HomeΣΠΙΤΙΚΟΥΖΙΝΑ5+1 Πράγματα που Δεν Χρειάζεται να Βρίσκονται Άλλο πια στην Κουζίνα Σας

5+1 Πράγματα που Δεν Χρειάζεται να Βρίσκονται Άλλο πια στην Κουζίνα Σας

Όταν έρχεται η ώρα της γενικής καθαριότητας και οργάνωσης της κουζίνας, όλοι διστάζετε και το αναβάλλετε για λίγες μέρες αργότερα, και αργότερα, και αργότερα. Πάρτε το απόφαση και αφιερώστε 1 ώρα έστω για να ξεφορτωθείτε ό,τι είναι πραγματικά άχρηστο για τον χώρο αυτό.

Εμείς λοιπόν σας δίνουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να έχετε και να μην χρειάζεστε μέσα στην κουζίνα σας:

#1 Τους κακόγουστους μαγνήτες Ένας με δύο μαγνήτες χρειάζονται στο ψυγείο σας και όχι τόσο για διακόσμηση αλλά για να κρατάνε τη λίστα με τα ψώνια ή το πρόγραμμα της ημέρας. Μαγνήτες όχι αστεία ανθρωπάκια, χελωνάκια και ζωάκια. Επιλέξτε να έχετε απλά minimal μαγνητάκια ή μαγνητάκια – κορνίζες, στα οποία μπορείτε να τοποθετείτε φωτογραφίες δικές σας ή και της οικογένειας.

Μην κρατάτε δεκάδες κούπες στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Απλά δεν θα τις χρησιμοποιήσετε ποτέ όλες.

#2 Τις κούπες Οι κούπες για την κουζίνα είναι όπως οι body lotion με άρωμα πεπόνι για τον άνθρωπο. Σας τις κάνουνε δώρο και μετά βίας τις χρησιμοποιείτε έστω και μια φορά. Ο καθένας από εσάς έχει τις αγαπημένες του κούπες, παραδεχτείτε το! Και αυτές δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 4 με 5 τεμάχια, άντε να κρατήσετε και άλλες 5 για τους φίλους και την παρέα. Οι υπόλοιπες πρέπει να χαριστούν ή να πεταχτούν.

#3 Τα τάπερ Αχ αυτά τα τάπερ, που έχουν καταντήσει να είναι οικογενειακό κειμήλιο από μητέρα και γιαγιά. Όλοι θα θυμάστε αυτές τις συναθροίσεις στα σπίτια για την παρουσίαση τάπερ, για την προίκα μας έλεγαν και τώρα με τόση προίκα τα ντουλάπια της κουζίνας αδυνατούν να κλείσουν. Κρατήστε, λοιπόν, τα απολύτως απαραίτητα κατά τη γνώμη σας και τα υπόλοιπα επιστρέψτε τα στη μητέρα και τη γιαγιά.

Μην το παρακάνετε με τις πετσέτες κουζίνας. Έχετε λίγες και καλές.

#4 Τα πετσετάκια Τα πετσετάκια για τα χέρια μήπως έχουν γίνει πάρα πολλά; Σίγουρα είναι απαραίτητα, εμείς δεν είπαμε το αντίθετο, αλλά πιάνουν ένα ολόκληρο συρτάρι. Πετσετάκια σαν αυτά λερώνονται και αμέσως πράγμα που σημαίνει και συχνότερο πλυντήριο. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε ρολό χαρτί κουζίνας. Μπορεί να μην σας φαίνετε οικονομική λύση αλλά και αυτά που καίτε στο ρεύμα;

#5 Βιβλία μαγειρικής Καθίστε και ξεδιαλέξτε τα τρία πιο αγαπημένα σας, αυτά που περιέχουν συνταγές που αγαπάτε και έχετε δοκιμάσει. Τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα σε ένα σημείο της βιβλιοθήκης σας ή πετάχτε τα. Άλλωστε η μαγειρική εξελίσσετε συνεχώς και όλο και κάποιο καινούργιο βιβλίο θα θελήσετε να αποκτήσετε.

Μην κρατάτε τα άδεια μπουκάλια νερού. Βάλτε τα στην ανακύκλωση. Άλλωστε δεν είναι υγιεινό να φυλάτε σε αυτά το νερό σας.

#6 Μπουκάλια νερού Το πιο πιθανόν είναι να χρειάζεστε ένα με δύο μπουκαλάκια νερού να έχετε στη διάθεσή σας, περισσότερα είναι πλεονασμός. Αν έχετε παραπάνω από δύο πλύνετε τα και δώστε τα για ανακύκλωση.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ