HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΧΡΩΜΑΤΑΠοιο Είναι το Χρώμα που Χαρίζει Πολυτέλεια στο Σπίτι

Ποιο Είναι το Χρώμα που Χαρίζει Πολυτέλεια στο Σπίτι

Όταν αποφασίζετε να διακοσμήσετε ένα σπίτι υπάρχει μια πληθώρα χαρακτηριστικών και στοιχείων που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, λίγα είναι αυτά που είναι τόσο σημαντικά όσο το χρώμα.

Η σωστή απόχρωση δεν έχει απλώς τη δύναμη να δώσει στον χώρο προσωπικότητα και χαρακτήρα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση πως ένα σπίτι είναι πιο πολυτελές και πιο ακριβό απ’ ότι στην πραγματικότητα. Γι αυτό και είναι κάτι που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας – ειδικά όταν διακοσμείτε με περιορισμένο budget.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα χρώμα που μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω: το ιβουάρ! Ίσως το έχετε συναντήσει ως «ivory» ή ίσως και να είναι η πρώτη φορά που το ακούτε. Πρόκειται για το χρώμα του ελεφαντόδοντου, δηλαδή ένα «σπασμένο» άσπρο. Οι χώροι που έχουν ιβουάρ φαίνονται πιο μεγάλοι, πιο κομψοί και πιο αέρινοι. Ας δούμε, όμως, πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Δώστε «βάση» Τα λευκά μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για περίπλοκα χρώματα που θέλουν εμπειρία. Αν δεν εμπιστεύεστε το ένστικτό σας, τότε ένας διακοσμητής είναι σίγουρο πως μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορεί η βάση του χώρου, δηλαδή οι τοίχοι του, να είναι βαμμένοι ήδη σε κάποιο λευκό. Ωστόσο το συγκεκριμένο λευκό μπορεί να μην τους αναδεικνύει. Μη διστάσετε λοιπόν να ξαναβάψετε τους τοίχους σας για να δώσετε μια καλή βάση για την υπόλοιπη διακόσμηση.

χρώμα

Μη διστάσετε να ξαναβάψετε τους τοίχους σας για να δώσετε μια καλή βάση για την υπόλοιπη διακόσμηση.

Βάλτε στρώσεις διαφόρων αποχρώσεων Η διακόσμηση ενός χώρου έχει τις δυσκολίες της, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε λάθος αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις του ιβουάρ. «Πιάνει» σε όλα τα δωμάτια γι αυτό μη διστάσετε να το βάλετε σε καναπέδες, χαλιά, καλύμματα, τοίχους και κουρτίνες.

χρώμα

Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε λάθος αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις του ιβουάρ.

Βάλτε ένα ιβουάρ χαλί Αν θέλετε να καλύψετε το πάτωμά σας, είτε επειδή είναι πολύ σκούρο, είτε επειδή είναι πολύ παλιό χρησιμοποιήστε ένα χαλί. Το συγκεκριμένο χρώμα βοηθάει στην αντανάκλαση του φωτός και κάνει τον χώρο να φαίνεται πολυτελής και καινούργιος.

χρώμα

Το συγκεκριμένο χρώμα βοηθάει στην αντανάκλαση του φωτός.

Χρησιμοποιήστε καλύμματα Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια και δεν θέλετε ο καναπές σας να λερώνεται, τότε η λύση είναι τα καλύμματα. Διαλέξτε ένα υφάσματα που δεν λεκιάζει εύκολα και επενδύστε με αυτό τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ριχτάρια και καλύμματα για τα μαξιλάρια που πλένονται εύκολα. Είναι ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να εντάξετε το ιβουάρ στον χώρο σας.

χρώμα

Διαλέξτε ένα υφάσματα που δεν λεκιάζει εύκολα και επενδύστε με αυτό τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σας.

«Παίξτε» με την κλίμακα Το κλειδί για να δημιουργηθεί ένας πολυτελής χώρος είναι να δημιουργήσετε πολλά επίπεδα και να προσθέσετε το συγκεκριμένο χρώμα σε διαφορετικά ύψη και υφές. Ένα υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Βάλτε λευκό, κρεμ και ιβουάρ και αν θέλετε προσθέστε και ένα πιο σκούρο χρώμα για να πετύχετε μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

χρώμα

Το κλειδί για να δημιουργεί ένα πολυτελής χώρος είναι να δημιουργήσετε πολλά επίπεδα.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ