HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟ3 Tips που για τα Διακοσμητικά Μαξιλάρια που Γνωρίζουν Μόνο οι Επαγγελματίες!

3 Tips που για τα Διακοσμητικά Μαξιλάρια που Γνωρίζουν Μόνο οι Επαγγελματίες!

Η διακόσμηση με μαξιλάρια μοιάζει με λεπτομέρεια όμως στην πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει την αισθητική ενός χώρου, αφού του προσθέτουν ιδιαίτερες υφές, χρώματα και μοτίβα, κάνοντας πιο ζεστή και πιο φιλόξενη την ατμόσφαιρα.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε και να τα εντάξετε στον χώρο σας. Ακολουθώντας ωστόσο μερικά απλά και πρακτικά tips μπορείτε να πετύχετε ένα αποτέλεσμα που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Ποια είναι αυτά τα tips; Διαβάστε παρακάτω.

Διαλέξτε ένα χρώμα συνοχής Αν υπάρχει κάποιο έπιπλο με έντονο χρώμα ή κάποιος τοίχος σε έντονη απόχρωση, εξασφαλίστε πως ο υπόλοιπος χώρος θα το φωτίσει και δεν θα το επισκιάσει. Στην παρακάτω φωτογραφία για παράδειγμα, το πράσινο είναι το κυρίαρχο χρώμα και υποστηρίζεται από παρόμοιες αποχρώσεις στα σκαμπό και στα διακοσμητικά μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος φαίνεται πολύ πιο συνεκτικός. Ένας βασικός άξονας, λοιπόν, για την επιλογή των διακοσμητικών σας μαξιλαριών είναι να περιέχουν το βασικό χρώμα του χώρου.

διακοσμητικά μαξιλάρια

Ένας βασικός άξονας για την επιλογή των διακοσμητικών σας μαξιλαριών είναι να περιέχουν το βασικό χρώμα του χώρου.

Αναμίξτε μοτίβα Μην φοβάστε να αναμίξετε διαφορετικά στυλ, χρώματα και μοτίβα. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε οπτικό ενδιαφέρον στο δωμάτιο. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως ο λευκός καναπές φιλοξενεί μαξιλάρια μονόχρωμα μπλε, ασπρόμαυρα και φλοράλ, όλα τους με διαφορετικά μοτίβα. Τα μαξιλάρια αυτά συνδυάζονται πολύ όμορφα με το έργο τέχνης που βρίσκεται πάνω από τον καναπέ. Ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ουδέτερος και έτσι τα μοτίβα αυτά ξεχωρίζουν. Τολμήστε το!

διακοσμητικά μαξιλάρια

Μην φοβάστε να αναμίξετε διαφορετικά στυλ, χρώματα και μοτίβα.

Παίξτε με τα σχήματα και τις αναλογίες Θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα; Παίξτε με τα σχήματα και τις αναλογίες! Αν αποδομήσετε νοητά το παρακάτω δωμάτιο και απομονώσετε τα διακοσμητικά του στοιχεία, είναι δύσκολο να φανταστείτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν μαζί τόσο καλά. Η απάντηση βρίσκεται στο διακοσμητικό μαξιλάρι, φυσικά, καθώς οι μουσταρδί λεπτομέρειες «ενώνουν» τα υπόλοιπα στοιχεία. Κάθε ένα από αυτά έχει μοναδικό σχήμα, στυλ και μέγεθος, ωστόσο όλα μαζί συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους. Συμπέρασμα; Μην αποκλείετε τον πειραματισμό και ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός διακοσμητικού μαξιλαριού!

διακοσμητικά μαξιλάρια

Μην αποκλείετε τον πειραματισμό.

spirossoulis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ