HomeΣΠΙΤΙΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΕναλλακτικές ιδέες για κομοδίνα

Εναλλακτικές ιδέες για κομοδίνα

Γράφει η Αλέξια Μιχαήλ

Το να ζει κανείς σε ένα μικρό χώρο έχει σίγουρα τις προκλήσεις του. Ιδιαίτερα σε ένα υπνοδωμάτιο ένα κομοδίνο είναι πάντα χρήσιμο. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθεί ένα κομοδίνο από την μια πλευρά του κρεβατιού και ένα από την άλλη, ή έστω και ένα κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι; Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές που σώζουν την κατάσταση, ικανοποιούν κάθε γούστο και σας βοηθούν να οργανώσετε τον χώρο σας. Πάμε λοιπόν να δούμε με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα κομοδίνο, όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

Δίσκος που εφαρμόζει στην άκρη του κρεβατιού

Στην αγορά υπάρχουν δίσκοι που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να εφαρμόζουν στην άκρη του κρεβατιού. Ιδιαίτερα δε, αν ο δίσκος αυτός είναι από ξύλο, συνεισφέρει στην αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς που θέλετε να έχει ο χώρος του υπνοδωματίου. Μάλιστα το καλό με αυτούς τους δίσκους είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν όπου είναι πιο άνετα για εσάς: είτε κοντά σας , δηλαδή στο χώρο κοντά στο μαξιλάρι σας , είτε στο τέρμα του κρεβατιού.

Επιδαπέδιο ράφι

Εάν η έλλειψη χώρου είναι σημαντικό πρόβλημα στο υπνοδωμάτιο σας τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιδαπέδιο ράφι, δηλαδή ένα ράφι που να ξεκινά από το πάτωμα και στα ράφια του μπορείτε να βάζετε διάφορα αντικείμενα παντός τύπου, ενώ στον πάτο που είναι στο ίδιο ύψος με το κρεβάτι σας, μπορείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα τα οποία θα βάζετε συνήθως πάνω σε ένα κομοδίνο π.χ. ένα ποτήρι νερό, το κινητό σας, τα γυαλιά σας ή ακόμη και βιβλία.

Υφασμάτινες θήκες που μπαίνουν στο πλάι ενός κρεβατιού

Εάν δεν υπάρχει καθόλου χώρος για το οτιδήποτε δίπλα από το κρεβάτι σας, οι υφασμάτινες θήκες που κρεμάζονται στο πλάι του κρεβατιού, μπορούν να αποβούν σωτήριες για την φύλαξη των πραγμάτων σας, ενώ έχετε άμεση πρόσβαση σε ότι χρειάζεστε χωρίς να θυσιάζετε τετραγωνικά.

Κομοδίνα/ράφια που «αιωρούνται»

Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να θυσιάσετε το χώρο του πατώματος δίπλα από το κρεβάτι σας, μπορείτε να βιδώσετε πάνω στον τοίχο ένα ράφι, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι το κομοδίνο σας «αιωρείται». Η εφαρμογή τους είναι εύκολη και το μέγεθος τους προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα ελευθερώνεται χώρος στο δάπεδο.

Οrganiser τοίχου

Όσο ωραία κι αν ακούγεται η προηγούμενη ιδέα, εάν ενοικιάζετε και δεν δικαιούστε να τρυπήσετε τοίχους, τότε δεν μπορείτε να την εφαρμόσετε. Υπάρχει όμως λύση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία βαρεού τύπου για να κολλήσετε πάνω στον τοίχο σας ένα μικρό organizer με θήκες στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε ελαφριά αντικείμενα π.χ. γυαλιά, κινητό, ένα μικρό σημειωματάριο. Προσέξτε μόνο να μην το βαρυφορτώσετε γιατί δεν θα αντέξει το βάρος η κολλητική ταινία και θα πέσει.

Εάν τώρα σας περισσεύει λίγος επιπλέον χώρος, αλλά δεν ενθουσιάζεστε με την ιδέα ενός συμβατικού κομοδίνου με συρτάρια ή η αγορά τους είναι εκτός του προϋπολογισμού σας , τότε υπάρχουν ευφάνταστοι αλλά και πρακτικοί τρόποι για να αναβαθμίσετε τον χώρο σας

Μικρό τραπεζάκι/ Stool

Οικονομικό και απλό, ένα μικρό τραπεζάκι αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική καθώς η επιφάνεια του είναι ιδανική για να τοποθετήσετε πάνω τα αντικείμενα που χρειάζεστε πριν να πάτε για ύπνο, ενώ είναι πολύ εύκολο να βρείτε στην αγορά σχέδια, χρώματα και υλικά που να ταιριάζουν με το χώρο σας.

Κορμός από ξύλο

Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η πάνω επιφάνεια ενός κορμού ξύλου, ο οποίος βέβαια έχει υποστεί κατάλληλη επεξεργασία για να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, αποτελεί μια ρουστίκ, αλλά και πολύ πρωτότυπη εναλλακτική για το κομοδίνο του υπνοδωματίου σας.

Πουφ

Εκτός από τη βασική χρήση ενός πουφ, η τοποθέτηση του δίπλα από κρεβάτι, θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο καθώς το βράδυ μπορείτε να τοποθετείτε στην πάνω επιφάνεια του το λαπτοπ σας, το ipad σας ή τα βιβλία σας, ενώ την μέρα το χρησιμοποιείτε για να κάθεστε πάνω.

Μικρή σκάλα

Μια μικρή σκάλα, ιδιαίτερα αν είναι φτιαγμένη από ξύλο προσθέτει μια πιο ρομαντική νότα στο χώρο σας, ενώ χρησιμοποιείτε τα σκαλοπάτια της ως μικρά ραφάκια για τα αντικείμενα σας. Βεβαιωθείτε μόνο ότι τα σκαλιά της είναι αρκετά πλατιά, για να είναι πρακτικά και να χωράνε τουλάχιστον τα βασικά.

Κασόνια/Ξύλινα κιβώτια

Εάν είστε λάτρεις του κρασιού, και αγοράζετε τις μπουκάλες σε κασόνια , θα μπορούσατε να τοποθετήσετε τα ξύλινα αυτά κιβώτια το ένα πάνω στο άλλο κατακόρυφα και έτσι να δημιουργήσετε με ελάχιστα έξοδα ένα πρωτότυπο κομοδίνο, με μπόλικο αποθηκευτικό χώρο.

Βαλίτσες

Μπορείτε να τοποθετήσετε βαλίτσες την μια πάνω στην άλλη, μέχρι το ύψος τους να φτάσει το ύψος του κρεβατιού, για μια πιο vintage πινελιά στο χώρο σας. Αν μάλιστα είναι διαφορετικού μεγέθους, τοποθετήστε την μεγαλύτερη από κάτω, και τελειώστε με την μικρότερη. Επίσης μπορείτε να τις γεμίσετε με αντικείμενα ή υφάσματα/ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, κερδίζοντας έτσι αποθηκευτικό χώρο ενώ παράλληλα κάνετε τη διάταξη τους πιο σταθερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ