HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΝτουλάπες! Χώρος για την απόλυτη τάξη!

Ντουλάπες! Χώρος για την απόλυτη τάξη!

Η ντουλάπα κρεβατοκάμαρας, όσο και αν δεν της δίνουμε μεγάλη σημασία είναι από τους πιο βασικούς αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού και ένα από τα έπιπλα που βάζουν σε τάξη τη ζωή μας!

Είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι στην ντουλάπα, συνήθως χρειάζεται να τοποθετήσετε παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, ριχτάρια ακόμη και πετσέτες, αν φυσικά, οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού δεν προσφέρουν ικανοποιητικές λύσεις αποθήκευσης. Οπότε η επιλογή μίας ντουλάπας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέγεθος είναι επιβεβλημένη.

Οι νέες προτάσεις

Για τη διαμόρφωση της ντουλάπας οι νέες προτάσεις ανοίγουν χώρο στην απόλυτη τάξη. Εξοπλίζονται με ευρηματικούς μηχανισμούς, συρτάρια και κρεμάστρες. Βαδίζουν σύμφωνα με τις τελευταίες σχεδιαστικές τάσεις, προσφέροντας λύσεις στα αποθηκευτικά θέματα της οποιασδήποτε κατοικίας. Ο τρόπος ανοίγματος των φύλλων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα μιας ντουλάπας. Πέρα από τα φύλλα που ανοίγουν όπως οι συμβατικές πόρτες, μπορείτε να επιλέξετε συρόμενα ή πτυσσόμενα φύλλα, τα οποία ενδέχεται είτε να κρύβονται σε ειδικές υποδοχές της ντουλάπας, είτε να μαζεύονται στις πλαϊνές πλευρές της. Σύμβουλος για την επιλογή τους δεν πρέπει να είναι μονάχα το επιδιωκόμενο στιλ αλλά και οι διαστάσεις του χώρου μπροστά από την ντουλάπα. Ένα ακόμη σημείο που χρήζει της προσοχής σας είναι οι μηχανισμοί και ο εξοπλισμός, δηλαδή οι μεντεσέδες, οι μηχανισμοί κύλησης, τα περιμετρικά λάστιχα, τα συρτάρια και τα καλάθια. Όμως, η σωστή οργάνωση των χώρων είναι ένα από τα σημεία κλειδιά για να έχετε τα πάντα σε τάξη.

Δωμάτιο γκαρνταρόμπα

Στην περίπτωση που τα  διαθέσιμα τετραγωνικά σας το επιτρέπουν, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπας σε συνέχεια του υπνοδωματίου σας. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν εντοιχιζόμενες ντουλάπες μπορούν να σας καθοδηγήσουν με αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες. Πέρα  από τις σειρές των σχεδίων και υλικών που έχουν να σας προτείνουν οι ειδικοί, παράλληλα διαθέτουν σωρεία από ευρηματικούς μηχανισμούς, συστήματα με ράφια και συρτάρια για την αποθήκευση, καθώς επίσης και για το κρέμασμα των ρούχων.

Η μελαμίνη είναι ως επί το πλείστον το υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή των εσωτερικών στοιχείων.

Στις επιφάνειες των πορτών της ντουλάπας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα ακόλουθα υλικά:

Μασσίφ ξυλεία. Είναι μια πρόταση για τις πόρτες πρόσοψης των ντουλαπιών όπου συνήθως χρησιμοποιείται ξυλεία κερασιάς, καρυδιάς δρυός, οξιάς και πεύκου, η οποία έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ξήρανσης.

Λάκα. Η λάκα είναι είδος βαφής που προσφέρει ιδιαίτερα λείες και γυαλιστερές επιφάνειες και προσφέρεται σχεδόν σε όλα τα χρώματα.

Το γυαλί. Είναι μια τάση που υποστηρίζεται σθεναρά από τις τελευταίες τάσεις, σε συνδυασμό με το αλουμίνιο και υποστηρίζει χώρους που προηγούνται της εποχής τους. Γυαλί αμμοβολής ή χρωματισμένο, χρησιμοποιείται για την επένδυση των φύλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ