HomeΣΠΙΤΙΚΟΥΖΙΝΑΚουζίνα: Οργανώστε το Καθάρισμα της Ακολουθώντας Αυτές τις Συμβουλές

Κουζίνα: Οργανώστε το Καθάρισμα της Ακολουθώντας Αυτές τις Συμβουλές

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρούν την κουζίνα τους καθαρή σε καθημερινή βάση.

Αυτό συνήθως σημαίνει ένα γρήγορο σφουγγάρισμα ή ένα ελαφρύ καθάρισμα του νεροχύτη μετά τη χρήση. Ωστόσο, το καθημερινό μαγείρεμα – ακόμα και η ετοιμασία μικρογευμάτων – είναι αυτό που εμποδίζει την κουζίνα να παραμείνει καθαρή σε μόνιμη βάση. Παρόλο που το καθάρισμά της μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, η κουζίνα είναι από τους σημαντικότερους χώρους του σπιτιού και η καθαριότητά της είναι εξίσου σημαντική.

Αν, λοιπόν, η οργάνωση της καθαριότητας της κουζίνας σας φαίνεται δύσκολη και απαιτητική δουλειά, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να οργανωθείτε και να την διατηρήσετε… αστραφτερή!

Ξεκινήστε από τα δύσκολα, δηλαδή: φούρνος και ψυγείο. Αν καθαρίσετε τις δύο αυτές συσκευές τα υπόλοιπα θα σας φανούν πολύ πιο εύκολα.

Φούρνος

Καθαρίζετε τον φούρνο σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Βγάλτε τον φούρνο από την πρίζα, αφαιρέστε τις σχάρες και βάλτε λιποκαθαριστικό, συμπεριλαμβάνοντας και την πόρτα. Χρησιμοποιήστε γάντια.

Τρίψτε τα μάτια με το καθαριστικό και αφήστε τα για 30 λεπτά. Έπειτα απομακρύνετε το καθαριστικό με ένα μαλακό πανί.

Καθαρίζετε τα μάτια της κουζίνας κάθε φορά μετά τη χρήση τους έτσι ώστε να καθαρίζονται πιο εύκολα.

Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να στεγνώσει.

Ψυγείο

Το ψυγείο θέλει ένα καλό καθάρισμα τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.

Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα από το ψυγείο και πετάξτε τυχόν ληγμένα ή χαλασμένα προϊόντα. Να θυμάστε πως το ψάρι και το κρέας καλό είναι να μην μείνουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 20-30 λεπτά.

Αφαιρέστε τα ράφια και σαπουνίστε τα στον νεροχύτη. Έπειτα καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα μαλακό ύφασμα και ειδικό καθαριστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε και απορρυπαντικό πιάτων, καθώς είναι ιδιαίτερα δραστικό στους λεκέδες από τρόφιμα ή εναλλακτικά σόδα.

Μόλις τα ράφια στεγνώσουν βάλτε τα στη θέση τους.

Αφού τελειώσετε με τις δύο αυτές συσκευές, προχωρήστε να καθαρίσετε τις υπόλοιπες μικροσυσκευές της κουζίνας, όπως το φούρνο μικροκυμάτων, την καφετιέρα, τον βραστήρα κλπ.

Καθαρίστε τον νεροχύτη σας τελευταίο.

Προσπαθήστε να αφήσετε τον νεροχύτη προς το τέλος της καθαριότητας, αφού έχετε ολοκληρώσει τις υπόλοιπες δουλειές. Γεμίστε τον με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, αφήστε τον για μερικά λεπτά και μετά αδειάστε τον και αφήστε τον να στεγνώσει. Για να τον τρίψετε, επιλέξτε ένα μαλακό σφουγγαράκι που δεν θα αφήσει γρατσουνιές.

Τέλος, βάλτε ηλεκτρική σκούπα στο πάτωμα και έπειτα σφουγγαρίστε το με ειδικό καθαριστικό πατώματος. Αφήστε το να στεγνώσει και η κουζίνα σας είναι έτοιμη!

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ