HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΕίναι ωραία η ζωή σε ένα σπίτι με συγκατοίκους!

Είναι ωραία η ζωή σε ένα σπίτι με συγκατοίκους!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τις συγκατοικήσεις μεταξύ φοιτητών ή νεαρών ζευγαριών.  Γιατί όμως να μην μπορούν και άνθρωποι όλων των ηλικιών να συγκατοικήσουν και να απολαύσουν έναν πιο κοινωνικό τρόπο ζωής!

Σε κάποιους, βέβαια, μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο αλλά με προσεκτικό σχεδιασμό του κάθε χώρου μπορούν όλα να κυλούν όμορφα και ομαλά!

Το να καταφέρεις, βέβαια, να ζεις άνετα σε ένα σπίτι με συγκατοίκους, όπου ο καθένας έχει το δικό του γούστο, τις δικές του ανάγκες, τις δικές του συνήθειες και το δικό του στιλ, είναι μία πρόκληση για όλους. Αν όμως λάβεις υπόψη τον ξεχωριστό χαρακτήρα του καθενός και σεβαστείς τις ανάγκες του, η ζωή στο ίδιο σπίτι μπορεί να γίνει μία συναρπαστική εκδοχή της καθημερινής ζωής με περισσότερους ανθρώπους!

Σε ένα τέτοιο σπίτι λοιπόν, η άνεση και η λειτουργικότητα, ειδικά στους κοινόχρηστους χώρους έχουν μεγάλη σημασία.  Γι’ αυτό και η επιλογή ενός φιλόξενου καθιστικού είναι απαραίτητη. Μία έξυπνη ιδέα είναι η αγορά πολυμορφικών καναπέδων, πολυθρόνων και τραπεζιού μέσης, τα οποία μετακινούνται με ευκολία έτσι ώστε η διάταξη του χώρου να μπορεί να αλλάζει εύκολα και να προσαρμόζεται σε κάθε δραστηριότητα τους, είτε ατομική είτε ομαδική. Τα αναπαυτικά μαξιλάρια και τα ριχτάρια, δημιουργούν μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα όπου ο καθένας μπορεί να περάσει όμορφες στιγμές, είτε μόνος τους είτε με όλη την παρέα.

Στην συγκατοίκηση, ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού είναι προφανώς η κουζίνα. Μια λειτουργική κουζίνα χωρίς ακαταστασία. Μια μεγάλη κουζίνα με ένα τραπέζι που να μπορεί να τους φιλοξενεί όλους, είτε όταν πίνουν το καφέ τους τα πρωινά είτε όταν μαγειρεύουν και τρώνε όλοι μαζί το βράδυ. Οι μεγάλες νησίδες και τρόλεϊ κουζίνας προσφέρουν μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας και περισσότερο χώρο για αποθήκευση στην κουζίνα, ενώ οι ράγες και τα άγκιστρα φιλοξενούν τα μικρότερα αντικείμενα για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για όλους.

Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος από αυτούς δουλεύει από το σπίτι;  Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται ειδικό χώρο εργασίας για να μπορεί να συγκεντρώνεται χωρίς να ενοχλείται από κανένα. Το κατάλληλο γραφείο, μία αναπαυτική καρέκλα γραφείου, ο σωστός φωτισμός και μια βιβλιοθήκη είναι τα απαραίτητα για κάθε οργανωμένο χώρο εργασίας. Κάποιοι βέβαια μπορεί να μην εργάζονται αλλά ίσως έχουν ένα ξεχωριστό χόμπι. Όπως για παράδειγμα η κεραμική, η οποία χρειάζεται τους δικούς της χώρους αποθήκευσης για το στέγνωμα των κεραμικών. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο πριν από κάθε συγκατοίκηση, όλοι να προνοήσουν για όλους και για όλα!

Όπως είναι φυσικό, ένα σπίτι με πολλούς ανθρώπους χρειάζεται και λειτουργικούς χώρους. Τόσο το μπάνιο όσο και ο χώρος του πλυντηρίου πρέπει να είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται σε κάθε πρόκληση, με ένα μεγάλο πλυντήριο και στεγνωτήριο, αλλά και άφθονους χώρους για την οργάνωση των ρούχων, ώστε να έχουν όλοι καθαρά και στεγνά ρούχα στη στιγμή!

Πάρτε και εσείς έμπνευση και ιδέες για μια όμορφη και λειτουργική ζωή μέσα σε ένα σπίτι με συγκατοίκους εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ