HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤα πιο Έξυπνα Tips Καθαρισμού από... Πραγματικές Νοικοκυρές!

Τα πιο Έξυπνα Tips Καθαρισμού από… Πραγματικές Νοικοκυρές!

Πολύς κόσμος πιστεύει πως οι καλές νοικοκυρές γεννιούνται καλές και δεν γίνονται απλά από τη μια μέρα στην άλλη.

Εμείς θα διαφωνήσουμε εν μέρει και θα προσθέσουμε πως μια γυναίκα ή ένας άντρας μπορεί να γίνει τέλεια νοικοκυρά/νοικοκύρης αν μάθει τα κατάλληλα κόλπα ώστε να κάνει τις δουλειές του όσο το δυνατόν καλύτερα σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.

Ψάξαμε και βρήκαμε γυναίκες που έχουν ταλέντο στη νοικοκυροσύνη και μοιράστηκαν μαζί μας έξυπνα tips που χρησιμοποιούν οι ίδιες και θα κάνουν και τη δική σας ζωή πολύ πιο εύκολη.

«Καθαρίζω τα χαλάκια με το ειδικό εργαλείο καθαρισμού τζαμιών» Η Μελίσα είναι διάσημη blogger και μας εκμυστηρεύεται πως όταν θέλει να καθαρίσει τα χαλιά της την άνοιξη, χρησιμοποιεί αυτά τα ειδικά εργαλεία που συνήθως χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό τζαμιών. Η Μελίσα ακολουθεί την ίδια μέθοδο με τα πατάκια και τα χαλάκια που έχει όλους τους μήνες του χρόνους στο σπίτι της. Ακόμα και το χαλάκι της πόρτας καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα με αυτό το εργαλείο.

Με το ειδικό εργαλείο για τα τζάμια μπορείτε να καθαρίσετε πιο εύκολα τα χαλιά.

Με το ειδικό εργαλείο για τα τζάμια μπορείτε να καθαρίσετε πιο εύκολα τα χαλιά.

«Χρησιμοποιώ αυτοκόλλητη ταινία για το ξεσκόνισμα» Η Μαβ έχει μια από τις πιο γνωστές εταιρείες οργάνωσης και μας αποκαλύπτει πως η αυτοκόλλητη ταινία έχει πολλαπλές χρήσεις μέσα στο σπίτι. Εκείνη τη χρησιμοποιεί για να καθαρίζει συρτάρια που είναι δύσκολο να καθαριστούν με απλό πανί. Η Μαβ απλώνει ταινία και στη συνέχεια την τραβάει με δύναμη. Έτσι απομακρύνονται βρομιές και σκόνες στο λεπτό.

7+1 Λάθη Καθαρισμού που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

«Σφουγγαρίζω χρησιμοποιώντας τα πόδια μου» Πολλές γυναίκες προτιμούν να σφουγγαρίσουν το πάτωμα καλά πέφτοντας στα γόνατα και τρίβοντάς το με τις ώρες. Μια καλή λύση, που προτείνει η Πάμελα (ιδρύτρια ενός πολύ γνωστού site οργάνωσης), είναι να βάζετε σε καθαρές κάλτσες απορρυπαντικό και να περνάτε με αυτό όλο το δωμάτιο ή το σπίτι απλώς κουνώντας τα πόδια σας ρυθμικά. Μπορείτε ακόμα και να βάλετε μουσική και να χορεύετε ενώ σφουγγαρίζετε το σπίτι με αυτή την εναλλακτική μέθοδο σφουγγαρίσματος.

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε απλές χοντρές κάλτσες είτε τα ειδικά παντοφλάκια σφουγγαρίσματος.

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε απλές χοντρές κάλτσες είτε τα ειδικά παντοφλάκια σφουγγαρίσματος.

«Καθαρίζω δύσκολους λεκέδες από πιάτα και ποτήρια με τη βοήθεια του ήλιου» Η Ντόρα είναι διάσημη συγγραφέας βιβλίων καθαριότητας και οργάνωσης και αποκαλύπτει πως όταν κάποιο ποτήρι, πιάτο ή τάπερ έχει πάνω στίγματα τα οποία δεν φεύγουν με το πλύσιμο, αφού το πλύνει, το βγάζει στον ήλιο και αυτά εξαφανίζονται. Ο ήλιος δρα μερικές φορές σαν τη χλωρίνη. Βάλτε τα πιατικά και τα τάπερ σας στον ήλιο για 8 ώρες και δείτε τα να γίνονται και πάλι πεντακάθαρα.

«Χρησιμοποιώ αφρό ξυρίσματος για να καθαρίσω λεκέδες» Ο αφρός ξυρίσματος είναι ένα «καθαριστικό» που πολλές γυναίκες αγνοούν. Η Σουζάνα είναι διάσημη blogger και αποκαλύπτει πως πολλοί δύσκολοι λεκέδες αφαιρούνται με λίγο αφρό ξυρίσματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε αφρό πάνω στον λεκέ, να το αφήσετε για μία ώρα και μετά να πλύνετε κανονικά το ρούχο σας. Αν ο λεκές δεν φύγει μπορείτε να δοκιμάσετε να αφήσετε τον αφρό όλο το βράδυ πάνω στο ρούχο και να το πλύνετε το πρωί.

Ο αφρός ξυρίσματος βοηθάει στον καθαρισμό αρκετών λεκέδων.

Ο αφρός ξυρίσματος βοηθάει στον καθαρισμό αρκετών λεκέδων.

«Βάζω εφημερίδες στον πάτο της σακούλας σκουπιδιών για να μην τρέχουν ζουμιά στον κάδο» Η Τάρα είναι συγγραφέας και μοιράζεται μαζί μας μια πολύ χρήσιμη συμβουλή. Προτείνει, λοιπόν, να βάζουμε ένα φύλλο εφημερίδας μέσα στον πάτο της σακούλας σκουπιδιών, ώστε να μη τρέχουν ζουμιά μέσα στον κάδο. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καθαρίζετε τον κάδο απορριμμάτων κάθε λίγο και λιγάκι.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ