HomeΣΠΙΤΙΚΑΘΙΣΤΙΚΟΈκφραση και στιλ στον προσωπικό μας χώρο με την ΙΚΕΑ

Έκφραση και στιλ στον προσωπικό μας χώρο με την ΙΚΕΑ

Το υπνοδωμάτιο δεν είναι απλά ο χώρος που κοιμόμαστε. Είναι ο χώρος όπου χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, όπου διαβάζουμε το βιβλίο μας και ακούμε μουσική.

Είναι σημαντικό επομένως, το υπνοδωμάτιό μας, να αποπνέει ζεστασιά, να είναι άνετο, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και να αντανακλά το προσωπικό μας στιλ. Τι γίνεται όμως όταν ο χώρος του είναι περιορισμένος; Με λειτουργικό σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις οργάνωσης από την ΙΚΕΑ, μπορούμε πολύ εύκολα, να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον για χαλάρωση, σύνδεση και δημιουργία.

Μια πολύ σημαντική προϋπόθεση για να χαλαρώσουμε στο υπνοδωμάτιό μας, είναι να το διατηρούμε καθαρό και συγυρισμένο. Όμως, όταν ένας χώρος είναι μικρός, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί ακαταστασία, π.χ. από πεταμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Για αυτό και η σωστή επιλογή ντουλάπας μπορεί να μας λύσει τα χέρια.

Όποιο κι αν είναι το γούστο μας, ή οι ανάγκες μας, οι ντουλάπες PAX  και τα συστήματα αποθήκευσης PLATSA αποτελούν μια πολύ καλή λύση για όλους, αφού προσφέρουν άπειρες δυνατότητες,  όπου ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει το ντουλάπι του, στο μέγεθος, το σχήμα και το στιλ που το χρειάζεται. Όταν θα σχεδιάζουμε το ιδανικό μας ντουλάπι, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη την αναγκαιότητα για ψηλά και χαμηλά ράφια, τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον, στοιβάζοντας τα πράγματά μας σε διαφανή κουτιά, κερδίζοντας επιπλέον χώρο, και βλέποντας ταυτόχρονα, που είναι το κάθε τι.

Μια μίνιμαλ ντουλάπα στους ίδιους χρωματισμούς με τα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου, δημιουργεί μια ενιαία αισθητική και ταυτόχρονα δίνει την αίσθηση ενός πιο ανοιχτού χώρου. Οι συρόμενες πόρτες είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, χωρίς να περιορίζει τον χώρο όταν ανοίγονται οι πόρτες. Το μινιμαλιστικό λουκ όμως, δεν είναι για όλους, και κάποιοι μπορεί να νιώθουν πιο άνετα με μια πιο mix&match αισθητική, με αποθηκευτικούς χώρους σε έντονα χρώματα, ή ανοιχτά ντουλάπια, χωρίς πόρτες.

Μπορούμε επίσης, να χρησιμοποιήσουμε ράφια τοίχου, για να εκθέσουμε τα αγαπημένα μας διακοσμητικά στοιχεία, πίνακες και πόστερ.

Η επιλογή στις κουρτίνες ή στα στόρια, μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά, τόσο στην ατμόσφαιρα του χώρου, όσο και στη χαλάρωσή μας. Ακολουθώντας την ίδια λογική με τις ντουλάπες, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός πιο ανοιχτού χώρου, μπορούμε να επιλέξουμε κουρτίνες ή στόρια σε ένα ουδέτερο χρώμα, ή στο χρώμα του τοίχου, ώστε να ενσωματώνονται αρμονικά στο όλο σύνολο. Αν πάλι, επιθυμούμε να κάνουμε μια πιο τολμηρή δήλωση, διαλέγουμε χρώματα ή μοτίβα που κάνουν πιο έντονη αντίθεση. Επίσης, αναλόγως του πόσο φωτεινό θέλουμε το υπνοδωμάτιό μας (ειδικά στις πρωινές ώρες), μπορούμε να διαλέξουμε από διαφανείς κουρτίνες, μέχρι κουρτίνες και στόρια μερικής ή πλήρους συσκότισης. Αν δεν είμαστε σίγουροι, ποιο από τα δύο προτιμάμε, κουρτίνες ή στόρια, κάνουμε ένα ωραίο παιχνίδι υφών, συνδυάζοντας και τα δύο, κλείνοντας πότε το ένα, και πότε το άλλο, αναλόγως της διάθεσής μας.

Κι αν θέλουμε να ανοίγουμε ή να κλείνουμε τα στόρια χωρίς καν να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, να φτιάχνουμε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα μέσω του φωτισμού ή της μουσικής, με μία μόνο κίνηση, υπάρχουν τα «έξυπνα προϊόντα» της ΙΚΕΑ. Όταν κάνουμε το σπίτι μας λίγο… πιο «έξυπνο» η ζωή, αυτόματα, γίνεται πολύ πιο εύκολη. Είτε θέλουμε ένα «έξυπνο» σπίτι, είτε θέλουμε ένα σπίτι με μερικές «έξυπνες» εφαρμογές, τα «έξυπνα» προϊόντα IKEA Home smart μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Με έξυπνες ιδέες και πρακτικές λύσεις, μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε ένα  όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή και να συνδεόμαστε με τους ανθρώπους μας.

Δείτε περισσότερες ιδέες στο άρθρο της ΙΚΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ