HomeΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣΔΙΑΚΟΣΜΗΤΕΣΤα Μεγάλα Μυστικά των Interior Designer στη Διακόσμηση

Τα Μεγάλα Μυστικά των Interior Designer στη Διακόσμηση

Ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε έναν ερασιτέχνη και έναν επαγγελματία διακοσμητή;

Μα φυσικά στις μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες λεπτομέρειες! Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε το χώρο σας να δείχνει σαν να έχει φτιαχτεί από χέρι ειδικού.

Οι επαγγελματίες διακοσμητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μερικά μικρά και φαινομενικά ασήμαντα στοιχεία καθορίζουν το στιλ, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα κάθε χώρου. Αυτές, άλλωστε, οι λεπτομέρειες μετατρέπουν ένα δωμάτιο από κοινότυπο σε σοφιστικέ και από βαρετό σε ραφιναρισμένο. Δείτε πώς μπορείτε να εμφυσήσετε αύρα… εξπέρ στο σπίτι σας:

  • Αν τα έπιπλα του καθιστικού σας ακολουθούν μπαρόκ και κλασικές γραμμές, ενισχύστε με διακοσμητικό κορδόνι τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια με τα οποία θα τα συνδυάσετε για ένα πιο προσεγμένο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
  • Συνδυάστε διαφορετικά υλικά με διαφορετικές υφές για να δώσετε βάθος στο χώρο σας. Μην περιορίζεστε στην υφή του καναπέ και μην φτιάχνετε όλα τα μαξιλάρια από τον ίδιο τύπο υφάσματος.
  • Μπορεί να νομίζετε το αντίθετο λόγω της διάστασής τους, αλλά στην πραγματικότητα τα coffee table κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν έχετε ένα μικρό σαλόνι, μην το φοβηθείτε! Βάλτε ένα ωραίο μεγάλο coffee table και θα δείτε ότι θα αλλάξει η προοπτική όλου του δωματίου.
  • Αν το δωμάτιό σας είναι μικρό, βάψτε το… σκούρο! Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις δίνουν βάθος στο χώρο.
  • Ντύστε τις εσωτερικές όψεις της ντουλάπας, της συρταριέρας σας, ακόμα και του κομοδίνου σας, με ταπετσαρία για να δώσετε στο υπνοδωμάτιό σας μικρές ενέσεις χρώματος.
  • Δώστε στην τραπεζαρία σας πιο χαλαρό ύφος, συνδυάζοντας διαφορετικές καρέκλες σε διαφορετικά χρώματα.
  • Αναβαθμίστε το μπάνιο σας καλύπτοντας το δάπεδο του με χαλί ή μοκέτα αντί για το κλασικό πατάκι. Θα δείτε ότι θα είναι η πιο εύκολη και ουσιώδης ανακαίνιση που μπορείτε να κάνετε στο μπάνιο σας.
  • Μπορεί να μη τα θεωρείτε διακοσμητικά αντικείμενα, αλλά τα φυτά και τα λουλούδια κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται πιο φρέσκος και κομψός. Εδώ και μερικά χρόνια τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν ξαναμπεί στη μόδα και ομορφαίνουν τα σπίτια μας. Επενδύστε σε μεγάλα βάζα και γεμίστε τα με φυτά που δεν χρειάζονται πολύ πότισμα.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ