HomeΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣΥΜΒΟΥΛΕΣ9 Φανταστικοί Τρόποι για να Αξιοποιήσετε μια Απλή Ραφιέρα

9 Φανταστικοί Τρόποι για να Αξιοποιήσετε μια Απλή Ραφιέρα

Mια απλή ραφιέρα είναι από τα πλέον συνηθισμένα που συναντάμε σε κάθε σπίτι.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το έπιπλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χώρο και με πολλούς τρόπους.
Στην αγορά όπου και αν πάτε θα βρείτε πολλές παραλλαγές αυτού του επίπλου σε σχέδια και μεγέθη, που να προσαρμόζονται στον κάθε χώρο με ευκολία. Εκτός όμως από τη δυνατότητα για μια καλή οργάνωση, τα πολυχρηστικά αυτά έπιπλα, μπορούν εξίσου εύκολα να διακοσμηθούν, ανάλογα με το στιλ της διακόσμησης του σπιτιού σας.
Στην πραγματικότητα, οι ραφιέρες αυτές, είναι απλά ένας γεωμετρικός σκελετός , που περιμένει από εσάς να τον “ντύσετε” και να τον μετατρέψετε σε ένα υπέροχο έπιπλο για το σπίτι.

Δείτε παρακάτω 9 χρήσεις που μπορείτε να του δώσετε:

Βιβλιοθήκη

Η χρήση αυτή είναι αρκετά προφανής. Αν το σχήμα είναι ορθογώνιο, μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε κάθετα, είτε οριζόντια ανάλογα με το πώς σας βολεύει. Εκτός από βιβλία μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα αντικείμενα και διακοσμητικά κουτιά για να του δώσετε στιλ και προσωπικότητα.

Διαχωριστικό έπιπλο

Τα έπιπλα που μοιάζουν με πλέγματα, ειδικά όταν έχουν μεγάλο ύψος και πλάτος, μπορούν να διαχωρίσουν έναν ενιαίο χώρο με κομψότητα και στιλ, αναλαμβάνοντας το ρόλο του τοίχου.
Επίσης δίνουν μια πολύ καλή λύση για αποθήκευση και οργάνωση. Αν έχετε ρούχα ή εσώρουχα, ή άλλα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε χωρίς να φαίνονται μπορείτε να τα οργανώσετε μέσα σε κουτιά. Φροντίστε να είναι όμορφα και να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση, για να μη δείχνει άχαρο το έπιπλο, από όποια πλευρά του χώρου και αν κάθεστε.

Έπιπλο εισόδου

Μια ραφιέρα-πλέγμα μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και στην είσοδο του σπιτιού. Ειδικά στην οριζόντια της διάταξη αν είναι ορθογώνια. Έτσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε την ελεύθερη επιφάνεια της για να τη διακοσμήσετε αλλά και για να βάλετε ένα μικρό μπολ για τα κλειδιά και άλλα μικροαντικείμενα σας. Επίσης μπορείτε από πάνω να κρεμάσετε έναν καθρέφτη ή έναν πίνακα ή ένα πόστερ για να το κάνετε να δείχνει ακόμα πιο κομψό.

Μπουφές

Το έπιπλο αυτό μπορεί να αναλάβει το ρόλο ενός μπουφέ πίσω από μια τραπεζαρία. Ανάλογα με το στιλ της, επιλέξτε τα κατάλληλα κουτιά, διακοσμητικά και είδη σερβιρίσματος. Πάνω του μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε με κεραμικά βάζα, κηροπήγια και άλλα μοντέρνα και γεωμετρικά διακοσμητικά.

Κομοδίνο

Στη μικρότερη κλιμακά του, το έπιπλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο. Είναι αυτό που χωριζεται σε τέσσερα ξεχωριστά ράφια, στα οποία μπορείτε να βάλετε βίβλια μέχρι και να αποθηκεύσετε ορισμένα αντικείμενα.

Τροφοθήκη

Το ουδέτερο design και η λειτουργικότητα του, το κάνουν κατάλληλο και για χρήση στην κουζίνα ως ένα έξτρα έπιπλο για να οργανώνετε τα τρόφιμα και τα σερβίτσια σας. Επίσης μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί και σε μια αποθήκη για να οργανώσετε μέσα τα απορρυπαντικά και άλλα είδη καθαρισμού.

Μπάνιο

Το διακριτικό έπιπλο μπορεί να τοποθετηθεί και μέσα στο μπάνιο για να οργανώσετε σε αυτό τις πετσέτες και τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Έπιπλο τηλεόρασης

Σε ένα μικρό σαλόνι ή και μεγαλύτερο, μπορείτε να επιλέξετε το συγκεκριμένο έπιπλο, αντί για ένα τυπικό σταντ για να ακουμπήσετε την τηλεόραση. Θα έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε αρκετά πράγματα μέσα σε αυτό και επίσης θα το διακοσμήσετε ώστε να μη φαίνεται η τηλεόραση σαν ένα ξένο σώμα μέσα στο σαλόνι. Για να του δώσετε περισσότερο στιλ και να την κρύψετε, δημιουργήστε πάνω και γύρω απο αυτή ένα gallery με poster και πίνακες.

Παιδικό Δωμάτιο

Μια απλή ραφιέρα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ στιλάτο έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο για το παιδικό υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να τοποθετήσετε διακοσμητικά κουτιά, καλάθια ακόμα και συρτάρια μέσα στα κενά και μέσα να οργανώσετε τα πράγματα του παιδιού σας και να αποφύγετε την ακαταστασία.

 

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ