HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΠώς να Φτιάξετε ένα Κομψό και Ταυτόχρονα Ασφαλές για τα Παιδιά Καθιστικό

Πώς να Φτιάξετε ένα Κομψό και Ταυτόχρονα Ασφαλές για τα Παιδιά Καθιστικό

Όσοι είστε γονείς με μικρά παιδιά στο σπίτι γνωρίζετε πολύ καλά ότι παιδί και διακόσμηση δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν.

Ωστόσο υπάρχουν λύσεις για να έχετε ένα κομψό καθιστικό που να μη θυμίζει παιδότοπο αλλά να είναι απόλυτα ασφαλές για το παιδί σας.

Χρωματική παλέτα Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται κομψός είναι να επιλέξετε μια μοντέρνα χρωματική παλέτα. Ξεκινήστε από τα ουδέτερα χρώματα – μαύρο, λευκό και γκρεζ και έπειτα βάλτε μερικές μικρές πινελιές κάποιου άλλου χρώματος, όπως πράσινο, μπλε, κεραμιδί, κίτρινο, ή ό,τι άλλο σας αρέσει και σας ευχαριστεί. Να θυμάστε πάντα ότι για να υπάρχει συνοχή στη διακόσμηση καλό είναι να χρησιμοποιείτε το πολύ τρία χρώματα.

Καναπές και πολυθρόνες Επιλέξτε έπιπλα που είναι εύκολα στο καθάρισμα. Είμαστε σίγουροι πως δεν θέλετε να καλύψετε τον καναπέ σας με… πλαστικό! Επιλέξτε, ωστόσο, υφάσματα που πλένονται και είναι ανθεκτικά. Τα καλύμματα είναι μια καλή επιλογή. Οι μικροΐνες είναι μια επίσης καλή επιλογή γιατί έχουν πολύ μεγάλη αντοχή.

Επιλέξτε το κατάλληλο coffee table

Aναζητήστε έπιπλα τα οποία δεν έχουν αιχμηρές γωνίες. Εκτός από μια τεράστια τάση στη διακόσμηση, παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιδί. Προτιμήστε, για παράδειγμα, ένα στρογγυλό coffee table αντί για ένα τετράγωνο.

Αποθηκευτικοί χώροι Για να μην αναγκαστείτε να… απαγορεύσετε τα παιχνίδια στο σαλόνι (και μεταξύ μας δεν είναι και πολύ εύκολο) προνοήστε για την αποθήκευσή τους. Η καλύτερη λύση; τοποθετήστε βιβλιοθήκες με στιλάτα καλάθια ή κουτιά. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να «εξαφανίσετε» τα παιχνίδια σε χρόνο ρεκόρ και να παραμένουν παράλληλα προσβάσιμα στο παιδί. Χρησιμοποιήστε τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης για τα δικά σας διακοσμητικά και τα κάτω ράφια για κουτιά που θα φιλοξενούν τα παιχνίδια του παιδιού σας. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ένα όμορφο έπιπλο στο καθιστικό χωρίς να είναι ακατάστατος ο χώρος σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ