HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣMinimal Διακόσμηση: Πώς θα Aπαλλαγείτε από τα Περιττά Αντικείμενα

Minimal Διακόσμηση: Πώς θα Aπαλλαγείτε από τα Περιττά Αντικείμενα

Η  minimal διακόσμηση είναι υπέροχη και ένα από τα μεγαλύτερα trend όχι μόνο για φέτος αλλά και των προηγούμενων χρόνων. Οι χώροι που σχεδιάζονται με την αφαιρετική αισθητική, “κρατούν” μόνο τα απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα.

Δείχνουν καθαροί, άνετοι και εκπέμπουν μια πολύ χαλαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι: “Πού αποθηκεύονται όλα τα πράγματα”; 

Αν θέλετε να χαρίσετε minimal αισθητική στους χώρους σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα αμέτρητα πράγματα που έχετε μέσα σε αυτούς, δείτε τα παρακάτω 4 πολύ χρήσιμα tips. Θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη όχι μόνο το σπίτι αλλά και τη ζωή σας!

1. Αφήστε να φαίνονται μόνο τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε: Για να καταφέρετε να διακοσμήσετε minimal, θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια καλή εκκαθάριση. Κρατήστε μόνο τα πράγματα που χρησιμοποιείτε τώρα και απομακρύνετε τα υπόλοιπα από το οπτικό σας πεδίο. Πάρτε κουτιά και αποθηκεύστε εκεί τα υπόλοιπα αντικείμενα που τα χρειάζεστε μεν, αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Επίσης τα ντουλάπια θα σας βοηθήσουν σημαντικά να τακτοποιήσετε όλα όσα δεν χρειάζεστε άμεσα. Επιπλέον μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τον χώρο κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχουν ειδικές θήκες και κουτιά για να βάλετε μέσα τα παπούτσια, τις τσάντες και τις ζώνες που φοράτε σπάνια, τα οποία καταλαμβάνουν χώρο στις ντουλάπες και τα συρτάρια σας. Όσα λιγότερα φαίνονται τόσο το καλύτερο. 

2. Όταν αγοράζετε ένα αντικείμενο φροντίστε να αποχωριστείτε κάποιο άλλο. Δεν μπορείτε να αγοράζετε συνεχώς καινούργια πράγματα και ταυτόχρονα να μην πετάτε τίποτα από τα παλιά σας. Όσοι ζουν σε μίνιμαλ σπίτια όταν μπουν στη διαδικασία να αγοράσουν, για παράδειγμα, ένα καινούργιο βάζο, θα πετάξουν ή θα χαρίσουν το προηγούμενο που ήταν στη θέση του. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γλιτώσετε από την ακαταστασία και τα ασφυκτικά γεμάτα ντουλάπια (εναλλακτικά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλες και οργανωμένες αποθήκες).

3. Χαρίστε πολλά από τα αντικείμενα που δεν σας είναι χρήσιμα: Πολλοί από εσάς έχετε κρατημένα ρούχα, συσκευές, σερβίτσια και διάφορα άλλα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Δεν τα πετάτε όμως από ανασφάλεια μήπως έρθει κάποτε η στιγμή που θα τα αναζητήσετε. Αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα όμως είναι να τα χαρίσετε σε άλλους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η διαδικασία αυτή θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για το τι έχει πραγματικά αξία για εσάς. Επιπλέον θα σας βοηθήσει να κάνετε οικονομία, αφού δεν θα κάνετε πλέον περιττές αγορές. 

4. Φροντίστε το σπίτι να είναι πρωτίστως λειτουργικό.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλεύεστε τους χώρους σας ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές σας ανάγκες και να μη θυμίζουν μια βιτρίνα καταστήματος. Για παράδειγμα αν έχετε έναν αναπαυτικό καναπέ, δεν χρειάζεται να τον γεμίσετε με αμέτρητα διακοσμητικά μαξιλάρια για να δείχνει πιο όμορφος. Ένα με δύο είναι υπέρ αρκετά. 

Καλό θα ήταν να μην “κολλάτε” με άψυχα αντικείμενα που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία αξία. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε και να παθιαστείτε. Βάλτε σε μία τάξη το σπίτι σας, μάθετε να ζείτε σε μίνιμαλ περιβάλλον και θα νιώσετε αμέσως μία μοναδική ελευθερία την οποία δεν μπορούσατε να τη φανταστείτε σε ένα «φορτωμένο» σπίτι.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ