HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΜαύρα Έπιπλα: Τι Χρώματα να Επιλέξετε στους Τοίχους τα Χαλιά και τις...

Μαύρα Έπιπλα: Τι Χρώματα να Επιλέξετε στους Τοίχους τα Χαλιά και τις Κουρτίνες

Τα μαύρα έπιπλα είναι πολύ κομψά και στιλάτα, όμως πολλές φορές μετατρέπονται σε διακοσμητική παγίδα.

Ο βασικός λόγος είναι ότι τα σκούρα χρώμα «κλείνουν» τον χώρο και πρέπει να αντισταθμίσετε αυτό το πρόβλημα με χρώματα και φως. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να αναδείξετε την κομψότητα των μαύρων επίπλων και παράλληλα ο χώρος σας να παραμείνει φωτεινός.

Κουρτίνες Προσπαθήστε να επιλέξετε κουρτίνες σε συμπληρωματικά χρώματα. Αυτό θα δώσει νέα ζωή στα μαύρα σας έπιπλα και θα αναδείξει τα θετικά του χαρακτηριστικά. Εφόσον τα έπιπλά σας είναι μαύρα, επιλέξτε πολύ ανοιχτόχρωμες κουρτίνες σε αποχρώσεις του μπεζ ή του κρεμ.

μαύρα έπιπλα

Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο των άσπρων τοίχων και μην τους φοβάστε.

Τοίχοι Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο των άσπρων τοίχων και μην τους φοβάστε. Το κλειδί είναι να τους κάνετε να δείχνουν πιο «ζεστοί» και τα σκούρα έπιπλα κάνουν αυτό ακριβώς. Το λευκό θα σπάσει από τα διάφορα αξεσουάρ του σαλονιού σας, όπως τα μαξιλάρια ή άλλα διακοσμητικά.

Χαλί Και εδώ θα σας προτείνουμε ένα χαλί που είναι όσο πιο ανοιχτόχρωμο γίνεται. Επιλέξτε ένα μπεζ, κρεμ ή ακόμα και λευκό χαλί (το ξέρουμε, λερώνει εύκολα). Αν θέλετε να βάλετε κάποιο χρώμα, τότε διαλέξτε μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του συγκεκριμένου χρώματος.

μαύρα έπιπλα

Μην παραλείψετε να βάλετε μερικά ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ σας.

Σε γενικές γραμμές αυτό που ισχύει είναι πως εφόσον τα έπιπλά σας είναι μαύρα, τα υπόλοιπα (κουρτίνες, χαλί, τοίχοι) πρέπει να είναι πολύ ανοιχτά. Εκτός από μπεζ, κρεμ και αποχρώσεις του λευκού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε-γκρι ή του θαλασσί. Η αντίθεση αυτή θα εξισορροπήσει το χρώμα και το φως στο σαλόνι σας και θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός χώρου που είναι φωτεινός και ταυτόχρονα κομψός. Μην παραλείψετε να βάλετε μερικά ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ σας.

μαύρα έπιπλα

Αν έχετε πολύ φυσικό φως επιλέξετε ένα έντονο χρώμα, όπως πχ πορτοκαλί, που κάνει όμορφη αντίθεση με το μαύρο.

Το παραπάνω μπορεί να αναιρεθεί αν έχετε πολύ φυσικό φως στον χώρο σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα, όπως πχ πορτοκαλί, που κάνει όμορφη αντίθεση με το μαύρο. Ωστόσο, ίσως μακροπρόθεσμα σας κουράσει. Σε κάθε περίπτωση , μην παραλείψετε να φωτίσετε επαρκώς τον χώρο σας χρησιμοποιώντας τεχνητά φώτα που θα έρχονται από διάφορες πηγές μέσα στον χώρο.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ