείως τον χώρο σας! Για πιο έντονα και δραματικά αποτελέσματα διαλέξτε σκούρες αποχρώσεις ενώ για μια πιο γαλήνια αίσθηση επιλέξτε ανοιχτότερες αποχρώσεις.

Δώστε ένταση στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο σμαραγδί.

DO: Ενισχύουμε την αίσθηση της πολυτέλειας με ροζ λεπτομέρειες και βελούδινες υφές.

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ Ένας πολύ ανεβαστικός τόνος κάτι ανάμεσα στο τιρκουάζ και στο μπλε, είναι το γαλαζοπράσινο και είναι η κατάλληλη απόχρωση για να δώσει στους χώρους σας μια πιο φωτεινή άποψη!

Αυτή η απόχρωση ταιριάζει υπέροχα με γήινα χρώματα.

DO: Ταιριάζει απόλυτα με λευκές λεπτομέρειες, όπου γίνεται ακόμα πιο φρέσκο το αποτέλεσμα, και φυσικά με παλ αποχρώσεις του ξύλου.

MILLENIUM PINK Αν δεν σας ταιριάζουν τα σκούρα χρώματα υπάρχει λύση και για σας.Το νέο ουδέτερο χρώμα που μπορείτε να βάλετε σπίτι σας είναι το ροζ! Είναι μια βάση η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, να μπει σε κάθε δωμάτιο και να ενισχύσει τη διάθεση, ιδιαίτερα στην κρεβατοκάμαρα σας!

Το ροζ παραμένει και φέτος μεγάλη τάση.

Tip: Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Φυσικά διαλέγοντας μια ταπετσαρία! Ντύστε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σας και συνδυάστε το ροζ με παστέλ τόνους του γαλάζιου και του γκρι, με γυάλινα αντικείμενα και κερασί λεπτομέρειες! Βάλτε φρέσκα λουλούδια στο χώρο σας και δημιουργήστε ένα υπνοδωμάτιο τελείως  χαλαρωτικό!

Αλλάξτε το καπέλο του φωτιστικού σας Με μόνο μια κίνηση αλλάξτε όλο σας το δωμάτιο βάφοντας το καπέλο του φωτιστικού σας έντονο κερασί!

Ανανεώστε το καπέλο του φωτιστικού σας εύκολα και οικονομικά.

Τι θα χρειαστείτε Το παλιό καπέλο του φωτιστικού σας, χρώμα και ένα μεγάλο πινέλο.

Tip Αν το καπέλο του φωτιστικού σας είναι υφασμάτινο τότε επιλέξτε χρώμα για υφάσματα ενώ αν είναι χάρτινο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερομπογιές. Τέλος, αν έχει περίεργη γεωμετρία τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπρέι χρώματος!

How to: Η διαδικασία είναι απλή, παίρνετε το καπέλο του φωτιστικού σας, ένα μεγάλο πινέλο και το χρώμα μας και αρχίζετε να βάφετε. Αφού περάσετε όλη την επιφάνεια τοποθετήστε το καπέλο στη βάση του φωτιστικού και ανάψτε τη λάμπα, εντοπίστε σε ποια σημεία περνάει περισσότερο φως, βγάλτε το φωτιστικό σας από τη βάση και συνεχίστε βάφοντας τις περιοχές που εντοπίσατε!

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ Οι ταπετσαρίες είναι και πάλι στη μόδα! Μια ταπετσαρία κάνει το δωμάτιό σας μοναδικό και δίνει χαρακτήρα στον χώρο σας. Υπάρχουν τόσα είδη να διαλέξετε και να ανανεώσετε γρήγορα και οικονομικά το χώρο σας, αντανακλώντας πάντα το στιλ σας.

Η ταπετσαρία θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Tip Συνδυάστε τα αντικείμενα του χώρου με τα χρώματα της ταπετσαρίας

VELVET Ένα υλικό που είναι μαλακό, είναι ζεστό και σου δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, δεν είναι άλλο από το βελούδο. Είναι ένα τόσο πλούσιο ύφασμα, με τόσο κομψό τελείωμα και δίνει σε όλα τα χρώματα μια πιο ζωηρή αίσθηση. Πάρτε ένα βελούδινο ριχτάρι, ντύστε τα μαξιλάρια σας με βελούδινες υφές , διαλέξτε χρώματα σε ζεστές και φιλόξενες αποχρώσεις, όπως πορτοκαλί, βαθύ κερασί ή ακόμα και ένα γλυκό καφέ.

Το βελούδο κάνει έναν χώρο να δείχνει πιο ζεστός.

Tip: Συνδυάστε το βελούδο με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου, σε γλάστρες με έντονα γεωμετρικά σχέδια και έπιπλα σε απλές γραμμές.

Η ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Η απόλυτη τάση φέτος είναι το ρουστίκ ύφος στο σπίτι σας! Το ρουστίκ είναι επηρεασμένο από τις πιο αγροτικές κατοικίες και φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι. Είναι ένα στυλ πιο χαλαρωτικό γιατί σε ξεκουράζει από την τρέλα της πόλης αλλά και επειδή συνδυάζει γήινα στοιχεία και κυρίως το ξύλο. Βάλτε μέσα στο σπίτι σας ξύλινα έπιπλα, μπαμπού πολυθρόνες από τη βεράντα σας, κεραμικά, κουρελούδες, ψάθινα φωτιστικά, λινά τραπεζομάντηλα και θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Αυτή η τάση έχει να κάνει με όλα τα φυσικά στοιχεία συνδυασμένα μαζί.

Το ξύλο είναι ένα υλικό που αγαπάμε να βλέπουμε μέσα στο σπίτι.

DO: Κρατήστε λοιπόν από το μπαλκόνι σας ό,τι έχει σχέση με ψάθες και πλεκτά καλάθια ή καρέκλες ψάθινες, καθώς δεν αποτελούν μόνο καλοκαιρινή τάση αλλά και φθινοπωρινή. Συνδυάστε τα ψάθινα αξεσουάρ με φυτά, φυτά που φέρνετε από το μπαλκόνι σας όπως μια μπανανιά!

DON’T: Μην χρησιμοποιείται στο σαλόνι σας ταιριαστά έπιπλα. Δηλαδή αποφύγετε να συνδυάζετε ίδιο καναπέ με ίδιες πολυθρόνες. Αναμείξτε τα μπαμπού με τους κλασικούς καναπέδες και ξύλινα αξεσουάρ.

DO: Διαλέξτε έντονα χρώματα, τα χρώματα της σεζόν για υφάσματα, καναπέδες κουρτίνες και μπερδέψτε τις υφές!

DIY σύνθεση από ψάθινα καλάθια στον τοίχο Πάρτε τα παλιά σας καλάθια και βάψτε τα με διαφορετικά μοτίβα κι έπειτα τοποθετήστε τα στον τοίχο δημιουργώντας μια σύνθεση που θα σας ταξιδέψει μακριά.

Δείτε πόσο ωραία είναι αυτή η σύνθεση και μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Tip Τοποθετείστε τη σύνθεσή σας σε ένα σκούρο τοίχο όπως γκρι-μπλε.

ΤΕΧΝΙΚΉ #1
Τι θα χρειαστείτε Ψάθινο καλάθι, ακρυλικά χρώματα, πινέλο λεπτό, χαρτοταινία

How to: Ξεκινήστε με το σχέδιο που θέλετε να κάνετε στο καλάθι και καλό είναι από πριν να έχετε σκεφτεί τα χρώματα και τα σχέδια ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν θέλετε πιο γεωμετρικά σχέδια τότε θα πάρετε τη χαρτοταινία θα δημιουργήσετε τα σχήματα και θα βάφετε τις αντίστοιχες περιοχές. Αν θέλετε να κάνετε λωρίδες απο χρώματα, περνάτε την χαρτοταινία γύρω γύρω απο το καλάθι και βάφετε εναλλάξ τις περιοχές. Αν τα σχήματά σας τα θέλετε πιο αφαιρετικά πάρτε ένα πινέλο και ξεκινήστε να βάφετε τις περιοχές που επιθυμείτε.

ΤΕΧΝΙΚΉ #2
Tι θα χρειαστείτε Ψάθινο καλάθι, μπολ, χρώμα υφασμάτων, νερό.

Πάρτε καλάθια και βάψτε τα σε διάφορες αποχρώσεις.

Tip Χρώμα για υφάσματα βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ραπτικής και το κόστος είναι λιγότερο από 2 ευρώ!

How to: Βάζουμε τη μπογιά σε ένα μπολ όπως λένε οι οδηγίες! Συνήθως είναι ένα φακελάκι βαφής σε ένα με δύο λίτρα ζεστό νερό. Βάλτε το καλάθι στο πλάι και βουτήξτε το μέσα και κρατήστε όση ώρα θέλετε ανάλογα με την απόχρωση που επιθυμείτε. Όσο περισσότερο το κρατάτε τόσο σκουραίνει! Το βγάζετε από τη βαφή και το αφήνετε μέχρι να στεγνώσει τελείως πριν το χρησιμοποιήσετε. Τέλος τοποθετήστε τα καλάθια στο τοίχο πάρτε καρφάκια, διαλέξτε σε ποια σημεία θα μπουν ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού και απλά καρφώστε τα στον τοίχο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΤΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ Δημιουργήστε μια συλλογή σε μια γωνία από τα δικά σας φυτά αυτό το φθινόπωρο. Δεν βοηθάνε μόνο τον αέρα να ανανεωθεί αλλά είναι τα ιδανικότερα διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι σας. Φυτά όπως η φτέρη, το χαμαινδορέα ή αλλιώς μικρός φοίνικας, η μπανανιά, το φιλόδεντρο και το μπαμπού είναι κατάλληλα για μέσα στο σπίτι σας. Όπως έχουμε ξαναπεί τα φυτά του εσωτερικού χώρου πρέπει να τα συγκεντρώνουμε σε μια γωνιά, έτσι φτιάχνουμε τον εσωτερικό μας κήπο και άλλωστε είναι μεγάλη τάση φέτος η ¨ζούγκλα¨ μέσα στο σπίτι! Φυσικά ταιριάζει απόλυτα με το ρουστίκ στυλ και μπορείτε να τα εντάξετε στη διακόσμηση σας, ανανεώνοντας τις γλάστρες σας με το να τις ντύσετε με ψάθινα καλάθια!

Πλέον τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι βασική προυπόθεση μιας σωστής διακόσμησης.

DIY Ψάθινες γλάστρες Βρείτε διάφορα παλιά καλάθια είτε με χερούλια είτε χωρίς, ανανεώστε τα με την τεχνική που μόλις σας δείξαμε και μετά βάλτε μέσα τις γλάστρες σας. Ο χώρος σας θα μετατραπεί αμέσως σε κάτι τελείως διαφορετικό!

Για να δείχνουν οι γλάστρες σας πιο όμορφες τοποθετήστε τις μέσα σε ψάθινα καλάθια.

Τι θα χρειαστείτε Γλάστρα με μεγάλο φυτό, ψάθινο καλάθι.

How to: Σκεφτείτε τι σχέδιο θέλετε να κάνετε στην ψάθινη τσάντα, προτιμήστε να βάψετε τη βάση της τσάντας ή να δημιουργήσετε λωρίδες οριζόντιες. Αν θέλετε πιο γεωμετρικά σχέδια τότε πάρτε τη χαρτοταινία δημιουργήστε τα σχήματα και βάψτε τις αντίστοιχες περιοχές. Αν τα σχήματά σας τα θέλετε πιο αφαιρετικά πάρτε ένα πινέλο και ξεκινήστε να βάφετε τις περιοχές που επιθυμείτε.

ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ Φέρτε στο σπίτι τη φθινοπωρινή αίσθηση και μυρωδιά με απλά αντικείμενα και αρωματικά! Ξεκινήστε με αρωματικά κεριά με μυρωδιές όπως βανίλια, πεύκο, ροδόνερο και φυσικά κανέλα! Γεμίστε τα τραπέζια σας με κουκουνάρια, με βελανίδια, στάχια και κολοκύθες φέρνοντας τη φύση μέσα στο σπίτι σας! Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι τα ζεστά χρώματα όπως το καφέ και το πορτοκαλί, αλλά σε τόνους ζεστούς και ουδέτερους!

Tip Τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι σας ένα δίσκο, ένα καλάθι, μια πιατέλα και φτιάξε μέσα σε αυτό τη σύνθεσή σας.

DON’T: Μην έχετε σκορπισμένα τα πράγματα στο τραπέζι σας.

DIY αρωματικά κεριά Φτιάξε τα δικά σας γυάλινα δοχεία για κεριά! Με μόλις 3 υλικά αλλάξτε τελείως τη μυρωδιά του κεριού μέσα στο σπίτι σας!

Μην ξεχνάτε να προσέχετε τη μυρωδιά του σπιτιού σας και φροντίστε ώστε κάθε δωμάτιο του σπιτιού να μυρίζει υπέροχα.

Τι θα χρειαστείτε Γυάλινα βαζάκια σε ό,τι μέγεθος θέλετε εσείς, γυάλινη υποδοχή για κερί, κεριά  ή έτοιμα κεριά με γυάλινη υποδοχή, κόκκους καφέ ή διάφορους άλλους σπόρους όπως καλαμπόκι και μικρά βελανίδια.

How to: Τοποθετήστε του κόκκους στον πάτο του βάζου, έπειτα προσθέστε το κερί μέσα στο βάζο και συμπληρώστε τριγύρω από το κερί κόκκους ώστε να ολοκληρώσετε τη σύνθεση.

DO: Αν έχετε επιλέξει ψηλά βάζα για τη σύνθεση σας, μπορείτε να αναποδογυρίσετε ένα πλαστικό ποτήρι μέσα στο βάζο και να στηρίξετε εκεί το κερί σας, ανεβάζοντας έτσι τη στάθμη από τους κόκκους και δίνοντας έτσι περισσότερο χρώμα για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα!

DON’:  Μην αφήσετε εκτεθειμένο το κερί στους κόκκους!

Tip Το μυστικό είναι οτι καθώς θα ζεσταίνεται το κερί σας θα ζεσταίνονται και οι κόκκοι του καφέ και θα μυρίζει όλο σας το σπίτι!

πηγή spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ